احمد شاکری، از منتقدان ادبی کشورمان معتقد است که آسیبهای وارد شده به ادبیات در نتیجه نبود جریان نقد واقعی اتفاق افتاده و در فضای ادبیات داستانی کشور، نقد کاری ویژه نیست و طفیلی ادبیات خلاق محسوب میشود.
لیلی فیروز، ویراستار و از داوران پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد تاکید دارد که ویراستار داستان باید مانند نویسنده با تکنیکهای روز داستاننویسی آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند معضلات زبانی و گرههای گنگ را از تعلیق و ابهام هنری تشخیص دهد.
سیدمیثم موسویان، داستاننویس و از داوران پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد معتقد است، جایزههای ادبی بزرگ از جمله جلال آل احمد یک شوک تبلیغاتی و فرصتی مغتنم برای معرفی آثار نویسندگان گمنام است.
الهام امین گفت: 56 سال از زندگی حضرت زینب (س) قبل از واقعه عاشورا گذشته بود که این 56 سال بسترساز حضور حضرت در عاشورا است. این کتاب یک مستند تاریخی و یک روایت داستانی مبتنی بر پژوهش تاریخی است.
پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد غروبِ 24 دیماه به پایان رسید و مولفان و دستاندرکاران حوزه کتاب با آثار برگزیده و شایسته تقدیر هر بخش آشنا شدند. شما مخاطبان نیز میتوانید با مطالعه این گزارش آشنایی اجمالیای با این آثار به دست آوردید.
محمدرضا سرشار، نویسنده و یکی از استادان شانزدهم دوره آموزشی آلجلال بعد از حضور در کلاسهای این دوره و ارتباط با علاقهمندان نویسندگی یادداشتی را نوشته است که در ادامه میخوانید.
گلستان جعفریان گفت: در واقع محققی که بخواهد کارش متفاوت باشد، میداند که موضوع راحت برای پژوهش در حوزه پایداری وجود ندارد. اگر کاری دیده میشود، نگاه متفاوتی به ادبیات پایداری دارد.
وجیهه سامانی دبیر علمی پانزدهمین دوره جایزه جلال گفت: توجه به موضوعات ملی، امنیتی و دینی در رمان های این دوره از جایزه جلال برجسته بود که اتفاقی مبارک و در عین حال ظریف و حساس است، که اگر متکی بر تحقیقات صحیح و بر پایه منابع درست و اشراف اطلاعاتی لازم باشد، نوید بخش تولید آثاری فاخر در آینده ای نه چندان دور خواهد بود.
آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد عصر امروز (24 دیماه) با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و علاقهمندان این ...
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه جایزه جلال گفت: ادبیات کنونی قابل مقایسه با ادبیات پیش از انقلاب نیست و کسانی که قبل و بعد از انقلاب را درک کردهاند میتوانند به این حقیقت شهادت بدهند.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد با اشاره به اینکه در شصتمین سالگرد انتشار «غربزدگی» جلال آلاحمد هستیم این اثر را نشاندهنده رویارویی بزرگ تاریخی ایرانیان دانست که جلال آن را فهمیده و روایت کرده است.
در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که در تالار وحدت در حال برگزاری است، رمانهای «صور» و «عزرائیل» با رای داوران به عنوان رمانهای شایسته تقدیر معرفی شدند.
در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد، کتابهای «تماشای روایت» و «خودانتقادی ادبی» با رای داوران به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شدند.
در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، کتابهای «حاج قاسمی که من میشناسم» و «شاید پیش از اذان صبح» با رای داوران به عنوان آثار برگزیده بخش ویژه مستندنگاری درباره سردار سلیمانی معرفی شدند.
علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد تاکید کرد که کتاب «غربزدگی» جلال نتیجه سیر و مطالعه عمیق وی در اقطاب دنیا و نه نگاه از یک منظر خاص بوده است.
در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، ویراستاران کتابهای «صور سکوت» و «اینجا سوریه است: صدای زنان راوی جنگ» به عنوان افراد برگزیده معرفی شدند.