امیرحسین تفرشی، مسئول سالن «کتاببازی» گفت: از سال گذشته، خانه کتاب و ادبیات ایران سالنی را ویژه فعالیتهای خانواده و کودکان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران طراحی کرد که همه بازیها، نمایشها و فعالیتها حول محور کتاب بود و مخاطبان هم از آن به خوبی استقبال کردند.
محمدامین پورحسینقلی، نویسنده و پژوهشگر ادبی تاکید دارد که جنبشی در نسل جدیدتر و نوقلم ایران در عرصه ادبیات داستانی در حال ظهور است که ما را از شیب نزولی ادبیات داستانی خارج خواهد کرد.
محمدحسن رجبیدوانی، گفت: اگر کتابها موضوعات بکری از تاریخ را شرح دهند یا شخصیتهای برجستهای را برگزینند که مردم به آنها علاقهمند باشند، اقبال مخاطبان را میتواند در پی داشته باشد ولو اینکه ویرایشهای متعدد در آن انجام شود.
کارشناس ارشد مطالعات فرهنگ بینالملل درباره حضور تاجیکستان بهعنوان کشور میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب معتقد است؛ برپایی مشترک نمایشگاه کتاب، میتواند زمینهساز تعامل بیشتر ناشران ایرانی و تاجیکستانی شود.
فاضلی گفت: «اندیشیدن با هنر» به معنای این است که شهروندان با زیست خود امکان پرسش کردن در جامعه را به وجود میآورند. جامعه دیگر کرختی و ثبات تاریخی خود را از دست داده و میاندیشد و دائما خود را درگیر میکند. اندیشیدن با هنر روایت همین درگیریهاست.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: در بحث تاریخنگاری، خاطره و موضوعات سیاسی، فکری و نظری سراغ موضوعاتی برویم که جامعه به آن اقبال بیشتری نشان میدهد. ضمن اینکه سال گذشته به مناسبت یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم پانزده عنوان کتاب منتشر کردیم. امسال قصد داریم درباره زنان بیشتر کار کنیم.
رضا ماحوزی میگوید: کار نمایشگاه کتاب تا حد زیادی همین هست و طیفهای متعددی را دور هم جمع میکند و من مخاطب میتوانم گذشتهپرستها و گذشتهستیزها را در یک جا کنار یکدیگر ببینم و با آنها گفتگو کنم ولی دریغ اینجاست که خود آن دو طرف با یکدیگر گفتگو نمیکنند.
مجتبی سادات، مدیرمسئول گروه نشریات نبات معتقد است: مادر قدیمی دنیایی بود از ترانه و لالایی و داستان؛ اما مادر امروزی هیچکدام از اینها را ندارد. به این دلیل وقتی بچهاش را بغل میگیرد نمیداند باید به او چه بگوید. نشریه «نینی نبات» ابزار دست مادر است برای تعامل با کودک.
رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مردم ایران گرایشات فرهنگی قوی دارند و مردم کتابدوستی هستند و این واقعیت را می توان از استقبال گسترده آنها از نمایشگاه کتاب به نحو ملموسی درک کرد.
مدیر انتشارات فرهنگ مردم وعضو انجمن تازهتأسیس صنعت نشر استان اصفهان با اشاره به اینکه فلسلفه تشکیل این انجمن تعریف جدید از نشر و حوزه فرهنگ است، گفت: حوزه نشر بزرگترین و مهمترین تولیدکننده محتوا به شمار میرود.
فاطمه نیروی آغمیونی، پژوهشگر ادبی تأکید دارد که مهرداد اوستا، پدر شعر انقلاب اسلامی، با تبدیل زبان زمخت و خشن قصيده به بیان لطيف و نرم غزل، صاحبسبك شد.
حسین قربانزاده خیاوی، نویسنده داستان علمیتخیلی «گریز از سال صفر» معتقد است که اماکن باستانی، جامهای قدیمی و شهرهای ما پتانسیل حیرتآوری دارند که در آنها اتفاقهای محیرالعقول و ناب داستانی رخ بدهد.
کارشناس مسئول کتابخانههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور معتقد است: «بزرگترین چالش کتابخانههای مساجد کشور بحث به روزرسانی منابع آن است که چندین سال است انجام نشده است.»
اگر ما شروع مطالعه علوم انسانی و اجتماعی مان از انسان شناسی انتزاعی باشد، حتما یک آغاز مبهمی است یعنی از یک پایگاه مبهمی وارد بحث علوم انسانی و اجتماعی شده ایم و قطعا با ابهام نمیتوان قدمی مستحکم برداشت. بر این اساس است که میگوییم انسان شناسی مدخل مناسبی برای مطالعات علوم انسانی و اجتماعی نیست.
کارشناس بخش نشریات ادواری کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، نوسانات قیمت ارز و گران شدن را مهمترین مانع بهروزرسانی منابع خارجی بخش نشریات کتابخانه مجلس عنوان کرد.
مدیر انتشارات پژهندگان راه دانش خوزستان معتقد است که نمایشگاه مجازی کتاب به علت سرعت بالا، این فرصت را برای بدنه نشری که وابسته به فرآیند چاپ کتاب است، فراهم میکند تا با جهش بیشتر به سمت تکنولوژی نسل 4 (دیجیتال) پیش بروند.
نورا حقپرست، نویسنده کتاب «پروانههای آبی» که قصهای در حالوهوای جنگ و دفاع مقدس است به ایبنا گفت: شناخت مخاطب امروز و نیازها و درکی که دارد بسیار بسیار متفاوت از گذشته است؛ چون زمان و شرایط اجتماعی تغییر کرده و خواستههای کودکان هم متفاوت شده است. امیدوارم بتوانم با شناخت نیازهای کودکان امروز، هدفمند زندگی کردن را متناسب با درک و دریافت امروزشان ...
علیرضا چابکرو، پژوهشگر فناوری اطلاعات معتقد است هوش مصنوعی، مشابه فضای سایبری تحول بنیادی در زندگی بشر بهوجود میآورد ازجمله در دنیای نشر و شاید نسلی از کتاب متولد شود که با آنچه امروز از ماهیت کتاب میشناسیم تفاوت داشته باشد.