کتابفروشی «دنیای کتاب» قم در طرح «تابستانه کتاب 99» رتبه نخست را در زمینه فروش تعداد کتاب از آن خود کرد. به گفته مسئولان «دنیای کتاب»، فروش مجازی در کسب این عنوان بیتاثیر نبوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از رشد ۸۹ درصدی فروش کتاب و افزایش چشمگیر استقبال مازندرانیها برای خرید کتاب در طرح تابستانه کتاب امسال با خرید بیش از ۸۰۸ میلیون تومان کتاب، نسبت به طرح «بهارانه کتاب» خبر داد.
در این گزارش به سوالاتی از این دست پرداختهایم که: چرا برای کتاب تبلیغ گسترده نداریم؟ چرا در اجرای طرحهای تشویقی و حمایتی، زمانبندی درستی نداریم؟ چرا اصحاب رسانه کمتر به موضوع کتاب و مسائل مرتبط با آن میپردازند یا اصلا نمیپردازند؟
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره میزان فروش در طرح تابستانه کتاب ۹۹ گفت: ۷۷۳ کتابفروشی از ۳۱ استان کشور، کار خود را در طرح تابستانه کتاب۹۹، با فروش ۵۰۸هزار و ۸۸۱ نسخه کتاب، به مبلغ ۱۹۵میلیارد و ۳۷۰میلیون و ۷۴۹هزار و ۸۳۲ ریال پایان دادند.
حمید اکبری مدیر کتابفروشی «خانه کتاب» قم با اشاره به افزایش قیمت کتاب در سالهای اخیر، سقف خرید کتاب را در طرح «تابستانه کتاب 99» متناسب با افزایش قیمت کتاب ندانست.
مدیر داخلی کتابفروشی «مهرگان» اصفهان گفت: تبلیغات طرحهایی مانند «تابستانه کتاب» باید گستردهتر باشد؛ مثلا بهتر بود در همان روز شروع طرح، پیامک برای مخاطبان کتاب ارسال میشد و در رسانهها انعکاس بیشتری مییافت.
مدیر کتابفروشی شهرکتاب قم با مثبت ارزیابی کردن طرح «تابستانه کتاب 99» به لحاظ فروش تعداد عناوین و مراجعهکنندگان به این کتابفروشی، آن را بهترین طرح در ادوار گذشته توصیف کرد.
مدیر پاتوق کتاب شهرکرد گفت: تقریبا دو برابر یارانه و اعتباری اختصاص یافته، فروش داشتیم و از جیب خودمان این تخفیف را میدهیم. این مسئله موجب شده برای بعضی عناوین متحمل ضرر شویم.
تنها یک روز تا پایان طرح تابستانه کتاب ۹۹ (۱۸ تا ۳۰ مرداد) به کتابفروشیهای تهران سری زدهایم تا از حال و هوای این روزهایشان خبری بگیریم. کتابفروشان، طرح تابستانه را یاریرسانی دانستند که بهتر بود دربارهاش بیشتر اطلاعرسانی میشد.
بازار کتاب همزمان با آغاز طرحهای فصلی حمایت از کتابفروشیها، تا حدود رونق میگیرد؛ اما با گذشت 14 دوره از این طرحها بهدلیل ضعف در تبلیغات، همچنان تعدادی زیادی از هموطنان از اجرای آنها مطلع نمیشوند.