دین
-
«آتش بیار معرکه» وارد کتابفروشیها شد
کتاب «آتش بیار معرکه» به قلم اکبر اسدعلیزاده در 192 صفحه ازسوی مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی منتشر شد.
-
ازسوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم؛
شماره سوم دوفصلنامه «مدیریت دانش اسلامی» منتشر شد
سومین شماره دوفصلنامه علمی ـ ترویجی «مدیریت دانش اسلامی» به همت پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
-
گفتوگو با نویسنده برگزیده جایزه کتاب سال؛
شیعیان بنیانگذار دانش صحابهنگاری بودند اما اهل سنت آن را دنبال کردند
حجتالاسلام محمدرضا هدایتپناه با بیان اینکه نخستین کتاب صحابهنگاری را عبیداللهبنابی رافع، کاتب و از یاران حضرت علی (ع) نوشت، در عین حال تصریح کرد: به دلیل مسائل تاریخی – کلامی و فقهی – حدیثی، شیعیان توجه خود را به اهل بیت (ع) و فضایل آنان معطوف داشتد و از این شاخه فاصله گرفتند و به همان دلایل، اهل سنت به صحابهنگاری توجه ویژهای کرده و آن را پیوسته دنبال کردند.
-
نگاهی به کتاب «اینشتین و مذهب»
جهان بینی الهی آقای فیزیکدان
کتاب «اینشتین و مذهب» در نوع خود، یکی از بهترین آثاری است که در مورد «اینشتین» توسط پروفسور ماکس مایر استاد دانشگاه هاروارد نوشته شده است.
-
یادداشت مهمان؛
وحدت؛ کلیدواژه بقای اسلام
محمد عابدی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در یادداشتی برای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بهمناسبت هفته وحدت، نوشت: مسئله وحدت و پرهیز از تفرقه در ادبیات رسول اکرم (ص) به بیان جالبی ارائه شده است: «الجماعه رحمه و الفرقه عذاب» (وحدت مایه رحمت و تفرقه موجب عذاب است.)
-
معرفی و بررسی کتاب «دین دیجیتال»
چگونه رسانههای دیجیتال به دین معنای تازهای میدهند؟
پدیده دین دیجیتال برآمده از تغییرات در سپهر تکنولوژی است. اما دین دیجیتال و معنای آن چیست؟ کتاب «دین دیجیتال» میکوشد به همه این پرسشها از طریق مقالاتی به قلم مهمترین و برجستهترین نویسندگان این حوزه پاسخی درخور بدهد.
-
گفتوگو با مولف کتاب «دین و دموکراسی در فلسفه سیاسی جان رالز»
دین و دموکراسی در ایران فلسفی بحث نمیشود
جعفر محسنی درهبیدی معتقد است: کتابها و پژوهشهایی که درباره دین و دموکراسی در ایران تدوین شده، فلسفی نیست اگر هم فلسفی باشد وجه دینی آن بر وجه فلسفی غلبه و ارجحیت دارد.
-
«اخلاق تبلیغ دین» منتشر میشود
کتاب «اخلاق تبلیغ دین» به قلم مهدی احمدپور منتشر خواهد شد. اخلاق تبلیغ دین در آموزههای اهلبیت علیهمالسلام در عرصههای حیات شخصی و حیات اجتماعی از محورهای مهم این کتاب است.
-
«بچههای فرات»؛ ماجرای عزم چند نوجوان برای حضور در کربلا
کتاب «بچههای فرات» یکی از یازده کتابی است که در طرح «سفیر حسین» در مساجد و هیئات معرفی و ترویج خواهد شد.
-
در گفتوگو با ایبنا عنوان شد؛
آیتالله تسخیری تلاش کرد معارف اهل سنت را وارد عالم تشیع کند
مدیر گروه قرآن و حدیث مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در زمان ریاست آیت الله تسخیری بر این مجمع، با اشاره به ابعاد شخصیتی آن مرحوم از او به عنوان بهترین فرد برای تعامل مذاهب اسلامی یاد کرد.
-
مروری بر زندگی و آثار آیتالله محمدعلی تسخیری
آیتالله محمدعلی تسخیری با تألیف حدود ۵۰ عنوان، ترجمه ۱۳ عنوان و نگارش حدود ۱۳ تقریر از درسهای اساتید خود در فقه و اصول و تألیف نزدیک به ۳۵۰ مقاله، نقش مهمی در پُربار نمودن گنجینه علمی حوزه تقریب مذاهب اسلامی ایفا کرد.
-
«ماه خاتون» رونمایی میشود
مراسم رونمایی از رمان «ماه خاتون» چهارشنبه 29 مردادماه با حضور نویسنده رمان و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در فروشگاه عرضۀ کتاب و محصولات فرهنگی چاپ و نشر بینالملل برگزار میشود.
-
معرفی و ترویج یازده کتاب ممتاز در پویش «سفیر حسین(ع)»
همزمان با آغاز ماه محرم الحرام پویش سفیر حسین(ع) در دومین سال با هدف ترویج و عرضه کتاب در هیئات حسینی و مساجد منتخب سراسر کشور برگزار خواهد شد.
-
نویسنده کتاب «الحاد جدید» در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
الحاد جدید بعد از 11 سپتامبر پا به میدان کارزار با دین گذاشت
علی شهبازی با اشاره به جدیدترین اثرش به نام «الحاد جدید: چهرهها، دیدگاهها، نقدها»، خاستگاه الحاد جدید را، بهانههای انفجار تروریستی برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی نیویورک معرفی کرد.
-
مترجم دعای عرفه:
صاحبان قلم نیایشها را قابل فهم ترجمه کنند
گفت و گوی مجازی با مترجم کتاب دعای عرفه امام حسین(ع) با موضوع دیدار و نیایش روز عرفه با حضور محمدهادی زاهدی نویسنده، شاعر و مترجم دعای عرفه انجام شد.
-
«موسی جرجانی» نویسنده و پژوهشگر ترکمن؛
«عید قربان» بهار ترکمنها در تمام فصول است
«موسی جرجانی» نویسنده و پژوهشگر ترکمن باور دارد امسال به دلیل شیوع کرونا و ضرورت رعایت دستورالعملهای بهداشتی عید قربان متفاوتی را ترکمنهای استان گلستان تجربه خواهند کرد.
-
چاپ پنجم «کتاب امامت» منتشر شد
چاپ پنجم کتاب امامت (دفتر چهارم از مجموعه پاسخ به شبهات کلامی) اثر حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن قدردان قراملکی از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
-
مولف «امام کاظم(ع) و سازمان وکالت» مطرح کرد:
سازمان وکالت در زمان امام کاظم(ع) گسترش یافته است
بهمن بابیزان میگوید: سازمان وکالت در دوران امام کاظم(ع) گسترش یافته و اگرچه همواره از زمان پیامبر(ص) نمایندگانی وجود داشتند اما هیچگاه به این انسجام سازمان وکالتی وجود نداشته است. شاخصه اصلی این سازمان این بود که خمس، زکات، هدایا و نذورات و ... به دستگاه خلافت عباسی منتقل نمیشد.
-
روایت منابع اسلامی درباره صابئین؛ تلاش برای دوری از خلط و خطا
مولف «پژوهشی در آیین صابئین: با تکیه بر منابع اسلامی» با تکیه بر منابع اسلامی از فرهنگشناسی صرف دوری جسته و سعی کرده با فرقهشناسی در حدّ امکان، مباحث مربوط به صابئین را از خلط و خطا برهاند و راه شناخت حقیقت این آیین را هموارتر کند.
-
کتاب «در جیب باد» منتشر شد
مؤسسه فرهنگی هنری قدرولایت کتاب «درجیب باد» اثر سعیده اصلاحی با تصویرسازی و گرافیک سمیه روحالهی را برای گروههای سنّی ب و ج منتشر کرد.
-
بهصورت زنده از اینستاگرام؛
«نگاه اجمالی به آثار تالیفی با موضوع امام رضا(ع)» بررسی میشود
نشست تخصصی «نگاه اجمالی به آثار تالیفی با موضوع امام رضا(ع) در پنج سال اخیر» فردا دوشنبه ۹تیرماه بهصورت زنده از طریق اینستاگرام موسسه خانه کتاب پخش میشود.
-
کتاب «معنویت در پویانمایی» به پیشخان آمد
کتاب «معنویت در پویانمایی» توسط مرکز پژوهشهای اسلامی رسانه منتشر شد.
-
معرفی و بررسی کتاب «ادیان در قرآن»
بررسی مواضع قرآن درباره دینهای یهود و مسیحیت
«ادیان در قرآن» کتابی است که مشخصا به بررسی مواضع قرآن در مورد این دینهای یهود و مسیحیت پرداخته است.
-
نگاهی به «دین و قدرت؛ خوانشی نو از حاکمیت»
کتابی که دیالکتیک دین و قدرت را در متن مفهوم حاکمیت بررسی میکند
«دین و قدرت؛ خوانشی نو از حاکمیت» کتابی است که دیالکتیک دین و قدرت را در متن مفهوم حاکمیت بررسی میکند و میکوشد از این مفهوم ریشهدار در میراث دینی مسلمانان خوانشی نو عرضه کند.
-
مهمترین اثر کیث وارد الهیدان بریتانیایی به فارسی چاپ میشود
ادلههای خداناباوران در بوته نقد
کتاب «در دفاع از دین» مهمترین اثر کیث وارد فیلسوف و الهیدان بریتانیایی به فارسی چاپ میشود. این کتاب به نحو مبسوطی ادله خداناباوران را در بوته نقد قرار داده است.
-
نویسنده کتاب «تسامح و تساهل»:
تسامح و تساهل با بیتفاوتی فرق میکند/ تساهل برای حاکمیت لازم است
مصطفی برامکی معتقد است: تسامح و تساهل با بی تفاوتی در جامعه فرق میکند، در واقع تساهل آزاد بودن هر شخص را در مقوله دین بیان میکند و یک نوع سعه صدر است که برای حاکمیت سیاسی لازم است.
-
نویسنده کتاب «معناشناسی سکوت در قرآن و روایات»:
سکوت کلیدی اثربخش در ساختار تربیت دینی است/ زبانی برای تعامل و ریاضت نفس
نویسنده کتاب «معناشناسی سکوت در قرآن و روایات» گفت: از زبان سکوت به عنوان کلیدی اثربخش در ساختار تربیت دینی می توان استفاده کرد، چرا که سکوت به عنوان زبانی برای تعامل و ریاضت نفس نیز شناخته میشود.
-
«آینههای غیبی»؛ تحلیلی کامل ارتباط انسان با فرشته و شیطان از منظر قرآن و حدیث
هدف از نگارش کتاب «آینههای غیبی» تحلیل کامل ارتباط انسان با فرشته و شیطان از منظر قرآن و حدیث و سپس تطبیق آن بر دو سریال ماورائی یعنی ملکوت (ارتباط انسان با فرشته) و اغما (ارتباط انسان با شیطان) است.
-
حسن بلخاری مطرح کرد:
بشر در دنیای پساکرونا باید در بازنگری به دین، نگاهی عالمانه و منصفانه به خدمت بگیرد
حسن بلخاری گفت: باید برای دنیای پساکرونا کنیم بشر در بازنگری به دین، نگاهی عالمانه و منصفانه به خدمت بگیرد و کشف حقیقت را بر دیگر اهداف مقدم بدارد. همچنین مصلحان دینی به دنبال تعریف مسوولیت دینی در قرن ۲۱ باشند
-
در گفتوگوی اینستاگرامی پویافر با سراجزاده مطرح شد:
جامعه دینی در دوران پساکرونا چگونه خواهد بود؟
محمد پویافر، پژوهشگر و جامعهشناس در لایو اینستاگرامی در گفتوگو با سید حسین سراجزاده دانشیار جامعهشناسی دانشگاه خوارزمی به موضوع «دین و جامعه پساکرونا» و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونایی و دین در جامعه کرونایی پرداخت.