عبدالعظیم فریدون، تشکلهای نشر در دولت قبل را گرفتار ضعف و رخوت ناشی از بیتوجهی خواند اما در عین حال معتقد است، تشکلها تعطیل نشدهاند و و میتوانند در کوتاهمدت با همه ظرفیت، فضا را باز کنند.
دبیرمجمع ناشران دیجیتال کودک و نوجوان کشور معتقد است که ابتدا باید فناوریها از سوی متولیان حوزه کتاب به رسمیت شناخته شود؛ چراکه فناوری است که رفتار تولیدکننده و مصرفکننده را تعیین میکند.
مدیرگروه کتاب رادیو فرهنگ، پیگیری معضل تامین کاغذ و توسعه فرهنگ کتابخوانی با استفاده از ابزار تبلیغ را دو نقش رسانه ملی برای کمک به تحول در صنعت نشر میداند.
مدیر نشر افراز معتقد است، باید بسترهای جدیدی فراهم شود تا امکان برابر برای همه ناشران وجود داشته باشند و بتوانند کتابهای خود را در قالب آن معرفی کنند.
داریوش مطلبی معتقد است، متولی فرهنگ و کتاب در رویکرد تحولی خود از تولید دانش نشر، پلتفرمهای مدیریت و تولید محتوا از سوی ناشران، تامین زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری، تدوین قوانین حمایتگرانه اهتمام داشته باشد.
رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمنهای صنفی کشور معتقد است، برای ایجاد تحول در صنعت نشر باید به ترجمه نگاه ویژهای داشت و این صنعت را از وضعیت «شتر گاو پلنگی» نجات داد.
محمود آموزگار، بازبینی در روند تخصیص یارانه صنعت نشر را ضروری دانست و گفت: در حوزه صنعت نشر قطع وابستگی به یارانهها، ریلگذاری باید آرامآرام به سمت تقویت زیرساختهای حوزه نشر سوق داده شود.
عضو هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان معتقد است؛ آینده صنعت نشر، مشخصا در گروی ارتقاء سطح کتابخوانی در کودکان است که این امر، با توسعه کتابخانهها در کشور محقق میشود.
علیاکبر اشعری، تحقق ایجاد تحول صنعت نشر در دولت سیزدهم با نگاه تحولگرا را به آسیبشناسی سه ضلع «دولت» «پدیدآور» و «تولیدکننده» وابسته میداند و معتقد است، بیش از هر چیز به سیاستگذاری منطقیتر نیاز داریم.
سیاستگذاری منطقیتر
ماندن در بازار کتاب به اتخاذ راهکارهای جدید نیاز دارد که این هدف در انتشارات براق، با تاسیس کتابفروشی در کشورهای عربی و فروش نسخههای ترجمهای این نشر محقق شده است.