محمدمهدی اسماعیلی، با صدور پیام بهمناسبت روز بزرگداشت ملاصدرا نوشت: «نقش ممتاز صدرالمتالهین در تاریخ فلسفه اسلامی آن است که عقل و شهود و وحی را در هم میآمیزد، از دریای بیکران معارف الهی و قرآن کریم بهره میبرد و نظریات فلسفی خود را با آیات این کتاب آسمانی محک میزند.»
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس درباره سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران نوشت: «فرصت نمایشگاه، فرصت تبادل فرهنگ است؛ در کشور ما اقوام و خردهفرهنگهای مختلفی وجود دارد که با حضور آنها در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، میتوانیم شاهد تبادل فرهنگی باشیم.»
رئیس سی و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره این دوره از بزرگترین رویداد فرهنگی نوشت: «وزارت فرهنگ علاوه بر برپایی نمایشگاه کار تحولی در این رویداد بزرگ را هم آغاز کرد. با همکاری ناشران و تدارک پشتیبانی گسترده همزمان فروش مجازی را هم برای دسترسی همه مردم کشور فراهم کرد. کاربزرگی که در مسیر تحقق عدالت فرهنگی صورت گرفت.»
حجتالاسلام سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به بهانه برگزاری سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب تهران نوشت که در ادامه میخوانید.
کتابهای کودکونوجوان همان مخفیگاه اسرارآمیزی هستند که هرزمان از زندگی خسته شدیم میتوانیم به آنها پناه ببریم و خستگی درکنیم. در این یادداشت سری به آنها زدیم.
حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی پورمحمدی، درباره سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نوشت:«کتاب در دیروز، امروز و فردای کشور ما نقش بیبدیلی داشته و این عرصه مهم فرهنگی پیشران بسیاری از مسائل در حوزه آموزش، پرورش، تربیت، سبک زندگی، سیاستگذاری عمومی و... است.»
طبقه متوسط راهی جز تقویت سرمایه فرهنگی خویش نداشته و در پی آن است که با تقویت سرمایه فرهنگی خویش، چیرگی بر گروههای دیگر را حاصل کند. باید دید مخاطبی که با نگاهی تیزبینانه به خرید یک کتاب اکتفا میکند یا هیچ کتابی خریداری نمیکند، چگونه به ارتقای جایگاه فرهنگی خود کمک خواهد کرد؟
علیرضا معاف در بخشی از یادداشت خود درباره سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نوشت: «اکنون پدیده بینظیر «کتاب» سالهاست محور و کانون بزرگترین و جذابترین رویداد فرهنگی کشور شده است؛ نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که بیشک یکی از بزرگترین و پررونقترین نمایشگاههای کتاب دنیاست، هر سال به مدت 10 روز به محل جشن کتابخوانها، کتاببازها و کتابدانها ...
میرجلالالدین کزازی در یادداشتی که به مناسبت برگزاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نوشته است برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را شگرف دانست و یکی از شادمانیها و کامههایی که دوستدار کتاب میتواند از آن برخوردار باشد را در این دانست که کتاب را خود ببیند، آن را برگیرد و بخرد.
«مصوبه بودجه فرهنگی دستگاهها» که به اعتقاد کارشناسان، مهمترین بند فرهنگی بودجه 1401 شناخته میشود را باید یک فرصت قابل توجه برای تامین زیرساختهای حوزه نشر قلمداد کرد و از آوردگاه نمایشگاه کتاب سال جاری برای تدوین مقدمات اجرای آن در قالب کارگروه با حضور نمایندگان دستگاهها بهره برد.
نمایشگاههای بینالمللی از دهه ۱۹۵۰ میلادی به مراکزی مهم برای جریانسازی در بازار تولید و توزیع کتاب تبدیل شدهاند. این دست از نمایشگاهها نقش مهمی در صنعت نشر دارند
۲۰ فروردین ماه، روز هنر انقلاب اسلامی با نام شهید مرتضی آوینی پیوند خورده است. شهید آوینی مجموعه واژگان و اصطلاحاتی را در ادبیات هنر بعد از انقلاب مطرح کرد که تا به امروز زمینه و بستری برای پرداختن به هنر متعهد و انقلابی محسوب میشود؛ از این رو به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در این یادداشت به این موضوع پرداختیم.
حاجی فیروز در گذر از شاهراه تاریخ، رنگ و بویی از باورهای تاریخی و آیینی و جلوههایی از فرهنگ عامه دوران معاصر را به خود گرفته و در فرم امروزین به ما رسیده است. حاجی فیروز در کوچه و خیابان آواز میخواند و مردم را شاد میکند و از مردم نوروزانه یا شاباش یا عیدی میگیرد.
حمید فریور، کارشناس صنعت چاپ معتقد است: «به دليل ضعف بسيار بزرگ صنعت چاپ ايران در
«مستندسازی» و «نگارش» رويدادها، شاهد مباحث تکراری، کارهای بی ثمر تکراری و دورهای باطل تکراري هستيم.»