دبیر انجمن ویرایش و درستنویسی تاکید دارد که تمام جلوههای فرهنگ اسلامی و ایرانی با خط فارسی عجین شده و اگر با رویکرد دقیق باستانشناسانه نگاه کنیم، قرآن با خط ایرانیان که مسلمانان از آن استفاده میکردهاند، نوشته شده و از این خط در تمدن اسلامی استفاده میشده که این افتخاری برای ایرانیان است.
سمیهسادات شفیعی گفت: من این نگاه بسیار دقیق را به این موضوع دارم که بحث مطالعات زنان چه در ساحت آکادمیک خود و چه در ساحت اندیشهورزی باید مبتنی باشد بر دادههای بومی و از مسیر آن بتواند با تحقیقات روشمند دادههای بیشتری جمعآوری کند و به تولید دانش بینجامد.
بنفشه رسولیان، نویسنده مجموعه کتاب «قصههای کرمیلو» به ایبنا گفت: کسانی که بدون گوشی همراه نمیتوانند لحظهای سر کنند بسیار تنها و فاقد توانایی برقراری ارتباط موفق با دیگراناند. این افراد نماد بارز انسان عصر دیجیتال هستند و تمام هم و غم من در این چند جلد کتاب، تلنگر زدن بود؛ تلنگرهای ریز با بیانی کودکانه به خانوادهها، که آی مردم که با گوشیهایتان ...
در گذشته به پدیدارشناسی به عنوان یک روش محترم اما دشوار نگاه میشد و کمتر محققی تمایل داشت سمت کار با این روش برود. چرا که این روش مبانی فلسفی سنگینی دارد و کسی هم آن را تبدیل به ابزار نکرده بود.
زهرا عبدی، نویسنده کتاب کودک «امام هادی علیهالسلام» درباره روایت زندگی روزمره و نوع رفتار امامان معصوم با دیگران گفت: ما از امامان میگوییم تا بتوانیم سبک زندگی بهتری داشته باشیم. یک بخش پرورش روحیه معنوی در کودکان است؛ اما مهمترین بخش، عمل است؛ یعنی یادآوری مهارتهایی که به زندگی بهتر کمک میکنند.
سعید محمدی، نویسنده رمان «نذر نصرانی» درباره نوشتن این اثر که به رابطه مسیحیان و امام هادی (ع) میپردازد، گفت: خواستم کاری در مورد امامی تولید کرده باشم که نه تنها در عصر خودش که حتی در عصر ما هم، غریب و مظلوم واقع شده است.
مریم زرنشان، شاعر کتاب «حرف دلم را بشنو خدا جون» درباره هدف سرودن اشعار این کتاب گفت: دوست داشتم با این شعرها بگویم که اگر بزرگترها حواسشان نیست و چیزی در محیط خانه میگویند مطمئن باشند حتما بر روح لطیف کودک تأثیر منفی میگذارد.
مهدی صالحی، ویراستار و دبیر انجمن ویرایش و درستنویسی تاکید دارد که ابوالحسن نجفی، در عرصه برنامهریزی زبان فارسی در عرصه نوشتار پیشگام بوده و معیارسازی زبان فارسی معاصر با قدم بلندش در نگارش «غلط ننویسیم» شکل گرفته است.
بشیر علوی، نویسنده، افسانهپژوه و پژوهشگر بوشهری با انتقاد از نبود اثری مستقل درباره زن و خواستههایش در افسانههای جنوب، گفت: بنمایه بیشتر افسانههایی که بر مکر و حیله زن استوار است، نوعی نگاه مردسالارانه متن است.
الناز بایرامزاده، پژوهشگر تاریخ و نویسنده رمان جیران معتقد است: فيلمها و سريالهاى تاريخى جذابيت بصرى و گويش روان دارند که ممكن است افراد را به شخصيت تاريخى يا برهه تاريخى علاقهمند سازد اما به طور قطع نمىتوانيم بگوييم سريالهاى تاريخى توانستهاند تاريخ بىدروغ و بدون تحريف را به مخاطب نشان بدهند. از نظر من سريالهاى تاريخى تنها مخاطب را با خود همراه ...
حجتالاسلام والمسلمین اکبری شاهرودی که به عنوان مدیر استفتائات دفتر آیتالله صافی، وی را در زمینه مطالعه کمنظیر توصیف کرد و گفت: حضرت آقا تمام اوقاتش به مطالعه گذشت.
محمد قبادی میگوید: گاهی اوقات پیدا کردن مولف و پژوهشگری که بتواند یک اثر را تالیف کند، آن هم در حد قابل قبول خیلی کم است. اینکه گفتم گاهی اوقات به این دلیل است که مولف شاید تخصص داشته و سالها تدریس و پژوهش کرده باشد، اما در مواقعی وقتی اثرش زیر تیغ کارشناسی میرود، آن موقع میفهمد کجای کار میلنگد. برای همین پیدا کردن پژوهشگری که بتواند اثری پژوهشی ...
احسان عباسلو، نویسنده و مترجم تاکید دارد که حق کپیرایت داخلی از راهکارهای موثر در بهبود وضعیت ترجمه کتابهای ادبی است که با آن میتوان بازار لجامگسیخته فعلی را کنترل کرد.
میتوان مسأله «موعود» را یکی از مهمترین مسائلی دانست که جامعه ایران تمام در این سالها با آن درگیر بوده است. البته «صور سکوت» سعی کرده نشان دهد که حداقل عمرِ جنبشهای موعودخواهانه ایران پانزده قرن و بلکه بیشتر است. متأسفانه کتب داستانی ما بسیار اندک به این مفهوم پرداختهاند.
سعید رضایی شریفآبادی، میگوید: خوشبختانه در تدوین اساسنامه کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بر تخصص کتابداری رئیس و مسئول کتابخانه مجلس تاکید شده و این نشان از هوشمندی در تدوین اساسنامه کتابخانه مجلس دارد.
محمدناصر مودودی گفت: وقتی که مشاهده کردم پرچم ترکیه در مزار خواجه عبدالله انصاری است و مسجد علیشیر نوایی را بازسازی کردند. در آنجا صراحتا گفتم خانه ما را یکی دیگر به نام خودش سند میزند. این سخن را خیلی با تندی گفتم چشم سیاستناشناسان ما روشن.
محمود پوروهاب، نویسنده حوزه کودک و نوجوان عنوان کرد: نویسنده داستانهای مذهبی و دینی باید مبنا داستان را بر اساس تاریخ و واقعیت روایت قرار دهد. این سبک داستانها به دلیل اینکه بر اساس تاریخ نوشته میشود، زمانی را از نویسنده برای مطالعه و پژوهش میگیرد؛ از این رو، نویسنده آثار مذهبی باید پایبند به تاریخ و اسناد باشد.
غلامرضا فدایی معتقد است؛ فعالیت کتابخانه مجلس، انعکاسی از نگاه و دیدگاه روسای مجلس شورای اسلامی است که میتواند یک فرد علمی و مذهبی با تخصص کتابداری، کتابشناسی و اطلاعرسانی است را منصوب کند.