تاریخ انقلاب اسلامی ایران
-
قاسم تبریزی از تاریخنگاری انقلاب اسلامی میگوید؛
تاریخ ابزار تسویه حساب سیاسی نیست/ نیاز به یک تاریخنگاری رسمی داریم
امروزه جوامع در عرصه تاریخ با مسئله نوع روایت، پذیرش و باورمندی تاریخ مواجه هستند. همواره تمام جریانهای معارض و موافق دولتها و حاکمیتها برای اینکه بتواند روایت خودشان را یک روایت مرجع نشان بدهند تلاش میکنند. مسئله روایت تاریخ انقلاب امروز هم به یکی از مهمترین چالشهای تاریخنگاری تبدیل شده است و هم میتواند یک فرصت فوقالعاده برای تاریخنگاری انقلاب اسلامی پدید آورد.
-
کتابهایی درباره «شهید القدس» - ۸:
خاطراتی از حضور شهید سلیمانی در خوزستان در کتاب «سیل و سردار»
شهید سلیمانی خوب میدانست کجا بیشتر نیازش دارند و کدام میدان، محل انجام وظیفه است. میدانست و به آنجا میرفت. میرفت و به بهترین شکل ممکن، آنچه از دستش برمیآمد انجام میداد.
-
بهتازگی منتشر شد؛
چند روایت معتبر از پیشگامان انقلاب اسلامی اصفهان
اصفهان – پنج جلد از مجموعه ۱۵ جلدی «چند روایت معتبر از پیشگامان انقلاب اسلامی اصفهان» با محوریت تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی این شهر منتشر شد.
-
بانوان اثرگذار: مرضیه حدیدچی دباغ؛
درنگی بر زندگی چریک خستگیناپذیر/ مثل هیچکس
نظر به اهمیت معرفی و الگوسازی و کسب تجارب بانوان اثرگذار، «دفتر تکریم و الگوسازی نخبگان» با همکاری «خبرگزاری ایبنا» برای تهیه مقالاتی بهقلم پژوهشگر و نویسنده، معصومه رامهرمزی، اقدام کرده است. در هر شماره به معرفی یکی از بانوان پرداخته میشود.
-
با حضور نویسنده اثر؛
کتاب «مجموعه مقالات بررسی رویدادهای انقلاب اسلامی مشهد» رونمایی شد
خراسانرضوی- کتاب «مجموعه مقالات بررسی رویدادهای انقلاب اسلامی مشهد» به کوشش ابوالفضل حسنآبادی که شامل مقالاتی در حوزه اتفاقات و وقایع انقلاب در مشهد است رونمایی شد.
-
با حضور اساتید و دانشگاهیان صورت گرفت؛
رونمایی از مجموعه ۴۰ جلدی رهنامه در همدان
همدان - مجموعه ۴۰ جلدی رهنامه در همدان رونمایی شد.
-
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع):
امروزه بیشتر به روایت و متن احتیاج داریم
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) در نشست «بررسی ضرورت انعکاس وقایع تاریخی در کتابهای کودک و نوجوان» گفت: انسانها رویداد و روایت هستند. اتفاقات سال ۱۳۸۸ هم یک رویداد بود که باید روایت شود. ما روایتهای زیادی داریم که به تصویر کشیده نشدهاند. هر چقدر از روایتها دور باشیم، نمیتوانیم نسل جدید را هدایت کنیم.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی مطرح کرد؛
اولین بار مردم نهاوند مجسمه شاه را پایین کشیدند
همدان - رئیس بنیاد ایران شناسی پیشروی نیروهای انقلابی در نهاوند را زاییده سابقه درخشان این شهر در طول تاریخ دانست و گفت: سابقه درخشان نهاوند در طول تاریخ، منتج به پایین کشیدن مجسمه شاه برای اولین بار در کشور شد.
-
از سوی موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت منتشر شد؛
بررسی فراز و نشیب و مواضع گروهها در کتاب «تاریخ انقلاب اسلامی»
متمم قانون اساسی، بعد از رحلت امام خمینی(ره)، در همهپرسی، به تایید و تصدیق مردم رسید. کتاب «تاریخ انقلاب اسلامی» فراز و نشیبها و مواضع گروهها، احزاب، جمعیتها و شخصیتهای مختلف را در سیر تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی و تصویب قانون اساسی و متمم آن به طور مشروح مورد بررسی قرارداده است.
-
گفتوگو با مؤلف کتاب ««نظریههای احیاء و بازسازی تمدن اسلامی»؛
نخستین درک جدید از تمدن در میان متفکران مسلمان به چه دورهای بازمیگردد؟
سیدامیرحسن دهقانی، پژوهشگر و مؤلف کتاب «نظریههای احیاء و بازسازی تمدن اسلامی» گفت: نخستین درک جدید از تمدن در میان متفکران مسلمان به دوره حضور متفکر مصری رفاعة رافع الطهطاوی در فرانسه طی سالهای ۱۸۲۶ م تا ۱۸۳۱ م، بازمیگردد؛ دورهای که اثر مهم و مشهور فرانسوا گیزو با عنوان تاریخ عمومی تمدن در اروپا در پاریس منتشر شد.
-
پژوهشگر و تاریخنگار گرگانی تأکید کرد؛
قیام تاریخی ۵ آذر گرگان نباید برای نسلهای بعد ناشناخته باشد
گلستان- پژوهشگر و تاریخنگار گرگانی با اشاره به اینکه در تقویم رسمی کشورمان پنجم آذرماه روز بسیج مستضعفان نامگذاری شده و این روز در تقویم گرگان و گلستان، یادآور قیام تاریخی پنجم آذر است، تأکید کرد: نباید اجازه دهیم قیام مردم گرگان در تاریخ به فراموشی سپرده شود و برای نسلهای بعد ناشناخته باشد.
-
نگاهی به رویدادهای سرویس تاریخ و سیاست با محوریت کتاب؛
تاریخ و سیاست در هفتهای که گذشت/ از سراب سایهها تا بدون روتوش با دهه هشتادیها
هفته گذشته اهالی کتاب با هدف بررسی کتابهای گوناگون و شخصیتهای متفاوت و رویدادهای تاریخی و سیاسی گرد هم آمدند. در این نشستها کتاب محوریترین موضوع بود. در این گزارش مهمترین رویدادهای تاریخ و سیاست را مرور میکنیم.
-
داور بخش داستان کودک و رمان نوجوان جایزه شهید اندرزگو:
کنشگری شخصیت کودک یا نوجوان داستان یکی از مؤلفههای ارزیابی بود
یوسف قوجق، داور بخش داستان کودک و رمان نوجوان جایزه شهید اندرزگو درباره نوع ارزیابی این جایزه گفت: اثر باید برای کودکان و نوجوانان و درباره آنها باشد، باید شخصیت داستان کنشگری داشته باشد و ما ببینیم که نویسنده ساختار محوری و درونمایه اصلی داستان را انقلاب اسلامی قرار داده است.