رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در یک گفتوگوی دو نفره در آنجا که دوربین نیست و حاج قاسم میتوانست راحت حرف بزند شروع کرد به این سخن که چه قدر مردم خوبی داریم! خب من مشابه این مکالمه را قبلا در یک گفتوگوی دو نفره با رهبری داشتم.
موسی نجفی گفت: این نکته مهم است، وقتی محققی درباره فردی تحقیق میکند و درباره او غلوآمیز مینویسد لطفی در حق قهرمان یا شخصیت ملی نیست. چون وقتی جامعه گرم است این سخن را میپذیرد اما به مرور زمان وقتی تاریخ پیش میرود خیلی نکات مشخص میشود.
کرمانشاه و حاج قاسم خیلی با هم غریبه نبودند. وقتی در سال ۹۶ در کرمانشاه زلزله آمد او خودش را رساند، او امد تا با حضور در بین آوارههای زلزله منطقه، در آن شب و روزهای سرد که استخوانهای بدنها از شدت سرما میسوخت از گرمای وجودش در آن منطقه آرامش بیافریند.
نازنین صابری بهداد، نویسنده کتاب کودک «مردی که زبان کبوترها را میدانست» معتقد است: این یک هنر و فن است که چطور داستان بنویسیم، فیلم و انیمیشن بسازیم که کودک بخواند، ببیند و خوشش بیاید. افسوس میخورم که سوژههای خوبمان را میسوزانیم. سوژههای خیلی خوبی داریم که با گفتن بدمان میسوزد، از بین میرود و دیگر نمیشود برایش کاری کرد؛ چون در ذهن کودک خراب ...
فرزانه اعظملطفی در این نشست گفت: دوستان هندی ما، زبان و ادبیات فارسی ما را همچون دایه مهربان در دل خود نگه میدارند. زمانیکه هندیها بعد از گذشت سالها به زبان و ادبیات فارسی شعر میگویند، بهخصوص تفکر، تعقل، تصور و تخیل خودشان را روی مباحثی مانند معرفت میگذارند؛ این پروژه بزرگی است.
نشست نقد و بررسی کتاب های منتشر شده در حوزه کودک با محوریت حاج قاسم سلیمانی همراه با معرفی کتاب «ما با تو سربلندیم» صبح امروز در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
ساجده ابراهیمی، دبیر مجموعه هزار جان گرامی(مجموعه رستاخیز جانان روایت نامه بدرقه حاج قاسم سلیمانی) گفت: این کتاب با همه نقاط ضعف و قوتاش به عنوان یک گزینه ماندگار شد. شاید به عنوان یک مجموعه روایتنویسی الگو و منحصر به فرد گزینه موفقی نبود، اما مجموعهای که توانست وحدت ملی و ارادت مردم به قهرمان ملیشان را نشان بدهد قطعا موفق بوده است.
مجموعهای از آثار ادبی و هنری مرتبط با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در یکصد و پنجاه و دومین برنامه سهشنبههای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری حرم مطهر حضرت رضا(ع) معرفی و رونمایی شد.
کتاب «رستم ایران شهر» مجموعهای از خاطرات مردم سیستان و بلوچستان از ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی است که از طریق انجام مصاحبههای مجازی و تلفنی با بیش از ۴۰۰ نفر از اقشار مختلف مردم استان سیستان و بلوچستان در بازه زمانی دی ماه ۱۳۹۸ تا بهمن ماه ۱۴۰۰ گردآوری شده است.
سربازنامه این منظومه بلند و حماسی سروده افشین علا تلفیقی از اسلوب متون منظوم فارسی پیرامون افسانهها و اساطیر باستان و آموزههای دینی و انقلابی امروز ایران زمین است که به سبک و سیاق شاهنامه سروده شده و قهرمان آن سردار سلیمانی، کم از رستم فردوسی ندارد.
«هزار جان گرامی» مجموعه روایتهایی است که از زبان مردم در فقدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نوشته شده است. این روایتها محصول فراخوان روایت رستاخیز است که پس شهادت حاج قاسم منتشر شد.
همزمان با سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی و روز جهانی مقاومت، نهادکتابخانههای عمومی کشور ویژه برنامههای تبلیغی و ترویجی متناسب با این ایام را در کتابخانههای عمومی کشور برگزار میکند.
همزمان با فرارسیدن سومین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی کتاب زندگی نامه خودنوشت این سردار شهید با عنوان «از چیزی که نمی ترسیدم» امروز و در مراسمی که از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در مادرید برگزار شد؛ رونمایی شد.