وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تولید علم، مرجعیت و نوآوری را در پی دارد. مصرف علم باعث تولید فناوری و در نهایت ایجاد ثروت، امنیت و رفاه خواهد شد بنابراین ترویج علم، فرهنگ سالم و دانایی جامعه را در پی خواهد داشت و جامعهای که دانا باشد دانشپژوهی در آن یک اصل است.
متاورس، سنت تجربهگرایی دینی را تقویت و تشدید میکند و به صورت ضمنی در تناقض و تهافت با واقعیات دینداری خواهد بود. از این رو انسان متاورسی انسانی است که دینداری دیجیتالی دارد.
در بخشی از کتاب «چشمهایی که نوشتند» درباره زندگی یک جانباز قطع نخاعی، پاسخ یک کارمند بنیاد جانبازان شهرستان محل زندگیاش به مادر وی درباره مطالبات پسرش با عبارت «میخواست نره» نقل قول شده است.
مهدی گلشنی در بزرگداشت زندهیاد احمد مهدوی دامغانی گفت: او فرهنگ ایرانی اسلامی را در دانشگاههای آمریکا زنده کرد و تمام روحش در غربت با ایران و فرهنگ ایرانی اسلامی بود. من باید این نکته را متذکر شوم که نیاز است قدر بزرگان اهالی فرهنگ و علم در زمان حیاتشان دانسته شود نه بعد از درگذشت.
فردین آریش در نشست رونمایی از کتاب «سقوط اصفهان: پادشاه تصمیم نمیگیرد» گفت: نویسنده این کتاب آشناییزدایی از شاه سلطان حسین و محمود افغان آنها را ملموس به تصویر میکشد.
در سال 1367 آمریکاییها در یک اقدام وحشیانه از داخل یک ناو مستقر در خلیج فارس شلیکی را به هواپیمای مسافربری ایرانی انجام دادند که باعث به شهادت رسیدن 290 انسان بیگناه شد. در این خصوص کتابهای فارسی زبانی در ژانرهای مختلف به رشته تحریر درآمده که هرکدام به نوعی روایتگر این جنایت هستند.
نویسنده کتاب «همه فن حریف»، در نشست نقد و بررسی این اثر تاکید کرد که مباحث موجود در این اثر میتواند کارگشا و مفید برای جوانان علاقهمند به حوزه کارآفرینی و نوآوری باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسمی با عنوان «به روایت مریم» از تلاش نظام رسانهای خارجی و همجههای فرهنگی صحبت کرد و به طرح این موضوع پرداخت که آنها به جای معرفی الگوهایی همچون «مریم کاظم زاده» الگوهای بدلی معرفی میکنند.
محمود حبیبیکسبی، رییس گروه ادبیات عاشورایی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در نشست خبری اختتامیه جشنواره شعر مباهله تاکید کرد که در سالهای اخیر به یمن برگزاری این جشنواره شاهد ایجاد نهضت و جریان در توجه هرچه بیشتر شاعران به حادثه تاریخی مباهله شدهایم و به اندازه چندین دهه در این حوزه شعر خلق شده است.
بعد از درگذشت «کونیکو یامامورا» یا همان سبا بابایی که به عنوان تنها مادر شهید ژاپنی شناخته میشود، جمعی از چهرههای شناخته شده فرهنگی و کاربران انقلابی در فضای رسانه و شبکه اجتماعی توییتر نسبت به فوت این بانو واکنش همراه با تاثر نشان دادند.
آزادسازی مهران به اندازه حفظ فاو برای ما اهمیت داشت و تصمیمگیران جنگ با این پرسش مواجه بودند که روی فاو متمرکز باشند یا روی مهران؟ امام (ره) بود که درنهایت سنگ اصلی را در ترازوی تصمیمگیری گذاشت و به روایت کتاب «کربلای یک» چند بار در جمع مسئولان لشکری و کشوری، این پرسش را مطرح کرد که «پس مهران چه شد؟»
نیویورک تایمز، 12 دسامبر 2021، عناوین بیست کتابِ هنر را بهعنوان کتابهای منتخب این مجله در سال گذشته اعلام کرد. این آثار توسط چهار تن از منتقدین حوزه هنر این مجلّه معرفی شده که در ایبنا طی سه گزارش ترجمه و منتشر میشوند
طی مراسمی با حضور حمید حسام و علی آقا محمدی نویسنده و راوی کتاب تازیانههای سلوک همراه با جمعی از چهرههای سیاسی و نظامی و خانوادههای شهدا این کتاب رونمایی شد. در این مراسم حسام از انگیزههای خود برای نگارش این کتاب صحبت کرد.
محمد جعفر محمدزاده ، مدیر رادیو ایران و رییس شورای پاسداشت زبان فارسی معاونت صدای رسانه ملی در نشست خبری نخستین جشنواره «آیین سخن» با اشاره به برپایی دورههای سالانه این جشنواره از توسعه دامنه حوزههای آن تا رسیدن به بهترین وضعیت در پاسداشت زبان فارسی عنوان کرد.
پیش از ورود به تابستان 1366 ما بارها استفاده عراق از بمبهای شیمیایی را فریاد زده بودیم اما همه نهادهای جهانی، از جمله شورای امنیت سازمان ملل از شنیدن آنچه ما میگفتیم طفره میرفتند. نه فقط طفره میرفتند، که اتفاقاً بسیاری از دولتهای موثر در مناسبات جهانی، بدشان نمیآمد – اگر نگوییم مشتاق بودند – که صدام با بهکارگیری چنین تسلیحاتی، ایران را وادار ...
در دوران جنگ تحمیلی، صدام مرتکب جنایتهای بزرگی شد که تاریخ هرگز آنها را فراموش نمیکند و امروز این جنایتها در صفحات کتابهای متعددی ثبت شدهاند. دو مورد از این جنایتها مربوط به حمله شیمیایی به شهرهای «سردشت» در ایران و «حلبچه» در خاک عراق است.