سال 1401 آبستن رویدادها و تحولات مهم و تاثیرگذار زیادی در صحنه سیاسی و اجتماعی و اقتصادی بود. اخبار مربوط به جشنوارههای دینی، جوایز دینی و... از جمله اتفاقاتی است که شما مخاطبان در این گزارش با چند و چون آن آشنا میشوید.
جامعه دینی و قرآنی سال جدید را به یاد درگذشتگانی تحویل میگیرند که هر کدام در ارتقای فعالیتهای قرآنی و دینی جامعه سهمی داشتند و دست تقدیر به آنها اجازه نداد تا در سال جدید نیز اندوختهای بر اندوختههای قرآنی اضافه کنند و این روزها چشم به راه فاتحهای دلخوش هستند.
روزهای پایانی سال 1401 بهانهای است تا مروری بر مهمترین رویدادهای کتاب محور حوزه اندیشه داشته باشیم. در سالی که گذشته برنامههای مهمی چون نخستین کنگره جهانی فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی، نخستین دوره دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی، همایش ملی «بزرگداشت شیخ اشراق» و ... برگزار شد.
مردیها نویسنده کتاب «پناه بر دی تی» با اشاره به اینکه این کتاب یک اتوبیوگرافی نیست، بیان کرد: «من نوشتهام دفترچه خیالات روزانه. قطعا بخشی از این حرفهایی که در این کتاب آمده است اتفاقاتی است که افتاده و تجربیات شخصی من هست ولی نه همه آن». تدینی نیز به این نکته اشاره کرد که در کتاب «پناه بر دی تی» با گونه متفاوتی از متن روبهرو هستیم.
ناشران کتابهای اقتصادی درباره بازار این آثار در سال 1401 میگویند: زمانی که بازار سرمایه نزولی است همه نگران میشوند و به دنبال این هستند که از اقتصاد رفتاری، روانشناسی معاملهگری و ... کمک بگیرند. از سوی دیگر آثار تألیفی در کشور هستند که از نمونههای خارجی خود هم قویترند و چیزی کم ندارند اما ذهنیت خواننده ایرانی این است که کتابی که در خارج از ایران ...
مجموعه «آموزش فرهنگ و حقوق شهروندی» به قلم طاهره شاهمحمدی و با تصویرگری ساناز کریمیطاری از سوی کتابهای قاصدک (موسسه نشر و تحقیقات ذکر) منتشر و راهی بازار نشر شده است.
نشست صمیمانه یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تعدادی از نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان کشور، عصر دوشنبه در ساختمان وزارت فرهنگ برگزار شد که حاضران در این دیدار به تربیت نویسندگان و شاعران تازهنفس در این حوزه تاکید داشتند.
مفهوم شهادت چنان در تاروپود فرهنگ مقاومت تنیده شده که بعید است کتابی در این حوزه تولید شود و مسأله شهید و شهادت، یکی از چند موضوع و مضمون اصلی آن نباشد.
منتقدان کتاب «مردمشناسی در روزگار جنگ سرد» بیان کردند خوانش انتقادی از این کتاب میتواند برای سازمانهای امنیتی-نظامی آگاهیبخش باشد. در این نشست این موضوع نیز مطرح شد که در کشوری مانند ایران که درصدد بازگشت به نگاه تمدنی خود است، این کتاب یک نقطه قوت به حساب بیاید.
غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین گشایش دومین جشنواره «آیین سخن» تاکید کرد که والاترین هنر نظامی و آنچه سکهاش به نام این حکیم ضرب شده، منظومهسرایی وی است.
مهدی فخرزاده گفت: کتاب «من، تو و دریای بزرگ آبی» نقد جزمیت است و بزرگترین ویژگی آن این است که کودک اگر هربار کتاب را بخواند، کشفی جدید در تصاویر و متن خواهد داشت. درواقع از آن دست کتابهایی است که میتواند کنار دست کودک باشد و یکبار مصرف نیست.
کتاب «کاشف دریاهای نور» نوشته یوسف یزدیانوشاره با تصویرگری مهدی بادیهپیما از سوی انتشارات بهنشر (انتشارات آستان قدس رضوی) منتشر و راهی بازار نشر شده است. این اثر روایتگر زندگینامه داستانی علامه محمدباقر مجلسی مولف کتاب بحارالانوار است.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه دومین هفته بزرگداشت حکیم نظامی تاکید کرد که وجود امثال نظامی مایه وحدت و نه عامل جدایی میان ایران و سایر کشورهای حوزه تمدنی ایران بزرگ است.
علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: بهترین آثار سینمایی دنیا در حوزه فیلم کوتاه و بلند به کارهای اقتباسی مربوط است. بسیاری از آثار قابل توجه ادبیات جهان تاکنون توسط سینماگران و هنرمندان این عرصه تهیه شده است.
آرمان ذاکری گفت: مرادی در کتابش چپ را به مارکسیست فروکاسته و سنتهای دیگر چپ را جدی نگرفته است و مهدوی هم یکی از این نمونههاست. همچنین خوانش شریعتی و رسول زاده در خوانش او مغفول است. روایت مرادی که اغلب تحت تاثیر روایت لنینی ـ استالینی است بخش مهمیاز آن در آکادمی نیست اما روایتهای دیگر چپ در ایران در آکادمیاتفاقا جدی گرفته شده است.