-
رئیس بنیاد شهید در پاسخ به خبرنگار ایبنا:
شبکه فروش و معرفی کتابهای ایرانی در عرصه بینالملل ایجاد شود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به خبرنگار ایبنا به لزوم ایجاد شبکه معرفی و فروش کتابهای ایرانی در عرصه بینالملل اشاره کرد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
تعمیرکار ماشینی که با پرواز به آلمان متحول شد/ او از حلقه اولیه تشکیل سپاه قدس بود
نویسنده کتاب «پرواز ۳۳ فرانکفورت قدس» با محوریت زندگینامه شهید شریفی، سفر وی از کویت به آلمان را سفری پر رمز و راز دانست.
-
نویسنده کتاب «مقاومت زینبیه» در گفتوگو با ایبنا:
روایت مردمی از سوریه در دوره محاصره/ روند شکلگیری محور مقاومت
نویسنده کتاب «مقاومت زینبیه» گفت: هفت، هشت ماه ابتدایی محاصره زینبیه کاملاً مردمی است و ما سعی کردیم روند زندگی مردم در دوره محاصره را روایت کنیم.
-
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دمشق:
«ماجرای عجیب یک جشن تولد» خواندنی بود/ شعر مولانا به دل مینشیند
میسا جبر، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دمشق گفت: کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» درباره زندگی یک شهید که قسمتی از فرهنگ ایران را بازتاب داده، برای من جالب و خواندنی بود.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
رسول آفتاب با ۵۲ عنوان کتاب در نمایشگاه/ لزوم توجه به تولیدات کودک و دفاع مقدس
مدیر انتشارات رسول آفتاب از حضور این انتشارات در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران با ۵۲ عنوان کتاب خبر داد.
-
رئیس اداره تالیف نشر شاهد اعلام کرد؛
نشر شاهد با ۲۰۰ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب / ۱۸ اثر ترجمه جدید
رئیس اداره تالیف، نشر و کتابخانههای ایثار و شهادت از حضور نشر شاهد در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران با ۲۰۰ عنوان کتاب خبر داد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
مطاف عشق با ۴۰ اثر در نمایشگاه کتاب/ آسیب آرمانگرایی به ادبیات پایداری
مدیر موسسه مطاف عشق از حضور این مجموعه در نمایشگاه کتاب با ۴۰ عنوان کتاب و ۱۲ اثر جدید خبر داد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
انتشارات شهدای نیروی زمینی سپاه با ۳۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
مدیرمسئول انتشارات شهدای نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از حضور این انتشارات با ۳۰ عنوان کتاب در نمایشگاه سیوپنجم کتاب تهران خبر داد.
-
نگاهی به بایستههای ترجمه در آثار دفاع مقدس - ۱
رحیم مخدومی: زندگینامه مستند در ترجمه از قدرت لازم برای ارتباط با مخاطب برخوردار است
رحیم مخدومی، ناشر و نویسنده معتقد است: خاطرات و زندگینامه مستند که از قدرت لازم برای ارتباط با مخاطب برقرار است، در ترجمه میتواند تاثیرگذاری خوبی داشته باشد.
-
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس:
نمایشگاه کتاب فرصتی برای شناختن اندیشمندان/ نگاه نویسندگان دفاع مقدس عمیق شده است
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: نگاه مولفان و نویسندگان حوزه دفاع مقدس عمق بیشتری پیدا کرده است، اگرچه ما با شناخت ظرفیت دفاع مقدس فاصله داریم.
-
گفتوگوی ایبنا با رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس؛
برنامههای مجمع ناشران دفاع مقدس برای نمایشگاه کتاب تهران/ ترجمه آثار دفاع مقدس از اولویتهاست
امیر شهریار امینیان، رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس گفت: در واقع نمایشگاه فرصتی برای افزایش همگرایی و همافزایی در رابطه با ظرفیتهایی در بخش دفاع مقدس و حوزه فرهنگ است.
-
با اعلام مدیر انتشارات؛
روایت فتح با ۱۴ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب میآید
انتشارات روایت فتح درسی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران، ۱۴ عنوان کتاب چاپ اول دارد.
-
سردار عباس بایرامی:
آب باریکه سازمان ادبیات کارگشای مسائل فرهنگی جنگ نیست
سردار عباس بایرامی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس معتقد است: مشکل بودجه همیشه وجود دارد. هر چند شاید نیروهای مسلح بگویند همه ماموریتهای ما فرهنگی نیست، اما به اندازه خودش در حوزه فرهنگ هزینه میکند و در کنارش یک آب باریکه نیز به ادبیات و تاریخ دفاع مقدس میپردازد.
-
مدیر نشر ۲۷ بعثت خبر داد؛
ارائه ۶۵ کتاب جدید در نمایشگاه تهران/ رونمایی آثار ترجمه شده با حضور میسا جبر
جواد کلاته عربی، مدیر نشر ۲۷ بعثت گفت: ۶۵ عنوان اثر جدید در نمایشگاه امسال شامل زندگینامه شهدا، خاطرات شفاهی، فرهنگنامه شهدا و آثار ترجمه در نمایشگاه امسال ارائه میشود.
-
بهناز ضرابیزاده، پژوهشگر و مؤلف دفاع مقدس:
«پری خانه ما»؛ سوژهای که از آن غفلت شده بود!
بهناز ضرابیزاده پژوهشگر و مولف دفاع مقدس، درباره کتاب «پری خانه ما» گفت: معدود نویسندگان و پژوهشگرانی سراغ مادران سه یا چهار شهید رفتند، در حالی که این موضوع سوژهای است که درباره آن غفلت شده است.
-
مرضیه آتشیپور، پژوهشگر جنگ:
زنان پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری به چالشهای معرفتی کمتر توجه دارند
مرضیه آتشیپور، معتقد است؛ فضای حاکم بر ادبیات پایداری و مقاومت در دست مردان است و موجب شده کمتر سراغ یک نظریه جدی درباره ادبیات دفاع مقدس و چالش یک الگوی معرفتی بروند.
-
صفاءالدین تبرائیان، پژوهشگر و مترجم خبر داد:
ترجمه خاطرات عبدالحلیم خدام در مرکز اسناد منتشر میشود
صفاءالدین تبرائیان، پژوهشگر و مترجم خبر داد: مقدمهای بر خاطرات معاون رئیسجمهور سابق سوریه نوشتم که در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ خواهد رسید.
-
در پژوهش در دست چاپ بررسی میشود؛
چه کسی لقب «مغز متفکر مهندسی جنگ» را گرفت؟
نصرتالله محمودزاده گفت: مهندس بهروز پورشریفی برای جامعه ما چندان شناخته نیست و گمنام است. او در صحنه بدر و خیبر ایدههایی ارائه داد و دو پل برای تصریح و تسهیل این عملیاتها طراحی کرد. کاری که او انجام داد، همه را متعجب کرد.
-
پیشنهاد مطالعه در نوروز- ۵؛
«همگام با انقلاب اسلامی»؛ گشتوگذاری در سالهای دور و نزدیک
محمدقاسم فروغی جهرمی، پژوهشگر و مولف دفاع مقدس در یادداشتی مروری به کتاب «همگام با انقلاب اسلامی: نگاهی به حوادث سال ششم انقلاب اسلامی» کرده است.
-
پیشنهاد مطالعه در نوروز-۴؛
«آرام نگیریم» خاطراتی از یک زندگی پرافت و خیز
مرجان خالقی، مسئول کتابخانه تخصصی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره کتاب «آرام نگیریم؛ خاطرات خودنگاشت جانباز غلامحسین صفایی» یادداشتی نوشته که در اختیار ایبنا قرار داده است.
-
پیشنهاد مطالعه در نوروز-۳؛
گلعلی بابایی: «خانواده ابدی» را بخوانید/روایت یکی از هزاران ترور مردم بیگناه
گلعلی بابایی، مولف و پژوهشگر دفاع مقدس و ادبیات پایداری، «خانواده ابدی» را برای مطالعه نوروزی به علاقهمندان کتاب پیشنهاد کرده است.
-
پیشنهاد مطالعه در نوروز-۲
«بازسازی خرمشهر پس از جنگ تحمیلی» به توصیه آتشیپور
مرضیه آتشیپور، پژوهشگر و داور بیست و یکمین جایزه کتاب سال در گروه پژوهشهای فرهنگی اجتماعی کتاب «بازسازی خرمشهر پس از جنگ تحمیلی: آرمانها و تجربهها» را دارای ویژگیهای خوبی به لحاظ عمق پژوهش و نوع نگاه به این شهر جنگزده میداند.
-
پیشنهاد برای مطالعه در نوروز-۱؛
«ما هم در جنگ بودیم» به توصیه زهیر صیامیان
زهیر صیامیان، استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی کتاب «ما هم در جنگ بودیم» تالیف مرتضی سلطانی که به صورت مشترک در نشر مرز بوم و حوزه هنری اصفهان به چاپ رسید، برای مطالعه به علاقهمندان توصیه کرد.
-
امیر سرتیپدوم علیمحمد گودرزی:
میز ناشران آجا میتواند مانع کتابسازی شود/ محبوبیت رمان تاریخی نسبت به خاطره و تاریخ شفاهی
امیر سرتیپدوم علیمحمد گودرزی معتقد است: مستندنگاریِ تاریخی و یا کتابهایی با زمینۀ داستانهای تاریخیِ مستند و رمانهای قوی، جای تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری را گرفت. امروزه کتابهایی درخصوص عملکرد ارتش و یا حتی سپاه از نظر جامعه اقبال عمومی دارند که با مستندات تاریخی منطبق باشند، هرچه اسم آنها را میخواهیم بگذاریم، تاریخ شفاهی، مستند تاریخی و یا رمان.
-
گفتوگو با حجتالاسلام سعید فخرزاده:
بی رغبتی مراکز تاریخپژوهی در گردآوری اسناد جنگ عجیب بود/ خواستگاری در کردستان درگیر با کومله
حجتالاسلام سعید فخرزاده، پژوهشگر تاریخ انقلاب و جنگ گفت: پس از پایان جنگ در بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس مشغول کار شدیم، اما در آنجا کار پیش نمیرفت و برای گردآوری خاطرات و اسناد جنگ از سایر سازمانها و نهادها تنها با ابلاغیه مقدور نبود.
-
گفتوگوی ایبنا با داور جایزه کتاب سال دفاع مقدس؛
حذف تاریخ شفاهی از جایزه کتاب سال دفاع مقدس سلیقهای بود/ پررنگی حضور نظامیان در آثار
غلامرضا عزیزی، سندپژوه و داور گروه پژوهش سیاسی اجتماعی کتاب سال دفاع مقدس گفت: اگر بخواهیم تاریخ شفاهی را زیرمجموعه مستندنگاری قرار دهیم مشکل ایجاد میشود، چون گروهبندی روشن و مرسومی نیست. از این منظر است که میگویم عنوان تاریخ شفاهی حذف شد و ظاهراً با خاطره یکی دانسته شد.
-
گفتوگوی ایبنا با برگزیده جایزه کتاب سال دفاع مقدس؛
زحمات خلبانها برای حفظ ایران در دفاع مقدس به درستی تبیین نشده است
محمد قبادی، مولف و پژوهشگر تاریخ جنگ معتقد است: در بیان زحمات خلبانها برای حفظ ایران در جنگ هشت ساله و تبیین نقش و موقعیت نیروی هوایی تلاش کافی نکردهایم. حجم آثار مکتوب تولید شده در این موضوع با اهمیت و حساس در مقایسه با موضوعات دیگر اندک است. از سوی دیگر تمهیدات دست و پا گیر برای رسیدن به اسناد جنگ هوایی و نیز محدودیتهای غیرضروری برای پژوهشگران و نویسندگان کار در این زمینه را سخت کرده است.
-
سرگروه مستندنگاری کتاب سال دفاع مقدس در گفتوگو با ایبنا:
زندگینامه مستند و داستانی با رشد کمّی همراه بود/ حضور داوران دانشگاهی با سلایق متفاوت
محمد قاسمیپور، سرگروه داوران مستندنگاری جایزه کتاب سال دفاع مقدس گفت: به نظرم در بخش زندگینامه، زندگینامه مستند و زندگینامه داستانی نسبت به سنوات گذشته با رشد کمّی مواجه هستیم. در سال ۱۴۰۰ و سالهای دهه نود سرفصل خاطره شفاهی بیشترین آثار را داشت، اما در دورۀ حاضر شاخه زندگینامه مستند پرشمارترین شاخۀ گروه مستندنگاری بود.
-
یک مولف و پژوهشگر جنگ:
کنجکاوی در یادداشتهای روزنوشت، «دفترچه نیمسوخته» را آفرید
خدیجه مدنی، مولف کتاب «دفترچه نیمسوخته» گفت: وقتی من به عنوان عروس وارد خانواده قربانزاده شدم کسی درباره او صحبت نمیکرد، من با کنجکاوی در یادداشتهای روزنوشت او تلاش کردم دربارهاش بیشتر بدانم.
-
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ مقدس در گفتوگو با ایبنا؛
کتابهای فاخر ترجمه شده در نمایشگاههای خارجی ارائه میشوند
سردار مهدی امیریان گفت: نهضت ترجمه در بنیاد حفظ آثار سالهاست که دنبال میشود تا آثار با کیفیت که خواننده آن مشخص است در فهرست نهضت ترجمه قرار بگیرد و بعد از ترجمه در نمایشگاههای خارج از کشور ارائه شود.