کتاب «انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن» نقاط عزیمت در حکمرانی انقلاب اسلامی را به خوبی شناخته است و باید بر اساس تحولات داخلی و خارجی روی مسایل اساسی بازاندیشی داشته باشیم. باید با اتکای به تئوری سیاستگذاری و برنامهریزی کنیم.
ششمین نمایشگاه «کتاب دین» با مشارکت 100 ناشر درحالی بعد از 6 روز به پایان رسید که مسئله تامین کاغذ و اجرای سیاستهای بهبود برای رفع این دغدغه، محور اصلی گفتوگوی مسئولان با اهالی نشر بود.
ملکی گفت: یکی از دلایلی که جلوی ما را گرفته، عدم اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. یک روحیه سندگریزی در نظام تعلیم و تربیت در دانشگاهها و مدارس وجود دارد و این نمیگذارد فاصله بین دوگانهها، سر و سامان پیدا کند.
الهام باقری، نویسنده و مترجم، در نشست نقد و بررسی رمان «مهربانتر از مرگ» تاکید کرد که یکی از محاسن اصلی این اثر استفاده بهوفور از اشعار زیبا و آرایههای ادبی بویژه تشخیص است.
مدیر بخش رمان و داستان مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب در نشست رسانهای آغاز هفتمین دوره مدرسه رمان بزرگسال تأکید کرد که راهاندازی این مدرسه نشان میدهد آموزش خلاق در حوزه نویسندگی تأثیر دارد.
«دوکوهک» یکسال قبل از تولد خدیجه خانم، یعنی سال 1360 جزو روستاهای فرهنگی کشور معرفی شده بود؛ و حالا بعد از 40 سال، دختر خوزستانی با «دژگلی» تلاش میکند، پیشینه فرهنگی محل زادگاهش را به پشتوانه کتاب و همت مردم روستا، حفظ کند.
مهدی جمشیدی، نویسنده کتاب «عزم راه» در توضیح دغدغههای نگارش این اثر گفت: یکی از دغدغههایم گفتوگو بود که میخواستم در مجرای اندیشهورزی به گفتوگو بپردازم. بیانیه گام دوم انقلاب وجه حِکمی دارد نه حُکمی؛ به این دلیل گفتوگو مهم میشود.
دوازدهمین نشست «سمت کتاب» با حضور حجتالاسلاموالمسلمین حمید سبحانی صدر، یاسین حجازی و سید علی رضایی به مناسبت مبعث پیامبر اکرم (ص) در ترنجستان سروش برگزار شد.
حامد حجتی در نشست بررسی کتاب «کلمه الحق» با بیان اینکه در این کتاب به صراحت به موضوع روشنگری و عدالتخواهی پرداخته شده گفت: پرداختن به شعر اعتراض میتواند راهگشا باشد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آیین افتتاح ششمین نمایشگاه کتاب دین، کاغذ را به منزله کالاهای اساسی دانست و گفت: سوگمندانه عرض میکنم فرهنگ مهمان ناخوانده دستگاهها است.
آیینهای سه مرحله اصلی گذار و در کنار آن مراسم عید قربان، به عنوان یک گذر در میانه زندگی فرد، در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان در طرح مردمشناختی آیینهای گذار بررسی شد که گامی برای ثبت و ضبط فرهنگ و آیین ایران است.
علوم انسانی با جریانهای جهانی علم و نظریات روز مطرح در این جریانها فاصله دارد چون اشراف کافی به زبانهای رایج دنیا وجود ندارد و زبان فارسی نیز به ویژه در جامعه علمی جهانی حتی جهان اسلام روانی نیافته است. از سوی دیگر علوم انسانی دچار نوعی دگماتیسم و تحجر شده و خود را از پویایی و نشاط انداخته است. نگرش تمدنی در علوم انسانی فعلی موجود نیست.
آیین «قلمهایی از جنس ریحانه»، مراسم تجلیل از بانوان نویسندهای است که تقریظی توسط مقام معظم رهبری برای کتابشان نوشته شده است. این مراسم به کوشش اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد.
محمدرضا شرفیخبوشان، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در جمع خبرنگاران از سیزدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب (جایزه امیرحسین فردی) به عنوان یک جریان و حرکت پرشور که محصولاتش در ادبیات داستانی و شعر تأثیرگذار خواهند بود، یاد کرد.
بازار ملزومات اولیه تولید کتاب طی هفته گذشته با نوسان ازجمله افزایش 10 تا 40 هزار تومانی کاغذ در برخی گرماژها و تغییر قیمت برخی دیگر از مواد اولیه همراه بود.
مختاری اصفهانی گفت: کتاب نوشتن درباره امام خمینی(ره) موضوعی است که برای همۀ افراد با هر گرایش سیاسی میتواند جذاب باشد؛ بنابراین سبک نگارش باید طوری باشد که انقلابی و غیرانقلابی بتوانند کتاب را بخوانند.
به هر نقطه که نگاه میکردم خاطرهای به یادم میآمد؛ خاطرههایی از مواجههام با دنیای کتاب کودک و نوجوان. حتی در سمت چپ من هم قفسهی سرتاسریای از کتاب وجود داشت که دلم میخواست به زودی عضو کتابخانه مرجع شوم و سری به این آثار بزنم. در این مطلب گزارش آیین رونمایی از ۱۷ عنوان کتاب جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را میخوانید.
گودرز رشتیانی گفت: ایران بین 70 هزار تا 300 هزار مهاجر به قفقاز داشت. در واقع تفلیس برای ایرانیان دروازه تمدنی فرنگ بود. این کتاب چشمانداز متقنی است برای ایرانیان در مورد جامعه ایرانیان تفلیس. همچنین اسناد ایران میتواند بخشی از فقدان اطلاعات تفلیس را کامل کند.