عصمت مومنی، درباره تفاوتهای خواندن و مطالعه نوشت: «خواندن یک عادت درازمدت است که از سنین پایین شروع میشود اما مطالعه فرآیندی است که در آن خواننده پیامی را که با زبان تصویری، نوشتاری به وسیله نویسنده، رمزگذاری شده؛ در درجات گوناگون بازسازی میکند.»
«او فاطمه است» نقطه عزیمت مناسبی برای خوانندگانی است که شناختن حضرت زهرا را به طور تخصصی دنبال نکردهاند و قصد دارند با مفاهیم بزرگی که درباره ایشان گفته شدهاست، آشنایی بیشتری پیدا کنند؛ همچنین این کتاب مدخل مناسبی برای خواندن کتاب گرانسنگ «دانشنامه فاطمی» است و به همین دلیل اشتیاق خوانندگان خود برای شناختن بیشتر دختر گرامی پیامبر اعظم را بیپاسخ ...
شما و همکارانتان همچنان در جشنوارههای خارجی بدرخشید و از ایران و ایرانی چهرهای دروغگو و خیانتکار و از جامعه ایرانی چهرهای مضمحل و رو به فروپاشی بسازید.
امام علی(ع) که در کنار صدها فضیلت به داشتن زیباترین کلام، خطابه و سخن موزون مشهور بود، همان حیدری که ذوالفقارش خیبرشکن بود و ظالمترین و شقیترین دشمنان خدا و اسلام از شنیدن نامش برخود میلرزیدند، در مواجهه با بزرگترین غم زندگیش یعنی از دست دادن فاطمه (س) در مدت کوتاهی پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) اولین و تاثیرگذارترین شعر فاطمی را خلق کرد.
علی صفری آققلعه، پژوهشگر و مصحح یادداشتی با عنوان لزوم بازبینی در چگونگی ارائه متون کهن در مواد درسی و کتابهای آموزشی در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده و در آن معتقد است طرح بسیاری از متون در کتابهای درسی دانشآموزان را دچار سردرگمی و حتی بیزاری از متن میکند.
آیتالله اراکی میگوید: کتابهای زیادی علیه اسلام شیعی در دانشگاههای اروپایی وجود دارد. بسیاری از کتابها همچون نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در آنجا موجود نبود. حتی ما مخفیانه این کتابها را در کتابخانه گذاشتیم و آنها را برداشتند. همانطور که ما کتابهایی را ضلال میدانیم، آنها نیز این کتابها را ضلال برمیشمارند و از این بابت اجازه نشر به آنها نمیدهند....
یلدای زیبا، بلندترین شب سال است که نخستین روز دی ماه را نوید میدهد و به انسانهایی که دلتنگ خورشید پرمهر هستند نوید میدهد که فردا در نخستین روز دی ماه دوباره خورشید از نو زاده میشود و زندگی ادامه دارد...
سعیدی راد معتقد است موضوعات حوزه دفاع مقدس هیچ انتهایی ندارند و تا نسلها بعد میتواند موضوع شعر شاعران باشد. مثل موضوع «ایران قوی» که تا آخر دنیا میتوان دربارهاش شعر نوشت. خود ایران نیز موضوعی است که ابعاد مختلفی دارد و درباره هرکدام از این ابعاد، از سرزمین و مردم و طبیعتش گرفته تا آینده و تاریخش، میتوان شعرها گفت.
در طول سالهای جنگ تحمیلی، بعثیها بارها شکست در میدان رزم را با حمله به مناطق غیرنظامی کشور ما جواب دادند. بارها پیش آمد که نیروهایشان در یکی از جبهههای درگیری شکست خوردند و بعد به تلافی این شکست، منطقهای از مناطق مسکونی و غیرنظامی کشور ما را بمباران کردند و مردم بیدفاع را هدف گرفتند.
نرگس اکبری، نوجوان کتابخوان در این شماره از پرونده «کتابولوژی» از دو خواهر میگوید؛ دو جسم و دو روح که به هم متصلاند؛ دوقلوهای بهم چسبیدهی تی پی و گریس.
قطعنامه شماره 540 شورای امنیت، بدون هیچ اشارهای به آغازگر جنگ، ایران و عراق را به ترک مخاصمه دعوت میکرد. قطعنامه، ظاهر بیطرفانهای داشت، اما در واقع با همانند دیدن ایران و عراق شرایط نابرابری را ایجاد می کرد چرا که عراق شروع کننده جنگ محسوب میشد.
مهدی رضا، کارشناسارشد ارتباطات و امور بینالملل معتقد است: «پژوهش، موتور محرک توسعه همهجانبه، متوازن و پایدار در هر کشوری است که بدون آن یا توسعه رخ نخواهد داد و یا همهجانبه، متوازن و پایدار نخواهد بود.»
فیلم مستند «ردی از یک مرد» روایت باغی در روستای قنات ملک است که حاج قاسم به یادگار گذاشته و مستمندان از میوههایش میخورند. باغی که ظهر روز شهادتش زنگ زده و گفته نگذارید خشک شود. تنها دارایی حاج قاسم از این دنیا که به خاطر پدر و مادرش آن را نفروخت؛ به صدقه جاریه برای او تبدیل میشود.
فیلم مستند «قرار روز شانزدهم» خود تبدیل به یک سند شفاهی از وقایع سوریه شده است.یکی از نقاط ضعف فیلم نپرداختن به زندگی شخصی و اخلاقیات عمار در زندگی شخصی است.
فیلم مستند «6410 روز اسارت» به عنوان یکی از فیلمهای بخش آوینی این روزها در جشنواره حقیقت در حال اکران است. «6401 روز اسارت» پرترهای است جذاب و دیدنی که قسمتی مهم از زندگی حسین لشکری که بر مخاطب فیلم تلنگر میزند. پیش از این زندگینامه شهید حسین لشکری در قالب کتاب «سید الاسراء» منتشر شده است.
فیلم مستند پرتره «آغازگر یک پایان» به مقاطع مختلف زندگی شهید محمدباقر صدر میپردازد. در اواسط فیلم دست نوشتهها و کتابهای محمدباقر صدر توسط شاگردانش معرفی میشود.
صحنههای رویایی آرزوهای کودکان یک سوم اول فیلم را دربرگرفتهاند اما ناگهان با نشان دادن عکس یک کودک با چشمانی روشن و بیان اینکه این اتفاقات نیفتاد و من به آرزوهایم نرسیدم.
فاطمه فتحعلی، نوجوان 16 ساله عضو خانه ادبیات نوجوان دلش میخواهد با کتابها زندگی کند. این را در نامگذاری پروندهاش هم میتوانیم ببینیم؛ «کتابزی» یعنی زیستن با کتابها. او در اولین شماره از یادداشتهای خود به سراغ یک داستان ایرانی رفته است؛ اثری از رفیع افتخار.