حجتالاسلام سید حمید روحانی در چهارمین نشست نیاوران با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی یک شبه اتفاق نیفتاد و ریشههای آن به سالها قبل باز میگردد، گفت: امام خمینی در آغاز کردن نهضت از تکروی پرهیز کرد و دشمنشناسی امام خمینی نقش مهمی در این نهضت داشت.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیاکبر ابوترابی امام جمعه موقت تهران گفت: امام علی(ع) در جستجوی یک فضیلت است تا به احترام او همه کاستیها را ببخشد. این نگاه چگونه جامعه را متحول خواهد کرد. چگونه دلها را به هم نزدیک میکند و پیوند میدهد.
دهم رجب سالروز میلاد حضرت امام محمدجواد علیهالسلام، نهمین امام شیعیان است. در این گزارش مروری بر زندگی آن امام داشتیم و نگاهی هم به آثار منتشر شده درباره ایشان انداختهایم.
فریدون بیگلری، باستانشناس و معاون فرهنگی موزه ملی ایران گفت: ارتباط بین کشورهای آسیای میانه مانند تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، افغانستان و ایران که صاحب میراث مشترک راه ابریشم هستند بسیار ضروری است و در واقع با همکاری این کشورهاست که میشود اطلاعات بیشتری را در این حوزه کسب کرد و باعث نزدیکی آنها شد.
محمدرضا شرفیخبوشان، مدیرکل مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در نشست خبری اعلام برنامههای دهه فجر این مرکز از راهاندازی سامانه جامع نقد و تحلیل آثار ادبی به نام «اثرخانه» خبر داد و گفت: این سامانه با استفاده از تجربههای قبل طراحی شده ولی جامعتر است.
سوداگران کتابساز یا قاچاقچیان کتاب با وجود محدودیتهای ایجاد شده برای برخی شبکههای مجازی، اینبار با ساخت کانال و گروه در پیامرسانهای داخلی همچنان به فروش کتابهای قاچاق و غیرمجاز مشغولند و سرمایه ناشران را آتش میزنند.
گودرز رشتیانی گفت: 37 سند مکاتباتی که میان مقامات ایرانی به ویژه عباسمیرزا با میرزامحمدصادق وقایعنگار موجود است. مرور اجمالی این اسناد نشان میدهد برخلاف برخی از تصورات بعضی از پژوهشگران اتفاقا دستگاه دیپلماسی در دوران ابتدای قاجار اولا هم به مسائل تاریخی آشناست و در نامههای وقایعنگار ارجاعات مختلفی استناد به مسائل تاریخی میشود. از طرفی با مسائل ...
مردم آمریکای لاتین استعداد در تغییر نگاهشان به دین دارند. باید مبانی دین را برای مردم و نخبگان تبیین کنیم تا مسیحیان انقلابی نسبت به بی عدالتی و ظلم بی تفاوت نباشند.
عاملی گفت: علوم اجتماعی در ایران قدرتمند است و ما همان قدرتی که در نانو و بایو داریم در علوم اجتماعی هم داریم اما این علوم اجتماعی سیاست زده است و یک جاهایی چیزهایی را نمیبیند. چون اگر چپ باشد یک رویکرد دارد و اگر راست باشد رویکرد دیگری دارد. دشمن را ندیدن غلط است!
سیدمحمد منصور طباطبایی گفت: اگر با رجال سروکار داشته باشید از شرق و غرب عالمی را نمییابید که در نیشابور درس نخوانده باشد. نشابور دژنوشت تاریخ و ادب ایران و این دانشنامه کاخ رفیع تاریخ ایران است. یک نقطه طلایی که به قرن 4 و 5 ختم میشود مثل ابوریحان بیرونی و محدثین نامدار که همه اینها پرورده نیشابور هستند که باید برای هر یک پروندهای جداگانه باز کرد....
باقری گفت: در کتاب (از اداره هفتم تا سفارت) مولف تنها به ذکر خاطرات بسنده نکرده، بلکه سعی دارد در کنار بیان خاطرات همراه با جزئیات به تحلیل مطالب نیز توجه خاصی کند. به نظرم مولف در این کتاب محتوای غنی به خواننده ارائه داده است.
ناصری گفت: معمولا در آموزش شیوههای گوناگون تفکر، ملاحظات روانشناختی خیلی مورد توجه قرار نمیگیرد. تفکر سطوح مختلفی دارد و رسیدن به سطوح مختلف تفکر نیازمند مقدمات روانشناختی است.
غلبه کنکور بر نظام آموزشی کشور باعث شده اغلب کتابهای کمک آموزشی در ایران برای رسیدن دانشآموزان به دانشگاه باشد و از آن به بعد اتفاقا فقر منابع مطالعاتی درسی و منابع کمک آموزشی دیده میشود.
عبداللهی گفت: اینکه تصویر ما از سعادت و کمال نهایی انسان چیست نقش مهمی در شاخهها و اقسام حکمت عملی دارد و از سوی دیگر دیدگاه ما درباره چیستی سعادت، برآمده از دیدگاههای ما در حکمت نظری است بنابراین سعادت نقطه تلاقی حکمت نظری و عملی محسوب میشود.
روزبهانی درباره دینداری در شهرها گفت: اگر بپذیریم که شهر مجموعهای از شهروندان است و شهروندان شهر را تشکیل میدهند نه سازهها، پس میتوانیم بگوییم وضعیت ایمانی شهروندان شهر را میسازد.
محمد لگنهاوزن گفت: چالش وحدت عقل نظری و عملی در دستگاه اندیشه کانت در این است که عقل عملی اموری را به عقل نظری ارائه میکند که عقل نظری با آنها بیگانه است و نمیتواند از طریق مفاهیم خاص خود به آنها شناخت پیدا کند و در عین حال عقل عملی باور به این امور را ضروری میداند.