ایمان قاسمی با تأکید بر اینکه روایات شهدا و جانبازان را باید به شکلی که نیاز مخاطب امروز است بنویسیم، گفت: جوانان ما تشنه این اهداف هستند، اینکه گسستی بین جوانان امروز و دفاع مقدس و جانبازی هست، به خاطر ادبیاتی است که اشتباه بهکار میرود.
کتاب «زلال» تألیف لیلا محمدی که نگاهی موشکافانه به زندگی شهیدسیدرضا پورموسوی دارد و با زبانی مستندگونه زوایای مختلف زندگی این شهید را مورد بررسی قرار داده، از سوی انتشارات سروش روانه بازر نشر شد.
ماجرای «آن بیست و سه نفر» اتفاقی است که در هیچ جنگی رخ نداده است. اینکه رئیس یک کشور، اسرای کشور دیگر را به کاخ خود ببرد، با آنها عکس بگیرد و قول بدهد آنها را آزاد کند و ... . از طرفی در هیچ جنگی اتفاق نیفتاده، گروهی نوجوان چنین کار بزرگی انجام داده باشند.
دوزادهم آبانماه سالروز اسارت محمدجواد تندگویان، وزیر نفت در دولت اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. در گزارش پیشرو، شرح زندگی، اسارت و شهادت این وزیر جوان در آینه کتاب معرفی میشود.
مسعود امیرخانی گفت: کونیکو یامامورا (سبا بابایی) مادر شهید محمد بابایی در طول بيش از 80 سال زندگی، اتفاقات عجیب و غریبی را از سر گذرانده كه خود ايشان و خاطراتش را به سوژهای بكر و بیبديل تبديل میكرد.
با فرا رسیدن سالروز عملیات محرم، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس پژوهشهای صورت گرفته در رابطه با عملیات محرم را که در قالب کتاب منتشرشده، معرفی میکند.
کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون»؛ خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس سه ماه پس از درگذشت محمدسرور رجایی؛ نویسنده و پژوهشگر و شاعر افغانستانی، از سوی انتشارات «راه یار» به چاپ سوم رسید.
معمولا آثار دفاع مقدس، سفارشینویس است و چارچوب خاصی به نویسندگان این حوزه ارائه میشود، به همین دلیل آثار دفاع مقدس همه مانند هم شده؛ چون از یک چارچوب پیروی میکند.
«نعمت جان»، برای دختران و زنان ما، چراغ راه است. این حرف تعارف نیست. دختری که زحمت کشیده، درد کشیده، کار کرده، جنگیده، در زندگی شخصی و تعاملات خانوادگی ناملایماتی متحمل شده و...؛ اما هرگز نشکسته و بیتاب نشده است.
مهمترین بحثی که مانع از پیشرفت ما در زمینه ترجمه آثار دفاع مقدس شده، بحث تبلیغ و پخش است و همین امر باعث شده مخاطبان در سایر کشورها اطلاعات زیادی درباره آثار منتشرشده در این حوزه در اختیار نداشته باشند.
«ساجی» روایت مردمی است که در اوج جنگ زندگی را از کف نمیدهند؛ طعم چای و کیک زنجبیلی را رها نمیکنند، قلمه زدن گل از خاطرشان نمیرود. «ساجی» روایت زنی است که در دل جنگ، تمنای زندگی او را قوی میکند.
آموزههای عقلانی، فلسفی و رشد معرفت دینی در طول 1400 سال، هویت انسانی را تحتتأثیر قرار داد و به آن فضائلی اضافه کرد که غیرقابل انکار است و بدون آن فضائل، چیزی امروز از انسان ایرانی کم خواهد بود.
سیوهفت سال پیش در چنین روزی، عملیات عاشورا در محور ایلام-میمک آغاز شد که به بازپسگیری بیش از 50 کیلومتر از مناطق اشغالی در استان ایلام انجامید. هرچند در محاصره ماندن و شهادت رزمندگانی که در شیار نیخزر گرفتار شده بودند، این پیروزی را با تلخکامی همراه کرد.
دفاع مقدس میتواند نمایانگر بسیاری از ویژگیهای بومی و فرهنگی ما نظیر اتحاد مردمی، همدلی، میهنپرستی و ویژگیهایی از ایندست باشد، اما بهنظرم برای عرضه این موضوع به جامعه جهانی از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در این باره استفاده کامل نشده است.
زمانی که تخیل و واقعیت به قدری در ادبیات دفاع مقدس با هم درآمیخته شوند که نتوانیم مرزی بین تخیل و واقعیت را در آثار پیدا کنیم؛ یعنی به نقطهای برسیم که تخیل بتواند حرف بزند، آنوقت ادبیات دفاع مقدس حرف برای گفتن خواهد داشت.
چاپ دوم کتاب «حوض خون»؛ روایت زنان اندیمشک از رختشویی در دفاع مقدس که تدوین و نگارش آن برعهده فاطمه سادات میرعالی بوده، به همت انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شد.