محسن پرویز معتقد است: مطلوبترین حالت در عرصه قلم این است که هیچ نوشته ارزشمندی به خاطر گمنامی صاحب اثر از نشر بازنماند؛ هیچ نویسندهای به خاطر اینکه اولین کار خود را ارائه میدهد و میخواهد منتشر شود از توفیق چاپ و نشر آثارش بازنماند.
میگفتند وینسنس گرانترین کشتی جهان و آنقدر پیشرفته است که میتواند همزمان 200 نقطه را هدف بگیرد. اینها را میگفتند و بعد اضافه میکردند هواپیمای ایرانی را به اشتباه زده است. البته اشتباهی در کار نبود. هدفشان تحمیل هزینههای سنگین به ایران بود.
امسال دومین سالی است که خشکسالی را تجربه میکنیم و در روزهای گرم تابستان باید بیشتر از پیش به اهمیت آب پی ببریم. ایبنا به همین مناسبت نگاهی به جایگاه آب در متون کهن پرداخته تا اهمیت و ارزشمندی آن بیشتر مورد توجه جامعه قرار گیرد و در مصرف آن به جدیت صرفه جویی کنند.
اکبر ایرانی وجود نسخههای خطی منحصر به فرد میتواند زمینهساز ترویج علم و فرهنگ باشد، کتابخانه آستان قدس رضوی را دارای سهمی بزرگ در حفظ، نگهداری، مرمت و تحقیق بر روی نسخ خطی عنوان کرد که نسخههای متعددی از این مرکز توسط پژوهشگران مورد بررسی قرار گرفته است.
یک نویسندۀ برتانیایی در کتابی که چند ماه از انتشار آن میگذرد، مدعی شده که لئئونارد کوهن، خواننده و ترانهسرای مشهور کانادایی در آثار خود از متن کتاب مقدس بهره برده است. پل لاروزا (Paul LaRosa)، موسیقیدانی که سه نوبت برندۀ جایزۀ اِمی شده، در یادداشت زیر نقدهایی بر این کتاب دارد.
بعد از فتح خرمشهر، صدام و حامیانش زیاد از واژه «صلح» استفاده میکردند. هاشمی، نماینده امام شورای عالی دفاع در پاسخ به این سخنان گفته بود این چه صلحطلبی است که موقع عقبنشینی قصر شیرین، سومار، مهران، دهلران، نفتشهر و چاههای نفت و پلها را خراب میکند! بازخوانی صفحاتی از کتاب «عبور از مرز» شرایط آن مقطع را نشانمان میدهد.
به مناسبت هفتم تیرماه، سالروز بمباران شیمیایی سردشت که بهعنوان یکی از بزرگترین جنایتهای جنگی در جهان از آن یاد میشود، نگاهی به فیلم «درخت گردو» داشتیم که در ادامه میخوانید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفتم تیر سال 1366 عملیات فتح 7 را به کمک نیروهای خارجی به اجرا درآورد و ارتش جمهوری اسلامی ایران در چنین روزی در سال 1364 عملیات ایذایی ظفر 3 را به شکل موفقیت آمیزی اجرایی کرد.
محمدجعفر محمدزاده، مدیر رادیو ایران و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی، یادداشتی درباره مرگ اندیشی و اعتراض نوشته و داستانی از شاهنامه فردوسی را یادآوری کرده است.
مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب، درباره کتاب «آذربایجان و شاهنامه» نوشت: «کتاب آذربایجان و شاهنامه، یک کتاب تالیفی نیست، یک دانشنامه درباره شاهنامه و آذربایجان است و محل رجوع و استناد اهل پژوهش.»
شهر دبی هشت کتابخانه عمومی دارد که در مناطق مختلف این شهر قرار گرفتةاند؛ در این شهر ارزش زیادی برای تجهیز و به روز بودن کتابخانههای عمومی قائل هستند و آنجا را فضایی برای ارتباط بیشتر با جامعه در نظر میگیرند.
چرا انسانها تصویر میسازند؟ یک محقق بریتانیایی این پرسش را از جایجای چهلهزار سال تاریخ تصویرسازی نوع بشر در جهان میپرسد و در کتابی قریبِ هزارصفحه، پاسخهای خود را ارائه میدهد که نقدهایی بر آن وارد است.
نماینده جنبش امل لبنان در ایران طی یادداشتی به ویژگیهای شخصیتی، اندیشهای و نقش آفرینی مصطفی چمران در کشور لبنان پرداخته است و همکاری این شخصیت با امام موسی صدر را در دو بعد اندیشهای و عملی مورد واکاوی قرار داده است.
مهمترین ویژگی کتاب اهمیت بخشیدن به حیات روزانه و عرصه داغ این حیات است که میتواند نبض تپنده مسائلی در آینده باشد. هرچند به زعم نویسنده نگارش کتاب با کمی خیالورزی همراه است، اما این خیال پردازی صرفا برای متنفذ کردن اثر صورت گرفته و لطمهای به انعکاس واقعیات روزانه نزده است.
پژوهشگران حوزه جنگ، از پرداختن به مقطع موسوم به جنگ نفتکشها و اهمیتی آن در سیر تحولات جنگ غافل نبودهاند،اما توجه به کشمکشهایی که در آن مقطع در خلیج فارس جریان داشت، نباید ما را از توجه به آنچه در جبهههای دیگر میگذشت و مجاهدتهایی که در این جبههها انجام میگرفت دور کند. اجرای عملیات نصر 4 در منطقه ماووت یکی از این مجاهدتها بود.
اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب، در پی درگذشت احمد مهدوی دامغانی، استاد و پژوهشگر برجسته ادبیات عرب و معارف اسلامی، در یادداشتی به وصف جایگاه وی و شرح برخی احوال و آثار او پرداخته است.