رضا اسماعیلی، شاعر انقلاب اسلامی و دبیر علمی هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر تاکید دارد که اولین نسل از شاعران انقلاب اسلامی، تودههای انقلابی و مردم کوچه و بازار بودند که با شعارهای حماسی و انقلابی خود، بنیان ادبیات انقلاب اسلامی را گذاشتند.
محمد تِرمِذی شاعر ازبکستانی میگوید: در حال حاضر در برخی مناطق ازبکستان از جمله سمرقند و تا حدی در بخارا و بیشتر در ترمذ ادیبانی داریم که به زبان فارسی شعر میسرایند و داستان مینویسند و با این زبان صحبت و رسم و آیینهای خود را برپا میکنند.
سیدنقی عباس با بیان اینکه وضعیت زبان فارسی و نشر آثار به این زبان در هند چندان خوب نیست، گفت: با اینکه چند موسسه مثل «کتابخانه رضا رامپور» و «سازمان ترویج نسخ خطی» به نشر کتاب فارسی با تیراژ کم اشتغال دارند؛ اما وضعیت زبانفارسی و نشر آثار به این زبان در هند چندان خوب نیست.
عسگر حکیم اف، شاعر تاجیکستانی بیان کرد: زبان تاجیکی، با وجود استعمار شوروی در سالهای قبل، به همان اصالت قدیمیاش باقی مانده است و بسیاری از واژههایی که امروزه از شاهنامه برای مردم ایران شرح و توضیح میخواهد، مردم تاجیک بهراحتی استفاده میکنند و برای آنها قابل فهم است.
زامیق محمود اف با بیان اینکه برخی از کشورها شعر و ادبیات فقط در پایتخت دارای اهمیت و جایگاه است؛ گفت: در ایران حتی در دورترین نقاط هم شعر حرف اول را میزند.
محمدباقر جابر بیان کرد: جشنواره شعر فجر فضایی را فراهم کرد که ما در یک مکان با شعرای مختلف با زبانها و ملیتهای متفاوت آشنا شویم و دادوستد فرهنگی خوبی داشته باشیم که این رویداد و اتفاق تجربه شیرینی برای من بود.
جعفرمحمد ترمذی، شاعر و استاد دانشگاه خاورشناسی تاشکند تاکید دارد که ادیبان کلاسیک ازبک بسیار تحتتأثیر ادبیات فارسی بودهاند و با اینکه پس از انقلاب شوروی از سنتهای کلاسیک و پیوند با شعر فارسی فاصله گرفتهاند، پس از استقلال دوباره به فضای سنت ادبی گذشته و شکوفایی غزل بازگشتهاند.
هادی خورشاهیان، نویسنده و شاعر آثار کودک و نوجوان درباره کمفروغیِ شعر نوجوان در ادبیات کشور گفت: بخاطر وجود مطبوعات و فرهنگسراها و مراکز کانون کمابیش شاعران، شعر نوجوان میگویند؛ ولی از بین رفتنش هم اتفاق عجیبوغریبی نیست. شعر نوجوانی هم که اکنون گفته میشود خیلی شبیه به شعر نوجوانی نیست که قبلا گفته میشد و به بچهها آموزشی میداد و توصیف طبیعت بود....
خبرنگاری بودم که به اجبار بروز بیماری نتوانستم در اختتامیه جشنواره شعر فجر شرکت کنم؛ اما عصر مدرن فاصلهها را کم کرده است. در این مطلب گزارشی از مهمان نامرئی این مراسم میخوانید.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در جدیدترین یادداشت خود در برنامه کاربردی روبیکا ضمن اشاره به تجلیل از استاد قادر طهماسبی(فرید) در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی شعر فجر نوشت: فرید عاشقانه به تفحص کلمات برای ادای دین به انقلاب میپردازد.
آثار برتر این دوره از جشنواره بینالمللی شعر فجر جمعه (۱۴ بهمنماه) در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما معرفی شدند که در این گزارش میتوانید با نام مولف و عنوان آنها آشنا شوید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه هفدهمین دوره شعر فجر تأکید کرد: اگر بخواهیم از شخصیتی نام ببریم که بیشترین همت را در حوزه فرهنگ، شعر و ادبیات بهخصوص در حوزه انقلاب و دفاع مقدس انجام داده بیتردید آن فرد رهبر معظم انقلاب است.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتابهای «زیر ساعت حرم» و «مرتد» با رای داوران به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتاب «میان جیوه و اندوه»، اثر لیلا کردبچه با رای داوران به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش شعرنو معرفی شد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتاب «نسخه مجنون من»، اثر پریسا صفاریان با رای داوران به عنوان آثار شایسته تحسین معرفی شد.
قادر طهماسبی (فرید) در مراسم بزرگداشت خود که در آیین اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر برگزار شد، خود را یک انقلابی عاشق دانست. در این مراسم از قادر طهماسبی تقدیر و تجلیل و به وی نشان درجه یک هنری تقدیم شد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتاب «قرنهای بیزمان» با رای داوران به عنوان اثر برگزیده و کتاب «هشت رود» بهعنوان اثر شایسته تقدیر بخش درباره شعر هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر معرفی شدند.
یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر بر اهتمام ویژه در دولت و نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اولویتدادن به شعر تأکید کرد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتابهای «دلتنگم و میدانی...» و «قلب کوه از سنگ نیست» با رای داوران به عنوان آثار شایسته تقدیر بخش شعر کودک و نوجوان معرفی شدند.