آتوسا صالحی، خود را وامدار مطبوعات میداند و میگوید: همه ما شعرهامان را ابتدا در نشریات منتشر میکردیم و کارهای خود را در بوته نقد میگذاشتیم. امروز دیگر آن فضا وجود ندارد و شعر، خاستگاه اصلی خود، یعنی مطبوعات را از دست داده است.
حسینی گفت: در شعر آیینی شاعر انتخاب نمیکند بلکه انتخاب میشود. شعر آیینی و عاشورایی افق بلند و رشک برانگیزی است در بی نهایتِ شعر. شعر عاشورایی شاعر را و مخاطب را انتخاب میکند، جهت میدهد و تربیت میکند. شور میآفریند و میکشاند.
حبیب نظاری گفت: ژانر وحشت در ادبیات کودک و نوجوان یکی از پرخوانندهترین ژانرهاست و حتماً بخشی از این خوانندهها کودکان و نوجوانان هستند؛ اما نمیدانم چرا وقتی به بازخوانی یک واقعه تاریخی مثل عاشورا میرسیم، که در آن تقابل دوجبهه حق و باطل رخ میدهد به یکباره نگران کودکان و نوجوانان میشویم.
داوود امیریان، نویسنده رمان «برادر من تویی» درباره علت ضعف ادبیات عاشورایی گفت: اینقدر آثار دینی را شعاری مینویسند که ما هم که عِرقی داریم آنها را دوست نداریم و نمیخوانیم؛ چه برسد به خوانندهای که عام باشد. متاسفانه اعتقاد ندارند؛ باید اعتقاد داشته باشی و اثری دلی بنویسی. فکر میکنیم اگر همهاش بنویسیم این شخصیتها آدم خوبی بودهاند بیشتر معنویتر ...
نویسنده کتاب «قرار بی قرار» که درباره زندگی شهید صدر زاده، از مدافعان حرم است بر این باور است که این شهید در سوریه گمشدهاش را پیدا کرد و با شهادتش توسط توسط عوامل داعش در روز تاسوعا به آرامش رسید.
مجتبی صفایی گفت: وقتی مکتوبات را بررسی میکنیم متوجه میشویم که بیشتر از موسیقی تعزیه یاد شده تا موسیقی نوحهها، آنهایی که سمت موسیقی نواحی رفتند نیز کمتر به موسیقی مذهبی پرداخته اند و به اندازه کافی کاووش انجام نشده است.
محبوبه زارع، نویسنده داستان «آیات مَس» که در این اثر، ارادت زرتشتیان به حضرت علیاکبر (ع) را نشان میدهد، درباره اتصال داستان عاشقانه کتاب به این شخصیت تاریخی گفت: در ادبيات آيينی، پس از تجربه بيش از 20 كتاب، خلأيی احساس كردم؛ احساس اينكه بايد جاذبهای داستانی با تاريخ معصومين همراه شود تا مخاطب غيرآيينی را نيز به مطالعه دعوت كند. از طرفی در منابع ...
«داماد سفیدپوش» عنوان اثری درباره یکی از شهدای طلبه و فرماندهان جنگ تحمیلی به نام «مصطفی ردانی پور» است که توسط نشر دارخوین چاپ و منتشر شده است. این شهید چند روزی بعد از ازدواجش در عملیات والفجر 2 به شهادت رسید.
حسین فتاحی معتقد است که الگوهای تربیتی تنها به خود عاشورا محدود نمیشود بلکه به اتفاقات بعد از آن نیز مربوط است. صبر حضرت زینب(س)، مدیریت ایشان و امام سجاد(ع) در هدایت و همراهی زنها و دختران مثال زدنی است که باید برای بچهها گفته شود.
رضا اسماعیلی، شاعر و پژوهشگر ادبی تاکید دارد که توصیف تمام حوادث روز عاشورا و نحوه شهادت امام حسین (ع) و همچنین مصایب تلخی که بر اهل بیت (ع) وارد شد، در بسیاری از موارد حکم روضه مکشوف را پیدا میکند و اگر توانایی پرداخت هنرمندانه و عزتمدارانه آنها را در خود نمیبینیم، نگفتن آنها مقرون به صوابتر است.
یک نویسنده ایرانی در حوزه فرهنگ مقاومت که از سالها پیش تلاش میکند وقایع جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی را به گوش جهانیان بهویژه کشورهای عربی برساند از تعلیق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی فیسبوک خبر داد.
معصومه مرادی، شاعر معتقد است که پرداختن به موضوع عاشورا در شعر کودکونوجوان رویکردهای متعددی داشته است؛ اما رویکرد پررنگی که در شعر بیشتر شاعران میتوانیم مشاهده کنیم حس دلدادگی است. یعنی در شعر کودک و نوجوان عاشورایی و بزرگسال این حس کاملا نمایان است.
آصفی گفت: در برخی از روایت های کربلا ان قلت هایی وجود دارد که اگرچه گاهی این تناقضها به قضاوتهای نویسندهها برمی گردد اما بدون شک در مورد ظلمی که به اهل بیت شده و روایت های غیرواقعی، میتوان گفت قلم در دست دشمن بوده است.
محمدرضا شرفیخبوشان معتقد است که در بیان وقایع عاشورا باید از ظرفیت تخیل خود مخاطب استفاده کنیم و با بیان بخشهایی از وقایع، مخاطب نوجوان را وادار، برانگیخته و او را ترغیب میکنیم که بقیه ماجرا را در ذهن خودش تصویرسازی کند.
محمدرضا اربابی، مترجم و رئیس هیاتمدیره کانون کشوری انجمنهای صنفی کشور به مناسبت زادروز زندهیاد محمد قاضی گفتوگویی را برای ایبنا ارسال کرده است که در ادامه میخوانید.
لیلا مهدوی، نویسنده رمان «نشان حُسن» درباره پرداختن به خاندان امام حسن مجتبی (ع) و نقش آنها در واقعه عاشورا گفت: این مسئله دغدغه ذهنی من بود؛ اینکه چه فرقی وجود دارد بین آدمی که میرود و میرسد به هدف، با آدمی که بهخصوص در مورد واقعه کربلا جا میماند. فرزندان امام حسن میروند و میرسند؛ اگر چه نسب و سبب هردو تأثیرگذارند و اینها آقازاده بودند و سلاله ...
مهدی امین فروغی مترجم و عاشورا پژوه به ضرورت ایجاد بنیادی در زمینه عاشوراپژوهی و پاسخ به شبهات اشاره کرد و انتشار کتابی تحت عنوان «تاریخ جامع عزاداری و آیین های مذهبی شیعیان» را یک ضرورت دانست.
محمود گودرزی به بهانه انتشار کتاب «دختری در تبعید» میگوید: بخشی از رمان به زمان حکومت انور خوجه و بخشی از آن نیز به دورهی پس از حکومت خوجه مربوط میشود؛ اما رمان بیانگر تاریخ یا حوادث تاریخی نیست، بلکه زندگی مردم بینام و نشانی را روایت میکند که تاریخ به آنها اعتنایی ندارد.
علی باباجانی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان گفت: صاحبنظران و والیان امر هنوز هم در تصویرگری معصومین به نتیجه درستی نرسیدهاند. بهخصوص تصویر چهره معصومین که گاهی به نامناسبترین شکل ارائه میشود. پس بهتر است روایتگری برخی از تصاویر، از زاویهدید معصومین باشد.
هادی جانفدا تاکید دارد که در نگاه نخست خلق شعر هیات ساده است چون مخاطب عام دارد ولی خلق اشعار عمیق که عوامانه و سطح پایین نباشد و در عین حال مخاطب را جذب کند، کار هر شاعری نیست و سهل و ممتنع است.