رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حکمی عصمت مومنی را به عنوان معاون کتابخانه ملی منصوب کرد. پیش از این فریبرز خسروی معاون کتابخانه ملی ایران بود.
فاطمه محمدی، مجری برنامه «سطر آخر» گفت: فکر میکنم حوزه زن و خانواده مهمترین حوزه برای تلویزیون و رسانه است. اگر کسی به دنبال سرمایهگذاری است، به دنبال فعالیت در این حوزه برود. همانطور که رهبر معظم انقلاب به مکرر به بحث زن و خانواده اشاره دارند، بهتر است پیوست خانواده را به همه کارها اضافه کنیم.
رییس بنیاد ایرانشناسی بیان کرد: ما توان آن را داریم که عظمت و اهمیت تاریخ ایران و تاریخ این ملت را به جهانیان نشان دهیم و در ابتدای امر باید به جوانان خود نشان دهیم؛ چراکه اگر ملتی هویت خود را کارهایی که به نفع تمدن جهانی انجام داده به یاد نداشته باشد و نشناسد این فرد فانی و نابود شدنی است چراکه تمام رشتههای هستی و شخصیت خودرا گسسته و امیدواریم ایران ...
درحالی که قرار است روز پنجشنبه (5 خرداد ماه) در استادیوم آزادی با حضور کودکان و نوجوانان، سرود «سلام فرمانده» همخوانی شود، گزارشها حاکی است ظرفیت ثبتنام برای این مراسم در کمتر از سه روز تکمیل شد.
رحیم نریمانی معتقد است: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کلونی است که میتواند احیا کننده صنعت نشر باشد؛ چرا که تمامی کسانی که به نوعی با این صنعت کار میکنند را گرد هم جمع میکند.
از همه جذابتر خانواده شهید محمد جهانآرا بود. مادر نمایش خیلی تحتتاثیر مادر شهیدان جهانآرا است. ضمن اینکه از نحوه شهادت شهید جهانآرا نیز الهام گرفتم و در نهایت تخیل، تخیل و تخیل. تاکید میکنم که این یک نمایش مستند نیست. همواره در هنگام اجرای اثر میگفتم که نمایش از رئالیسم به نفع شاعرانگی تخطی کرده و هدف روایت زنانه از جنگ بود.
رمان «ایرانشهر» به قلم محمدحسن شهسواری از خرمشهری میگوید که میلیونها هموطن نه در زمان جنگ تحمیلی و نه حالا آنجا را ندیدهاند؛ اما این مجموعه چندجلدی مثل دری است که به گذشتههای نهچندان دور باز میشود و درک آنروزها را برایمان کمی آسان میکند.
همزمان با هفته میراثفرهنگی و روز ملی ایرانشناسی، تفاهمنامه همکاری آموزشی، علمی، فرهنگی و پژوهشی میان بنیاد ایرانشناسی و مجموعه فرهنگی-تاریخی نیاوران امضا شد.
«قهوه و قهوهخانه در ایران»، «قصصالخاقانی، «مجموعه گندیشاپور»، «فرهنگنامه تاریخ»، «نانوشتههای لرستان»، «نظری گسترده بر تاریخ»، «بازی پیوند» و... کتابهای پرفروش تاریخ در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بودند.
غلامرضا شجاع از لزوم هماهنگی برای عرضه کاغذ در بورس کالا خبر داد و گفت: قرار است با همکاری دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت طرحی برای فعال شدن تعاونیها و حضور در بورس کالا برای تهیه کاغذ کلید بخورد.
مصطفی رزاقکریمی گفت: در مجموعه مستند «چونان سرو» تلاش کردیم این مشاهیر فرهنگی را معرفی کرده و ناگفتههایی از زندگی، فعالیت و اثرگذاری اجتماعی آنان را در قالب فیلم مستند به مخاطبان خود ارائه بدهیم.
موسی فقیه حقانی، رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران گفت: کتاب «واقعه جهاد» یک فصل از تاریخ ماست که کمتر به آن پرداخته شده است و پیشنهاد میکنم علاقهمندان حوزه تاریخ این کتاب را مطالعه کنند.
رضا حاجیپور، بدنه نشر را نیازمند حمایت بیشتر دولت و مجلس دانست و گفت: ناشران قدرت اعمال تخفیفهای آنچنانی را ندارند و عایدیشان از فروش چشمگیر نیست؛ بنابراین باید چتر حمایتی دولت در حوزه نشر تقویت شود.
شفیق دیوب با اشاره به نقش نمایشگاه کتاب تهران بر تقویت روابط فرهنگی ایران و سوریه گفت: تبادل تجربیات همچنین، ترجمه از عربی به فارسی و برعکس بسیار مهم است. باید در این زمینهها بیشتر تلاش کنیم.
مژده لواسانی مجری و شاعر، درباره حواشی انتشار کتاب توسط هنرمندان گفت: قبل اینکه کتاب من خوانده شود، من را قضاوت میکنند. کتمان نمیکنم که شهرت حتما تاثیر دارد ولی اسم شخص میتواند باعث چند تجدید چاپ شود؟ ضامن ورود آدمها ممکن است هر چیزی باشد، ولی ضامن بقا در هنر، فرهنگ و ادبیات فقط کار آنهاست.
محمود اکرامیفر، شاعر و از داوران جشنواره شعر فجر تاکید دارد که تعدد جوایز ادبی حوزه شعر فرصت بیشتری را برای رقابت و نیز دیده شدن شاعران فراهم میکند و تجمیع چندین جایزه در قالب جشنواره سراسری شعر فجر تصمیم درستی نبوده است.