عضو شورای سیاستگذاری انجمن فرهنگی، هنری زنان ناشر، درباره قیمتگذاری کتاب در ایران با توجه به مشکلات جهانی تأمین کاغذ میگوید، باید فکر کرد، ناشران چگونه قیمتگذاری کنند تا ضمن حفظ سرمایه ناشر، به اعتماد عمومی نسبت به درج قیمت کتاب لطمهای وارد نشود.
محمدمهدی سیدناصری، ایدهپرداز مجموعه دوجلدی «حقوق کودکان» درباره لزوم تألیف چنین اثری گفت: هر کشوری به هر میزان که به آموزش کودکان خود اهمیت دهد، همان اندازه نیز نتایج مطلوب دریافت میکند. توجه نکردن به رعایت حق کودک یعنی خراب کردن آینده کشور و نابودی فرهنگ. یکی از موارد حمایت و صیانت از کودکان، آموزش موضوعات حقوقی است. به این دلیل ایده کتاب «حقوق ...
وجیهه سامانی، نویسنده و دبیرعلمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد تأکید دارد که رمانها و داستانهای کوتاه منتشر شده در سالهای اخیر از لحاظ تنوع موضوعی و پرداختن به مسائل مختلف روز ملی، امنیتی و دینی قابل توجه هستند؛ اما تا رسیدن به آثار شاخص و ماندگار ادبی راه زیادی پیش رو داریم؛ چراکه آثار در دوگانه فرم و محتوا ماندهاند.
ارکون در تفکر انتقادیش جهان اسلام را به عنوان یک واحد کل ترسیم میکند و برخلاف محمد عابد جابری دیگر اندیشمند جهان عرب قائل به تجزیه بین عرب، فارس، ترک و غیر آن نیست.
احمد طالبینژاد، نویسنده و منتقد سینما میگوید؛ شمارگان اندک کتاب برای مخاطبان، ناشران و کسانی که دغدغه فرهنگی و هنری دارند غیرقابل قبول است، درحالی که در همه جای دنیا کتاب خواندن جزو فرعیات زندگی نیست و کتاب در سبد خانوادهها قرار دارد.
نوشا عبدالله زاده مطرح کرد: اقتباس تبدیل به تصویر است نه ترجمه به تصویر. ایرادی که من به خیلیها میگیرم این است که فکر میکنند اقتباس یعنی این که داستان را ترجمه به تصویر کنند.
حجتالاسلام داوود مهدویزادگان برای پیشنهادات مطالعاتی نوروز به کتابهایی اشاره کرد که بحث شادی و معنویت را توامان دارا هستند. کتابهایی همچون اصول کافی، نهجالبلاغه و آثار بزرگانی همچون شهیدمطهری، مصباح یزدی و جوادی آملی.
مژگان کلهر یکی از نویسندگان مجموعه «کلاس اولی، کتاب اولی» معتقد است که با خواندن این مجموعه بچهها از همان ابتدای یادگیری با داستان آشنا میشوند، چیزی که در کتابهای فارسی اصلا وجود ندارد! به خصوص فارسی اول دبستان. جملههای کتاب فارسی خشک و رسمی هستند و اصلا حس برانگیز نیستند.
حسین قربانزاده خیاوی معتقد است که داستانهای فانتزی برای جوانه زدن و روییدن به خاک حاصلخیز بومی و منطقهای نیاز دارند. نه اینکه در شهرهای مدرن و پیشرفته امکان بروز و ظهور فانتزی وجود ندارد، این امکان هست، با این باور که بسیاری از شگفتیهای دنیای فانتزی، به خصوص حیات اسطورهها، به زیست بوم کهن وابسته است به هرحال، بسیاری از شهرهای بزرگ و مدرن هم روی ...
قاسم پورحسن عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفتگو با ایبنا به جایگاه و اهمیت ویژهای که دین در پژوهشها پیدا کرده اشاره کرد و از پژوهشگران غربی که به ادیان شرقی علاقمندند نام برد. او به عنوان پیشنهاد مطالعاتی برای ایام نوروز کتاب «درباره دین» شلایرماخر و «عصر محوری ادیان» نوشته برایان ترنر را معرفی کرد.
کلر ژوبرت، نویسنده کتاب کودک «من و اژدها کوچولو» درباره ارتباط غیرمستقیم محتوای این داستان با ماه مبارک رمضان گفت: داستان این قابلیت را دارد که در انتقال ارزشهای اخلاقی و تقویت تفکر تحلیلی، انتقادی و خلاق نقش پررنگی داشته باشد و چقدر خوب است که ماه رمضان فرصتی باشد برای مطالعه بیشتر و ایجاد فرصتهایی برای کتابخوانی خانوادگی.
نویسنده کتاب «ضیافت نور» تاکید دارد که ماه رمضان از دیرباز در شعر و ادب جلوهای چشمگیر و عرفانی داشته و شاعران معاصر نیز اشعار فراوانی درباره رمضان و مناسبتهای این ماه سرودهاند.
نایبرئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ اصلاح قوانین را از مهمترین عوامل موثر برای رفع چالشهای صنعت چاپ میداند اما درعین حال معتقد است، با وجود تحریمها صنعت چاپ ایران در سطح استاندارد و درخور توجهی قرار دارد.
نازنین چیتساز کارگردان «پرتاب ناگهانی یک فیل» عنوان کرد: واقعاً اقتباس یک گنجینه آماده است که اگر آدمها به سراغش بروند میتوانند یک خلق سینمایی محکم داشته باشند. شاید علت اینکه آدمها کمتر به سراغ اقتباس می روند این است که خیلی ها دوست دارند جهان خودشان را از صفر بسازند.
فاطمه مدرسی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه تاکید دارد که سلمان توانست زبان را با انحراف هنرمندانه از هنجار منطق محاوره و منطق مکاتبه خارج و در سطح کارکرد شاعرانه بازسازی کند.
مهدی ماحوزی، استاد و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی تاکید دارد که عبدالحسین زرینکوب، به چنان استادی و تبحری در ادب عرفانی رسیده بود که خلاق و آفریننده این حوزه شده بود.
رضا اسماعیلی، شاعر، نویسنده و دبیرعلمی هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر تاکید دارد که غلبه ملودی بر متن زمینهساز بسیاری از آسیبهای حوزه ترانه شده و برای بلوغ این گونه ادبی، باید ادبیت و شاعرانگی اصل قرار بگیرد و دنبال خلق شعر- ترانه باشیم.
فاطمه نیروی آغمیونی، پژوهشگر ادبی تاکید دارد که زن در شعر پروین موجودی قدسی، سازنده، مستحق و قادر به داناشدن و آفرینش نیکیها و پروریدن فرزندان برومندی است که بتوانند جامعه بشری را بهسوی هدفی والا و شایسته پیش برند.
لاله آتشی، مترجم کتاب کودک «باغبان» معتقد است: بااینکه لیدیا دخترکی کمسنوسال است، از مهارت مهرورزی و همدلی برخوردار است و تلاش میکند رابطهای معنادار با محیط جدید و آدمهای جدید زندگیاش برقرار کند.