پدرام میرزایی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور در نشست ادبیات فارسی در دیگر کشورها تاکید کرد که پایدارترین عنصر ارتباطی میان ایران و سایر کشورها، عامل فرهنگ و زبان است که باید به آن توجه خاص شود.
توس همواره منطقه جدال و درگیری بهمنظور مقابله و مبارزه با سلطه بیگانگان و زادگاه دو حماسهسرای بزرگ ایران یعنی دقیقی و اسدی طوسی بود. در نقل قولی مشهور، جنازه فردوسی بهدلیل شیعه بودن، به گورستان شهر راه داده نشد و ناچار او را در باغ خودش در شهر طابران توس، نزدیک به دروازه شرقی رزان به خاک سپردند. مدفن وی زیارتگاه اهل دانش و معرفت بود و با وجودیکه ...
اگر جهان جای کاملی بود، نیازی به منطق نداشتیم. منطق به ما میگوید که برآیند چیزهایی که قبلا به آنها اعتقاد داریم، چیزهایی که قبلا به آنها متعهد بودهایم، چیست. منطق به ما کمک میکند محدودیتهای خطاپذیر و محدود خود را دور بزنیم.
آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به دستور امام خمینی(ره) روز قدس نامگذاری شده است؛ ایشان قدس را روز اسلام و رسول اکرم (ص) و مقام معظم رهبری قدس را روزی برای فریاد رسا و غریو رعدگون ملت بزرگ ایران بر سر صهیونیسم اشغالگر دانستند. در این گزارش کتابهایی را در این زمینه تورق کردیم و به بررسی ابعاد و اهداف این رویداد تاریخی پرداختیم.
سید احمد وکیلیان سالها در زمینه «فرهنگ رمضان» کوشیده است و گزیدهای از آداب و رسوم، باورها و اعتقادات مردم درباره ماه رمضان را گردآوری کرده که بیشتر متکی بر گذشته است و چهبسا برخی از آنها امروزه تغییرات ژرفی کرده باشند.
فیلسوفان تمایل دارند تمرکز خود را بر معرفتشناسی، متافیزیک و چیزهای جزئی مانند معنای زندگی بگذارند. اما گاهی اوقات ذهنهای بزرگ از حوزه اصلی خود دور میشوند و در مورد مسائل دیگر مانند ساختمانها، غذا، آب گوجه فرنگی و آب و هوا مینویسند.
عاملیت را نه باید به عنوان یک توهم در نظر گرفت و نه به عنوان مالکیت خاص یک گونه واحد. درعوض عاملیت قدرتی است که موجودات بیولوژیکی با درجه و نوع پیچیدگی معینی را مشخص میکند.
تناقض این است که همان کیفیتی که ما را به خوبی در درک احساسات و افکار دیگران سوق میدهد، ما را در موقعیتی قرار نمیدهد که بدانیم آیا در درک احساسات و افکار دیگران خوب هستیم یا صرفاً برای خودمان چنین به نظر میرسد.
بدبینان باستان، در شکلی نوعدوستی منحرفانه، فقر شدید را پذیرفتند تا بهنحوی بهتر با انتقاد اجتماعی رادیکال خود افراد ازخودراضی را مورد حمله قرار دهند.
آنتونی سدولینی در کتاب «کلاس درس زندگی: ابزارها و مهارتهایی برای غلبه بر موانع و ناملایمات» میگوید که مبارزات زندگی نیازمند تلاش سخت برای غلبه بر مشکلات است، اما همچنین فرصتهایی برای رشد فراهم میکند.
کتاب «جنگهای قیمت: چگونه بازارهای کالاها، جهان آشفته ما را ساختند» اثر روپرت راسل سیاحتی ماهرانه است در مورد نقش قیمت، که از واقعیت گسیخته شده، در افزودن آشفتگی به دنیایی که از قبل هم آشفته بود.
تاد بی کاشدان در کتاب «هنر نافرمانی: چگونه به طور مؤثر مخالفت و سرپیچی کنیم» الفبایی مفید برای کسانی که مصمم به ایجاد امواجی برای یک هدف خوب هستند به دست میدهد.
تام لین یک پژوهشگر حقوقی، در کتاب «سرمایهدار و کنشگر: کنشگری اجتماعی شرکتی و کسبوکار جدید تغییر» اثر پدیده رو به رشد کنشگری شرکتی را بررسی میکند.
آثاناسیوس افستاثیو در مراسم افتتاحیه «واحد آموزشی زبان و ادبیات فارسی» در دانشگاه ایونی گفت: یادگیری زبان فارسی توسط دانشجویان یونانی به جهت غنی بودن فرهنگ ایران میتواند سبب آشنایی آنها با فرهنگ ایرانی شود.
امجد زیدی، رئیس مجلس منطقه گیلگیت بلتستان پاکستان در آیین جشن نوروز در خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی، این جشن را میراث مشترک ایران و پاکستان به ویژه مردم گیلگیت بلتستان در شمال این کشور دانست.