مسئول کتابخانه عمومی حضرت ولیعصر(عج) تهران معتقد است: «فرهنگسازی و ایجاد عادت به مطالعه در سنین کودکی پایداری و قوام بیشتری دارد و آینده در گرو افزایش آگاهی، آموزش هدفدار و بیداری این نسل مستعد است.»
احمد شاکری؛ نویسنده و منتقد حوزه ادبیات پایداری یادداشتی انتقادی درباره کتاب «نیستان دی»، نوشته حسین زحمتکش زنجانی نوشته است که در ادامه آن را از نظر میگذرانید.
ویلفرد فردیناند مادلونگ اسلامشناس آلمانی و استاد دانشگاه تاریخ اسلام دانشگاه آکسفورد بود. مهمترین اثر او کتاب «جانشینی محمد» است. آنچه در ادامه میخوانید یادداشت حسن انصاری پژوهشگر و مدرس مدرسه مطالعات تاریخی مؤسسه مطالعات پیشرفته پرینستون درباره اوست.
«دل و دریا» نوشته محمدحسن شاهنگی با موضوع مساله پوشش، مد و حجاب اخیراً توسط انتشارات سروش منتشر شده و آنچه میخوانید یادداشت شفاهی دکتر فیاض درباره این رمان است.
مدیر سایت اطلاعرسانی صنایع سلولزی ایران درباره آینده صنعت کاغذ نوشت: متخصصان صنعت کاغذ بر این باور هستند تا سال 2050 کاغذ چاپ و تحریر به صورتی که الان میشناسیم وجود نخواهد داشت.
مظفر شاهدی، پژوهشگر تاریخ و سندپژوه در یادداشتی به بررسی تاریخنگاری در ایران پرداخته است. او در این یادداشت چنین نوشته است: سالیانی طولانی است که با فقر تاریخنگاری و تاریخپژوهی مواجه بودهایم.
رایزن فرهنگی ایران در صربستان معتقد است که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نشانه بزرگ تلاش مسئولانه برای محافظت از حق شهروندان به مطالعه و دسترسی به اطلاعات است و در غنیسازی فرهنگ عمومی نقش مهمی دارد.
محمدرضا سرسالاری، شاعر، روزنامهنگار و مدرس زبان و ادبیات فارسی به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده از راز جاودانگی حکیم توس گفته است.
بدری مشهدی، نویسنده ادبیات نوجوان گفت: هر چقدر جهان داستانیای که نویسنده خلق میکند فضایی متفاوت و خلاقانهتر داشته و از کلیشههای رایج دورتر باشد، برای مخاطب نوجوان جذابتر خواهد بود.
حسین مسرت در یادداشتی که برای ایبنا نوشته است درباره تاجیکستان چنین میگوید: اگر چیرگی سیاسی و اجتماعی 70سالۀ قوم روس و دستگاه دولتی اتحاد شوروی، خط فارسی تاجیکیها را گرفت و ناچارشان کرد به خط سیریلیک بنویسند، ولی همواره به فارسی گپ زدند.
رضا اسماعیلی، پژوهشگر و دبیر علمی هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر، در آستانه برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یادداشتی نوشته و در اختیار ایبنا قرار داده است.
«یک زمستان با کولبرها» از جمله کتابهایی است که در نمایشگاه کتاب 1402 در غرفه سوره مهر در اختیار مخاطبان قرار میگیرد که نگاهی غیرسیاسی به زندگی مرزنشینها و معضلی به نام کولبری دارد. صادق امامی، نویسنده این اثر یادداشتی را در معرفی کتابش نوشته و در اختیار ایبنا قرار داده که در ادامه میخوانید.
کتاب ما را در برابر رسانهای نخبگانی قرار میدهد که در آن خبری از مطالب سطحی و کم عمق نیست. در روزگاری که بنابر دلایل مختلف کتاب در مهجوریت قرار گرفته و رسانههای مجازی گوی رقابت را از یکدیگر میربایند، کتابها همچنان آرام و بی سر و صدا به مسیر خود ادامه میدهند؛ همان قدر عمیق و مانا و جایی برای تأمل نخبگان. به دور از هیاهوها، هشتگها و اینفلوئنسرها! ...
کتاب «مدارا و ریشههای نامدارایی» اثر ماجد الغرباوی که بهواسطه نسب عراقیاش، دردآشنای بیمهریها و خصومتهای خانمانبرانداز عراق و خاورمیانه است و شاید بتوان همذاتپنداریاش را در تنظیم این کتاب موثر دانست.
ابراهیم خدایار، رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران، در آستانه برپایی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یادداشتی درباره اهمیت این ضیافت فرهنگی نوشته و در اختیار ایبنا قرار داده است.