مجموعهای از محققان از پرینستون، هاروارد و ییل با هم متحد شدند تا نامهای سرگشاده به دانشجویان ورودی جدید بنویسند. به طور خلاصه، پیام این بود: خودتان فکر کنید.
فروهر، برسم و هیرمبا؛ ناشران تخصصی متون زرتشتی، با هدف ارایه منابع اصلی در حوزه ایرانشناسی و شناخت فرهنگ کهن ایران، در مدت 10 روز برگزاری نمایشگاه کتاب میزبان کتابخوانان و دوستداران آیین و فرهنگ نیاکانی بودند.
با سقراط، در لحظهای از رکود آشکار فلسفی، شیوه جدیدی از تفکر درباره خوشبختی انسان پدیدار شد؛ شیوهای از تفکر که به طور عقلانی برای آن استدلال میشود، نه صرفاً از طریق هنر: این ایده که دانش (یا خرد) انسانی برای آن زندگی خوب انسانی ضروری است.
فلسفه هوش مصنوعی شاخهای از فلسفه است که به بررسی مفاهیم فناوری میپردازد. اغلب از آن به عنوان یکی از هیجانانگیزترین رشتههای تحصیلی در فلسفه یاد میشود.
به راحتی میتوان فهمید که چرا فیلسوفان در مجموع از صحبت در مورد خواب اجتناب کردهاند. کسانی که هدف فلسفه را پرورش بیدارترین حالت بیداری میدانند، احتمالاً با خواب به عنوان یک دشمن برخورد میکنند.
نوئل کارول استاد فلسفه است و در زمینه فلسفه هنر در مرکز فارغ التحصیلان دانشگاه نیویورک سیتی فعالیت میکند. وی مولف کتاب «مقدمهای معاصر بر فلسفه هنر» را نوشته که از سوی انتشارات راتلج منتشر شده است.
اصولا روش مشخصی برای فیلسوف شدن وجود ندارد. اما آنچه در پی میآید را میتوان پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت خود در امور فکری و فلسفی در نظر گرفت، شاید نوعی راهنما برای مبتدیان.
«سیمون وی عصیانگر: زندگی در پنج ایده» عنوان کتاب جدیدی از انتشارات دانشگاه شیکاگو است که به معرفی بیشتر اندیشه و تفکرات سیاسی و اخلاقی سیمون وی، متفکر قرن بیستم میپردازد. او پس از مرگ و با چاپ دستنوشتههایش از سوی آلبر کامو، به مردم معرفی و با اقبال جامعه، مواجه شد.
کتاب جدید سارا بیکول، نویسنده برتر حلقه منتقدان کتاب آمریکا، با مرور دیدگاههای برخی شخصیتهای شاخص فلسفی و ادبی، به بررسی اومانیسم به عنوان یک سنت فکری و فلسفی میپردازد.
کتاب «عید پاک به یاد ماندنی: گشت و گذار» نوشته ژاک بسه، آهنگساز فرانسوی، به تازگی و برای نخستین بار به انگلیسی ترجمه و منتشر شده است. این کتاب برای نخستین بار سال 1969 به زبان فرانسه منتشر شد و پس از آنکه ژیل دلوز و فلیکس گاتاری در کتاب مهم خود با عنوان «ضد ادیپ» به بسه-به عنوان یک بیمار اسکیزوفرنی- و این کتاب اشاره کردند، مشهور شد.
رشته فلسفه عموما به عنوان یک ضرورت آموزشی تلقی نمیشود. برعکس، به طور کلی به عنوان مسئلهای درک میشود که درونی بوده یا عدهای محدود و متخصص از آن سر درمیآورند.