-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس -۳؛
دهه شصت نقطه اوج داستانهای کوتاه بود
محسن پرویز؛ عضو هیئت مؤسس انجمن قلم بیان کرد: شمار داستانهای بلند در دهۀ شصت بهویژه در نیمۀ نخست این دهه چندان زیاد نبود و داستان کوتاه بیشتر منتشر میشد، این داستانهای کوتاه قابل تأمل بودند، و این نکتۀ مهمی است.
-
میزگرد «نگاهی به کتاب به جرم خمینی» - ۳؛
ابوحامد؛ مهاجری که در زندگی روزمره محو نشد
علیالله سلیمی، منتقد در میزگرد نگاهی به «به جرم خمینی» گفت: به نظرم در برخی موارد دست نویسنده بسته بوده و برای همین نمیتوانیم این کتاب را به عنوان رمان صرف بپذیریم. چون رمان صرف زمانی است که تخیل نویسنده کاملاً آزاد باشد، اما در اینجا تخیل کاملاً کنترل یا مهندسی شده است، هر چند نویسنده توانسته به یک کار مستند تاریخی رنگ و لعاب داستانی بدهد.
-
میزگرد بررسی «کاش این گلوله شلیک نمیشد» -۱؛
۳۶ میلیون گلوله پرسشبرانگیز در جنگ عراق و ایران!
اصغر کاظمی در میزگرد «کاش این گلوله شلیک نمیشد» گفت: طی هشت سال جنگ عراق و ایران ۳۶ میلیون گلوله از طرف عراق به ایران شلیک شد. این آمار را وفیق السامرایی در کتاب «ویرانه دروازه شرقی» میدهد.
-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس -۲؛
ادبیات سیاه، حاصل مدارای بیوجه و بدون عقلانیت است
همین مدارای بیوجه و بدون عقلانیت و تسامح و تساهل افراطی و بدون دلیل است که این جریان را ساخته است. این جریان ساخته و پرداختۀ جریان روشنفکری نیست، ساخته و پرداختۀ جریان انقلابی است. این را ما ساختیم، و ما به آنها میدان دادیم، تریبون دادیم و مطرحشان کردیم.
-
میزگرد «نگاهی به کتاب به جرم خمینی» - ۲؛
زاویه دوم شخص را به دلیل غنای عاطفیاش برگزیدم/ سایه زن راوی در کتاب سنگین است
فریناز ربیعی؛ نویسنده کتاب «به جرم خمینی؛ داستان زندگی شهید علیرضا توسلی (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون» گفت: طی صحبتهای مختلفی که با افراد متفاوت داشتم که یکی از آنها مرحوم مسعود دیانی بود، به این نتیجه رسیدم که زاویه دوم شخص، چون از لحاظ عاطفی هم از غنای خوبی برخوردار است خیلی میتواند به روایت داستان کمک کند، البته که خیلی هم سخت است و دیانی هم معتقد بود که کار من در روایت داستان مستند با انتخاب زاویهدید دومشخص خیلی هم دشوار خواهد شد.
-
«یاران دبیرستان» بررسی و نقد شد - ۱؛
این اثر دستمایه خوبی برای هنرمندان است/ نیازمند نگارش یادنامههای ماندگار و قوی برای شهدا هستیم
محمد قاسمیپور، منتقد و پژوهشگر ادبیات جنگ، گفت: این کار یک اثر یادنامهای بزرگ و جامع است که به نظر میآید برای اهل ادب و هنر بتواند دستمایه خوبی باشد برای شناختن و شناسایی سوژههایی که در دل این متن معرفی شدهاند.
-
مدیر کتابخانه موزه دفاع مقدس:
استقبال از کتابهای صوتی انتشارات سرو
مرجان خالقی؛ مدیر کتابخانه موزه دفاع مقدس گفت: استقبال از همکاری که از صوتی کردن دو کتاب انتشارات سرو با اپلیکیشن ایرانصدا داشتیم ما را به ادامه صوتی کردن کتابها در زمینه دفاع مقدس امیدوار کرد.
-
میزگرد نگاهی به «به جرم خمینی» - ۱؛
تلاش کردم یک ماجرای یک خطی را به درام تبدیل کنم/ روایت داستانی محتوای مستند، اثر را خوشخوان کرده است
فریناز ربیعی؛نویسنده کتاب «به جرم خمینی» گفت: موضوع برایم خیلی جذاب شد، اتفاقاتی که در افغانستان برای ابوحامد رخ داده بود و شخصیت او بیشتر آشکار شد، به شکلی دریافتم او مجاهد بالفطره است، در عین حال که پایش روی زمین است و زندگی با بالا و پایینهای خاص خودش را دارد.
-
نویسنده کتاب «گریانه» در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛
افرادی که توسط گروهکها اسیر شدند، فراموش شدند
سینا اسدیفر؛ آزاده هشت سال دفاع مقدس و نویسنده کتابهایی در حوزه ادبیات پایداری است. اسدیفر از اهالی شهر سلماس استان آذربایجان غربی است که در شهر بوکان به اسارت نیروهای بعثی درآمده است.
-
نشست بررسی کتاب «باغهای معلق»:
روایتهای این کتاب، لحن محجوبانهای دارد
علی اصغر عزتیپاک؛ نویسنده و کارشناس ادبیات پایداری درباره «باغهای معلق» گفت: کتاب لحن محجوبی دارد، حریم دارد، لحن محترمانه و ملاحظهکارانه دارد، اما در مجموع آنچه که بر این روایتها حاکم است، همین لحن محجوبانهای است که با خجالت ماجراها را میگویند
-
گفتوگو با نویسنده و راوی کتاب «همسایههای خانم جان»؛
خواسته من این بود که خود حضرت زینب(س) من را برای خدمت در نظر بگیرند
باید ببینیم که هر کسی چه نگاهی برای حضور در آن منطقه دارد. ممکن است نگاه من این باشد که با تلاش خودم یا بهواسطه آشنایی با فلان فرمانده به اینجا رسیدم. نمیدانم گفتنش درست است یا نه، از ابتدا خودم را سپردم به حضرت زینب. در منطقه هم که حاضر شدم، بارها و بارها از خانم خواسته بودم آنجایی را که خودشان صلاح میدانند برای خدمت من در نظر بگیرند.
-
سعید علامیان در گفتوگو با ایبنا:
تعدد راویان، ما را به سوژههای جدید میرساند
سعید علامیان، پژوهشگر جنگ گفت: علیرغم تلاشهای بسیار، سندی پیدا نکردیم و این خیلی عجیب بود. من حتی صوتی که سالها پیش سرلشکر حجازی در زمانی که در بسیج مسئولیت داشتند، سخنرانی کرده بود، نتوانستم پیدا کنیم. در واقع من مصر و پیگیر هستم که نقل قولهای راوی (سوژه) را در کتاب بیاورم که این رویکرد روایت دیگران را محکم میکند.
-
فرازونشیبهای ادبیات پایداری - ۷؛
بخش زیادی از دفاع مقدس باورنکردنی و شگفتیساز بوده است
علیرضا سلیمی؛ مدیر انتشارات سرو عنوان کرد: من هر روز با بحث دفاع مقدس سروکار دارم هر روز یک شگفتی جدید دارد. یک بخش زیادی از دفاع مقدس باورنکردنی و شگفتیساز بوده است.
-
فرازونشیبهای ادبیات پایداری - ۶؛
تلاشمان این است هفتهای دو کتاب منتشر کنیم/ اولویت انتشارات سرو، ترویج فرهنگ مقاومت است
علیرضا سلیمی؛ مدیر انتشارات سرو عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۱۵۰ کتاب در دست اقدام داریم و قصد داریم هفتهای دو کتاب منتشر کنیم و در حال حاضر به هفتهای یک کتاب رسیدهایم. ما تلاشمان این است در سال ۱۰۰ کتاب تولید کنیم.
-
«تنها زیر باران»؛
از پستوی سینه راویان تا صفحات کاغذی
مهدی قربانی؛ نویسنده کتاب «تنها زیر باران» بیان کرد: تلاش من بر این بود که خاطرات این شهید از پستوی سینه راویان و از لابهلای تاریخ بیرون آورده شده و به صفحه کاغذ برسد. به اعتقاد من خاطرات بیان شده در این کتاب زیرکی و هوشیاری مهدی زینالدین را به تصویر میکشند.
-
نویسنده کتاب «راز انگشتر فیروزه» بیان کرد:
روایت جزئیات زندگی شهید، عامل برقراری ارتباط میان مخاطب و اثر است
لیلا نظری گیلانده؛ نویسنده کتاب«راز انگشتر فیروزه» گفت: اگر نویسنده ایثارگر را یک انسان زمینی نبیند و وارد جزئیات زندگیاش نشود و او را از دور روایت کند، محال است بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.
-
نویسنده کتاب «جهادگرد» در گفتوگو با ایبنا:
غیرجهادیها با این کتاب «جهادگرد» شدند
محسن ذوالفقاری؛ نویسنده کتاب «جهادگرد» گفت: من این کتاب را برای غیر جهادیها نوشتم دوست ندارم جهادیها بخوانند.
-
نویسنده کتاب «خوش به حال میرزا» مطرح کرد:
شهدای معروف به حر انقلاب کم نداریم
مرتضی احمر؛ نویسنده گفت: شهید ابوالفضل صفایی از شهدای معروف به حر انقلاب هستند یعنی روش و منشی را قبل از شهادت داشتند اما مسیرشان را تغییر دادند و در نهایت به جبهه میرود و شهید میشود.
-
نویسنده کتاب «شاهرخنامه» در گفتوگو با ایبنا:
شاهرخ ضرغام یک شبه متحول نشد/ این کتاب پنجره کوچکی از زندگی شهید است
دانیال قاسمیپور؛ نویسنده کتاب «شاهرخنامه» بیان کرد: این کتاب بر اساس روایتهای مستند و حقیقی نوشته شده اما قالب داستانی دارد.
-
استادیار گروه ادبیات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس در گروی مسئلهشناسی و مسئلهپژوهی است
مدیریت کلان ادبیات انقلاب اسلامی موضوعی پردامنه با ابهامات بسیاری در حوزه نظر و عمل است که این ابهامات نظری و البته تسامحهای عملی راه را برای جریان معارض ارزشهای دفاع مقدس باز کرده است.
-
گفتوگوی ایبنا با نویسنده کتاب «اسیر آلواتان»؛
زندان کوهستانی آلواتان؛ از شکنجه در رودخانه تا قتلعام اسرا/ نقش شهید محمود کاوه در آزادی زندانیان
رضا رستمی؛ نویسنده کتاب «اسیر آلواتان» بیان کرد: سال شصت پرونده زندان آلواتان بسته میشود. شهید محمود کاوه با عملیاتی زندانیان آن زندان را آزاد میکند. در جریان این عملیات جنگل را آتش میزنند تا بتوانند عملیات آزادسازی زندانیان را اجرایی کنند. البته حزب دموکرات در نقاط مختلف کردستان پنج شش زندان دیگر داشت.
-
نشست نقد و بررسی کتاب «یاران دبیرستان»- ۶؛
سرچشمه حماسهآفرینی شهدای سالهای اخیر کشور، دفاع مقدس است/ دبیرستان هنوز هم سوژههای ناب دارد
مجری طرح کتاب «یاران دبیرستان» گفت: نمیتوان و نباید حماسه آفرینی شهدای عزیزمان در سالهای اخیر در داخل و خارج کشور را بدون نگاه به سرچشمه زلال آن یعنی جبهههای جنگ تحمیلی ترسیم کرد که به فرموده به حق امام خمینی رحمت الله علیه، جبههها دانشگاه و کارخانه انسانسازی بود و قهرمانان سالهای پیروزی انقلاب اسلامیو به خصوص شهیدان دوران دفاع مقدس، پیشکسوتان این دانشگاه عظیم بودند.
-
نشست بررسی کتاب «یاران دبیرستان» -۵؛
ویژگیهای منحصربهفرد هر شهید به این کتاب تنوع داده است
علیرغم وجوه و خصیصههای مشترک شهدا، میزان قابل توجهی ویژگیهای متمایز و منحصربهفرد در هر شهید وجود دارد که از تکراری شدن مطالب جلوگیری میکند.
-
پژوهشگر ادبیات پایداری خبر داد؛
تلاش برای چاپ ترجمههای انگلیسی، فرانسوی و عربی «شماره پنج» و «حرفهای» در لبنان
نویسنده دو کتاب «شماره پنج» و «حرفهای» در حاشیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان از تلاش برای انتشار ترجمه انگلیسی، فرانسوی و عربی این کتابها گفت.
-
طراح و مدیر هنری انتشارات خط مقدم بیان کرد:
طرح جلد کتاب، یک ارزش افزوده است
سید هادی قادری؛ طراح و مدیر هنری انتشارات خط مقدم گفت: دوره حیات جلد کتاب برای مخاطب تا پایان مطالعه کتاب و حتی بعد از آن باید ادامه داشته باشد و اینگونه طرح جلد یک ارزش افزوده برای کتاب باشد.
-
نویسنده کتاب «خون شریک» در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد؛
ما نتوانستیم تاریخ معاصر را در قالب داستان ارائه دهیم
هادی لطفی؛ نویسنده کتاب «خون شریک» بیان کرد: نسل جدید دوست دارد که حرفمان را در قالب قصه و داستان بزنیم. ما موضوع را در قالب یک روایت منظم و طرحدار نگفتهایم. به نظرم ما نتوانستیم تاریخ معاصر را در قالب داستان ارائه دهیم.