-
نویسنده کتاب «آسمانشناس» عنوان کرد؛
حسن آبشناسان؛ شیر صحرا بود
مشهود گودرزینژاد نویسنده کتاب «آسمانشناس» گفت: شهید آبشناسان نامهای به صدام مینویسد و به او میگوید که اگر نظامی هستی و دل و جرأت جنگ داری خودت به میدان بیا و بمب و موشک بر سر مردم نریز. صدام، ژنرال عبدالحمید قادر را در دشت عباس به مصاف حسن آبشناسان میفرستد که در این عملیات شهید آبشناسان این ژنرال را دستگیر میکند و از آن زمان به ایشان لقب شیر صحرا میدهند.
-
گفتوگو با مسعود دهنمکی درباره «فرهنگنامه اسارت و آزادگان»-۲:
نمیخواهیم یک اسیر نماد شجاعت باشد!
مسعود دهنمکی، مولف و پژوهشگر «فرهنگنامه اسارت و آزادگان» معتقد است: به این نتیجه رسیدم که به تعداد اردوگاهها، آسایشگاهها و حتی اسرا روایت از اسارت وجود دارد. لذا اگر از بیرون به مقوله اسارت نگاه نشود نگاه سلیقهای خواهد شد و برای همین باید نگاه جامع از بیرون به مقوله اسارت بشود.
-
یک مترجم و پژوهشگر در غرفه ایبنا:
جامعه پویا به کتاب احساس نیاز میکند
صفاءالدین تبرائیان، پژوهشگر و مترجم گفت: کتاب حذف شدنی نیست و هنوز افراد زیادی احساس نیاز به کتاب دارند که با چاپ آثار متعددی این نیاز برطرف میشود. به نظرم حتی نیاز به تبلیغ زیاد برای کتاب نیست. چون وقتی جامعه پویا و سرزنده است به کتاب احساس نیاز میکند.
-
ابراهیم خلیلی؛
فرزند شهیدی که خود شهید شد
مریم عرفانیان عنوان کرد: خاص بود. او یک جوان امروزی که فرزند شهید بود، جانباز تفحص شد و خودش هم در دفاع از حرم اهلبیت (علیهماالسلام) به شهادت رسید.
-
گفتوگو با مسعود دهنمکی درباره «فرهنگنامه اسارت و آزادگان»:
هیچ کار مکتوبی درباره اسیرداری ایران انجام نشده است/ وظیفه نهادهای مسئول را انجام دادم
مسعود دهنمکی، درباره «فرهنگنامه اسارت و آزادگان» گفت: شاید این کار به نظر خیلیها برای سازمانها یا نهادهایی باشد که مسئول این حوزه هستند اما خوب آنها دغدغهاش را نداشتند و من انجام دادم. این کار را با همه مشقاتش انجام دادیم تا در آینده بستر پژوهشهای جدیدی درباره آزادگان شود.
-
نصرتالله محمودزاده، پژوهشگر و نویسنده خبر داد:
انتشار «خاکی آسمانی»؛ پژوهشی درباره ابوترابی در پیام آزادگان
نصرتالله محمودزاده، پژوهشگر و نویسنده گفت: «خاکی آسمانی»؛پژوهشی سنگین درباره سید علیاکبر ابوترابی، آزاده و سیاستمدار که از سوی انتشارات پیام آزادگان منتشر میشود.
-
گفتوگو با مولف کتاب «حاج فلسطین»؛
مغنیه شخصیتی شناخته شده در منطقه بود
الهه آخرتی، مولف و پژوهشگر گفت: بحث عماد مغنیه اشاره و اعتقادش به ولایت فقیه و رهبری در این چارچوب بود که یک فرد عرب فارغ از لبنانی یا شیعه و سنی بودنش به مانفیستی که یک ایرانی ارائه داد معتقد باشد و من میخواستم امام را از نگاه عماد معرفی کنم.
-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس - ۸؛
مقایسۀ میان جنگ ما با جنگهای دیگر در دنیا مقایسۀ درستی نیست
اساساً مقایسۀ میان جنگ ما با جنگهای دیگر در دنیا مقایسۀ درستی نیست و میان آنها تفاوتی زیربنایی وجود دارد؛ زیرا در جنگ ما بیشتر رزمندگان، یعنی حدود نود درصد آنان، نیروهای داوطلب و شهادتطلبانی بودند که با عشق و علاقه راهی جبهه شده بودند، در غرب چیزی به نام داوطلب حضور در جنگ جهانی اول یا دوم، حتی در رمان و داستان کوتاه و خاطرات هم دیده نمیشود.
-
مرتضی سرهنگی خبر داد؛
«سلیمانی به روایت مرتضی سرهنگی» در انتشارات خط مقدم منتشر میشود
مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری گفت: کتاب «حاج قاسم سلیمانی به روایت مرتضی سرهنگی» در بیش از ۶۰۰ صفحه در انتشارات خط مقدم در حال آماده شدن برای انتشار در آینده نزدیک است.
-
روحاله قلاوندی، مولف کتاب «حبیب ممدآقا»:
قصدم الگو کردن «حبیب ممدآقا» برای قشر کارگر بود/ نباید در زندگینامه شهدا تحریفی صورت بگیرد
روحاله قلاوندی، پژوهشگر تاریخ شفاهی معتقد است: منظر ما نسبت به شهدا چیست؟... من وقتی طرح تحقیق شهید حبیب را نوشتم آن را به عنوان یک سوژه کارگر شهید در نظر گرفتم تا برای قشر کارگر الگو شود.
-
روحاله قلاوندی، مولف کتاب «حبیب ممدآقا»:
روایت کتاب در سوریه متوقف نشده است
روحاله قلاوندی، مولف کتاب «حبیب ممدآقا؛ روایت زندگی شهید مدافع حرم حبیب رحیمیمنش» معتقد است: کتاب از سیر کودکی، نوجوانی، جوانی تا قصه سوریه شهید مدافع حرم و بعد از آن است که البته روایت در سوریه متوقف نشد و پس از شهادت هم روایت راویان آمد و اتفاقاتی که پس از شهادت روی خانواده حبیب گذاشت و … حالا شاید در میان روایت راویان قدری جابهجایی صورت بگیرد، اما به نظر خودم روایت زندگی شهید حبیب رحیمیمنش علیرغم راویان متعدد یک کل منسجم است.
-
مدیر مطالعات فرهنگی، اجتماعی اسناد و تحقیقات دفاع مقدس:
اسناد منحصربه فرد، اساس زندگینامه فرمانده کلهر است
حسن علایی؛ مدیر گروه مطالعات فرهنگی، اجتماعی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: اصل کار ما در این زندگینامهها رسیدن به این موضوع است که فرماندهان شاخص در سیر هشت ساله دفاع مقدس چطور به فرماندهی و مدیریت یگانهای رزمی رسیدند.
-
طراح «ویکی آزادگان» مطرح کرد؛
«ویکی آزادگان»؛ ایدهای متفاوت برای اشاعه فرهنگ اسارت
طراح «ویکی آزادگان» معتقد است که «ویکی آزادگان» ایدهای متفاوت برای اشاعه فرهنگ اسارت به شمار میرود.
-
میزگرد نگاهی به کتاب «سربلند در سپیده دم» -۲
راوی: شیطنت برخی باعث شد به زندان بیفتم
امیرسرتیپ احمد ریسمانچیان راوی کتاب «سربلند در سپیدهدم»، داستان شیطنتی که باعث شد درفرآیند دستگیری، به زندان بیافتد را روایت کرد.
-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس - ۷
ادبیات دفاع مقدس به دنبال مسائل تازه است
ادبیات جنگ و دفاع مقدس با فاصله گرفتن از وضعیت تاریخی و زمانهای که جنگ در آن روی داده، پیجوی مسائل و موضوعات تازهای است که انسان ایرانی با آن سر و کار داشته و تا به حال مجال روایت پیدا نکرده است.
-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس - ۶
رویکردهای ادبیات جنگ تغییر کرده است
ادبیات جنگ که پا گرفت، رویکردهایش به موضوع رفتهرفته متفاوت شد. برای هر نویسندهای یک سؤال و پیشفرض مطرح بود و آن اینکه چرا باید از جنگ بنویسد. پاسخ به این پرسش، پیدایی جریانهای متفاوت را موجب بود؛ یعنی همواره چرایی نوشتن از جنگ، چگونگی نوشتن دربارۀ آن را موجب شده، و جریانها و رویکردهای متفاوتی را پدید آورده است.
-
میزگرد کتاب «سربلند سپیده دم» -۱؛
ناگفتههایی از شهربانی تا نیروی انتظامی/ راوی: خاطراتم باارازشترین اثری است که از من به یادگار میماند
حسین کاوشی، پژوهشگر تاریخ شفاهی گفت: من تصور میکنم دغدغههای مهم را در کتاب «سربلند سپیدهدم» پیگیری کردیم و بحثهایی درباره شهربانی را جدای از افراد و حاشیهها بررسی کردیم که بیشتر وقایع مهم است و بخشهایی از خاطرات که میتوانیم بگوییم جزو ناگفتههاست.
-
گلعلی بابایی در گفتوگو با ایبنا توضیح داد؛
چرا کتاب «بدون مرز» از کتابفروشیها جمع شد؟
گلعلی بابایی، پژوهشگر و نویسنده ادبیات جنگ گفت: درباره کتاب «بدون مرز» خاطرات شفاهی سیدعلی اکبر طباطبایی؛ جانشین فرماندهی سپاه پاسداران در سوریه تصورم بر این است که سوءبرداشتی از آن شده و متاسفانه این کتاب قربانی شده است. من برای تحقیق و مصاحبه این کتاب سختی زیادی کشیدم.
-
گفتوگوهایی درباره «شهید القدس» - ۴؛
میخواستیم یک سبک زندگی از شهید سلیمانی ارائه بدهیم / سردار برای آمریکاییها تره هم خرد نمیکرد
مهدی قربانی؛ نویسنده «سلیمانی عزیز» گفت: به طور کلی تلاش کردم حاج قاسم طوری نوشته شود که اگر ما میگوییم قاسم سلیمانی یک شخصیت برجسته است و باید زنده بماند، خواننده با خواندن کتاب به این نتیجه برسد که چرا این حرف را میزنیم.
-
گفتوگوهایی درباره «شهید القدس» - ۳؛
ضدقهرمان است که میتواند قهرمان را بسازد / مقاومت و تابآوری عناصر اصلی ادبیات پایداری
امیرمحمد عباسنژاد؛ نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری گفت: ما در ادبیات پایداری و دفاع مقدس دو عنصر داریم، مقاومت و تابآوری در برابر عنصر نامشروع که در خاطرات باید دیده شود، مبارزه و ستیز با چیزهایی که زندگی شرافتمندانه انسانها را تحت شعاع قرار میدهد.
-
گفتوگوهایی درباره «شهید القدس» - ۲؛
قهرمانسازی در ادبیات جنگ، معضل است / مستندنگاری باعث شد ما ادبیات خنثی نداشته باشیم
امیرمحمد عباسنژاد؛ نویسنده و پژوهشگر ادبیات پایداری گفت: مستندنگاری باعث شد ما ادبیات خنثی نداشته باشیم. ادبیات خنثی اگر داشتیم، نمیتوانستیم کتابهایی که قابلیت دیده شدن را دارند منتشر کنیم.
-
گفتوگوهایی درباره «شهید القدس» - ۱؛
«نامزد گلولهها» قلمی ظریف و شاعرانه دارد
محسن مومنی شریف؛ نویسنده و رئیس سابق حوزه هنری گفت: کتابهای زیادی درباره حاج قاسم سلیمانی نوشته شده است، اما دو کتابی که من خواندم و پسندیدم؛ نخست کتاب «نامزد گلولهها، سفری به زندگی شهید قاسم سلیمانی» به قلم مرتضی سرهنگی و «سرباز قاسم سلیمانی به روایت مصطفی رحیمی» است.
-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس - ۵؛
ادبیات دفاع مقدس به هنر نیازمند است
ادبیات داستانی دفاع مقدس به بهرهگیری از قالبهای هنری متنوع نیازمند است. ترکیبی از روایت، طنز، درام و… میتواند این ادبیات را جذابتر و تأثیرگذارتر کند.
-
میزگرد بررسی «کاش این گلوله شلیک نمیشد» -۴؛
چند درصد از اسیران عراقی هیچ وقت برنگشتند؟
حبیب احمدزاده نویسنده و مدرس دانشگاه گفت: به نظرم یکی از خیانتهای فرهنگ در زمینه دفاع مقدس این بود که برای جان آدمها ارزش قائل نبودند، در حالی که ما برای برگرداندن پیکر شهدا و مجروحان، شهید دادیم. اصلاً در جنگ میگویند گلوله را طوری بسازید که زخمی کند نه اینکه بکشد! چرا؟ چون وقتی یک نفر را بکشید دیگر افتاده است و ماجرا تمام!
-
جریانشناسی ادبیات داستانی دفاع مقدس - ۴؛
ارائه دفاع مقدس در قالب هنری هیچگاه کهنه نمیشود
تبدیل دفاع مقدس و ارزشها و رخدادهای ارزشمند آن به بیان هنری و ارائۀ آن در قالب هنر راهی است که هیچگاه کهنه نمیشود و هرگز به پایان آن نمیرسیم. ایثار و از خودگذشتگی عموم رزمندگان و شهدا که شما بهراحتی میدیدید که چگونه انسانی را متحول میکرد و از او انسان دیگری میساخت قابل احترام است و میتواند الگو قرار گیرد.
-
میزگرد بررسی «کاش این گلوله شلیک نمیشد» -۳؛
نحوه قضاوت ما ایرانیها یک مشکل تاریخی است
حبیب احمدزاده؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر جنگ گفت: به نظرم وقتی کتاب را مطالعه میکنید حق دارید که درباره روایت آنها شک و سوال کنید! چون کسی نمیتواند ادعا کند که روایتها کل حقیقتی است که اتفاق افتاده است؟! در بخشی از کتاب از زبان یکی از راویان آمده که در فلان بیمارستان به من بد رسیدگی کردند. از کجا معلوم دکتر به مجروح درست رسیدگی کرده یا نکرده است؟ اصلاً چه تجهیزاتی در اختیارش بوده یا نبوده است.
-
جزئیاتی درباره خاطرهنگاری در مصاحبه با محمد قاسمیپور:
چشمهای گرد مصاحبهگر میتواند سبب فریب شود
محمد قاسمیپور؛ پژوهشگر ادبیات جنگ با اشاره به جزئیاتی درباره خاطرهنگاری گفت: یادمان نرود طبع انسان به گونهای است که اگر از در مصاحبه با بیان خاطره از صحبتهایش استقبال و چشمهای طرف مقابل گرد شد، مقداری بزرگنمایی و غلو خواهد کرد و طرف مقابل را شاید قدری هم فریب دهد.
-
میزگرد بررسی «کاش این گلوله شلیک نمیشد» -۲؛
جنگ منطق شناسایی خودی و غیرخودی ندارد
حبیب احمدزاده؛ استاد دانشگاه و مستندساز گفت: برخی نمیدانند که جنگ وقتی اتفاق میافتد به چه شکل است؟ برای همین میگویند باید به ایران حمله نظامی شود! آنها بر این تصور هستند وقتی به ایران حمله شود طرف قبل از انداختن بمب به طرف میگوید کارتت را دربیاور، اگر طرف حزباللهی بود، او را میکشد! جنگ وقتی اتفاق افتاد خودی و غیرخودی نمیشناسد، همه را میکشد.
-
در گفتوگو با ایبنا عنوان شد؛
دستنوشتههایی برای خاطرهنویسی
حاج محمد از مبارزین فعّال قبل از انقلاب بوده و بعد از پیروزی انقلاب از ارکان اصلی حزب جمهوری اسلامی در شهرستان رفسنجان شد. در کنار فعالیّتهای انقلابی و فرهنگی، معلم و مدیری دلسوز برای مدرسه کودکان استثنایی رفسنجان بوده است.
-
پژوهشگر ادبیات جنگ در گفتوگو با ایبنا بیان کرد:
پرویز ثابتی در شغل معلمی هم مخبر ساواک بود
محمد قاسمیپور؛ پژوهشگر ادبیات جنگ گفت: پرویز ثابتی اگر میگوید من فرهنگی بودم، دروغ نمیگوید، یک سال، دو سال، سه سال در آموزش و پرورش کار کرده، حقیقت این است که در آن دوره هم مخبر ساواک بوده است، وقتی میفهمند این آدم خوب اطلاعات میرساند و خبرچینی میکند، او را به سطح بالاتر میکشانند!