زامیق محمود اف با بیان اینکه برخی از کشورها شعر و ادبیات فقط در پایتخت دارای اهمیت و جایگاه است؛ گفت: در ایران حتی در دورترین نقاط هم شعر حرف اول را میزند.
محمدباقر جابر بیان کرد: جشنواره شعر فجر فضایی را فراهم کرد که ما در یک مکان با شعرای مختلف با زبانها و ملیتهای متفاوت آشنا شویم و دادوستد فرهنگی خوبی داشته باشیم که این رویداد و اتفاق تجربه شیرینی برای من بود.
جعفرمحمد ترمیذی، شاعر و استاد دانشگاه خاورشناسی تاشکند تاکید دارد که ادیبان کلاسیک ازبک بسیار تحتتأثیر ادبیات فارسی بودهاند و با اینکه پس از انقلاب شوروی از سنتهای کلاسیک و پیوند با شعر فارسی فاصله گرفتهاند، پس از استقلال دوباره به فضای سنت ادبی گذشته و شکوفایی غزل بازگشتهاند.
هادی خورشاهیان، نویسنده و شاعر آثار کودک و نوجوان درباره کمفروغیِ شعر نوجوان در ادبیات کشور گفت: بخاطر وجود مطبوعات و فرهنگسراها و مراکز کانون کمابیش شاعران، شعر نوجوان میگویند؛ ولی از بین رفتنش هم اتفاق عجیبوغریبی نیست. شعر نوجوانی هم که اکنون گفته میشود خیلی شبیه به شعر نوجوانی نیست که قبلا گفته میشد و به بچهها آموزشی میداد و توصیف طبیعت بود....
خبرنگاری بودم که به اجبار بروز بیماری نتوانستم در اختتامیه جشنواره شعر فجر شرکت کنم؛ اما عصر مدرن فاصلهها را کم کرده است. در این مطلب گزارشی از مهمان نامرئی این مراسم میخوانید.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در جدیدترین یادداشت خود در برنامه کاربردی روبیکا ضمن اشاره به تجلیل از استاد قادر طهماسبی(فرید) در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی شعر فجر نوشت: فرید عاشقانه به تفحص کلمات برای ادای دین به انقلاب میپردازد.
آثار برتر این دوره از جشنواره بینالمللی شعر فجر جمعه (۱۴ بهمنماه) در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما معرفی شدند که در این گزارش میتوانید با نام مولف و عنوان آنها آشنا شوید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه هفدهمین دوره شعر فجر تأکید کرد: اگر بخواهیم از شخصیتی نام ببریم که بیشترین همت را در حوزه فرهنگ، شعر و ادبیات بهخصوص در حوزه انقلاب و دفاع مقدس انجام داده بیتردید آن فرد رهبر معظم انقلاب است.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتابهای «زیر ساعت حرم» و «مرتد» با رای داوران به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتاب «میان جیوه و اندوه»، اثر لیلا کردبچه با رای داوران به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش شعرنو معرفی شد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتاب «نسخه مجنون من»، اثر پریسا صفاریان با رای داوران به عنوان آثار شایسته تحسین معرفی شد.
قادر طهماسبی (فرید) در مراسم بزرگداشت خود که در آیین اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر برگزار شد، خود را یک انقلابی عاشق دانست. در این مراسم از قادر طهماسبی تقدیر و تجلیل و به وی نشان درجه یک هنری تقدیم شد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتاب «قرنهای بیزمان» با رای داوران به عنوان اثر برگزیده و کتاب «هشت رود» بهعنوان اثر شایسته تقدیر بخش درباره شعر هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر معرفی شدند.
یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر بر اهتمام ویژه در دولت و نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اولویتدادن به شعر تأکید کرد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما در حال برگزاری است، کتابهای «دلتنگم و میدانی...» و «قلب کوه از سنگ نیست» با رای داوران به عنوان آثار شایسته تقدیر بخش شعر کودک و نوجوان معرفی شدند.
رضا اسماعیلی، دبیر علمی هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در مراسم اختتامیه این جایزه گفت: در یک ارزیابی کلی، سطح کمی آثار هفدهمین جشنواره، نسبت به سال گذشته از رشدی ۲۰ درصدی برخوردار بوده است. ضمن آن که بخش «نقد و پژوهش» با ۳۲۷ عنوان کتاب نسبت به سال گذشته جهشی قابل تامل داشته است.
سیدضیاء موسوی که مجموعه شعر «یاربست» وی از نامزدان نهایی هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش شعر کلاسیک است، تاکید دارد که بر خلاف ادعای برخی که میگویند دیگر دوران شعر کلاسیک سپری شده، این قالب شعر هر روز با تجربه گرفتن از گذشته ادبی باشکوه خود قوت بیشتری میگیرد و درخت غزل فارسی هر روز تناورتر و استوارتر میشود.
مهدی محبتی که کتاب پژوهشی «قرنهای بیزمان» وی در تحلیل معرفتشناختی منطقالطیر و با نگاه به سایر آثار شیخ عطار از نامزدان نهایی هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش «درباره شعر» است، تاکید دارد که بدون توجه به نقد ادبی، ادبیات کشورها در مسیر و جهت واقعی و صحیح خود حرکت نخواهد کرد.
سعید تاجمحمدی که مجموعه شعر «دقایق» وی از نامزدان نهایی هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش شعر کلاسیک است، تاکید دارد که برای تحقق هدف اصلی جشنواره شعر فجر در ارتقای کمی و کیفی وضعیت شعر معاصر باید ارتباط رسانهها با دبیرخانه جشنواره افزایش یابد.