جنگ
-
«پله ها تمام نمیشدند» راهی بازار نشر شد
کتاب «پله ها تمام نمیشدند» شامل زندگینامه داستانی شهید مدافع حرم مهدی نعمایی نوشته افروز مهدیان از سوی انتشارات روایت فتح راهی بازار نشر شد.
-
«دکوپاژهای برزخی» منتشر شد
کتاب «دکوپاژهای برزخی»؛ تحلیلی بر سریال وضعیت سفید براساس مبانی معرفتشناسی سینمای دینی نوشته نعمتالله سعیدی، از سوی انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شد.
-
یادداشتی بر داستان «تابلوهای ریشهدار»؛
صداهای دوری که از نزدیک شنیده میشود
«تابلوهای ریشهدار» روایت صداهای دور است که از نزدیک شنیده میشود، چنان نزدیک که بیتاب میکند، چنان پرطنین و روشن که شنونده را وادار میکند برود دنبال سرچشمه، دنبال منبع صدا.
-
نگاهی به کتاب «خرمشهر در خون و آتش»؛
رد خون روی آتش
«خرمشهر در خون و آتش» خاطرات خالد سلمان محمود کاظمی، یک سرهنگ ارتش عراق از جبهه خرمشهراست. راوی کتاب لابهلای خونها و شهدا، ما را با تردیدها و آشفتگیهای سربازان عراقی آشنا میکند که در جبهه علیه ایران جنگیدهاند.
-
«بازیدار» منتشر شد / جنگ به روایت یک شهروند عراقی
«بازیدار» خاطرات سرباز عراقی، سیدعباس موسوی به قلم محبوبهسادات رضوینیا، از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شد.
-
روایت نرم سالهای جنگ از دریچه نگاهی زنانه و مادرانه
آذر خزاعی هنرمندانه و به زیبایی نقش دختربچهها، زنان جوان، مادر و مادربزرگها را با یک انشای شاد و روان در داستانکهایش آورده و اگر کسی نام نویسنده را اول کتاب نبیند هم متوجه میشود که یک زن اینها را مادرانه خلق کرده است.
-
گفتوگو با خدیجه خانی رماننویس اردبیلی؛
همهچیز درباره جنگ، زندگی و کرونا در «نوزده تماس بیپاسخ»
«نوزده تماس بیپاسخ» نام کتابی است از «خدیجه خانی»، داستاننویس اردبیلی که در آن، روایت جنگ، زندگی امروز و کرونا را در هم آمیخته است.
-
یادداشتی به مناسبت سالروز آغاز عملیات طریقالقدس؛
بُستان، اولین شهری که آزاد شد
عملیات طریقالقدس در دومین سال جنگ انجام شد و با پیروزی ما به پایان رسید. عملیاتی که در آن هم دشمن را غافلگیر کردیم و هم بخشی از مناطق اشغالی را پس گرفتیم.
-
تجربه جنگ؛ تقابل امید و ناامیدی
«دشمنی ناغافل حمله میکند و جلو میآید، شهری به محاصره میافتد، مردمی با دست خالی به مقاومت میایستند و از خانههای خودشان دفاع میکنند. هم با دشمن میجنگند و هم با ناامیدی.»
-
جنگ و معنای برخی واژهها / از «تعلقداشتن» به جایی چه میدانیم؟
سیده زهرا حسینی (راوی کتاب «دا») درباره وداع ناخواسته و اجباری با شهرش میگوید: «خودم را مثل درختی میدیدم که او را از درون خاکش بیرون میکشند، درحالیکه ریشههایش در خاک عمیق شده و حاضر به جداشدن نیستند.»
-
گفتوگو با بهروز گودرزی، مولف کتاب «مرزهای غربی ایران صفوی»
مرزهای غربی استراتژیکترین بخش ایران در دوره شاه عباس بود/ صفویان در مقابل بزرگترین امپراتوری جهان ایستادند
بهروز گودرزی با اشاره به اینکه شاه عباس بیتردید موفقترین پادشاه سلسله صفوی برای محافظت از مرزهای غربی بوده است، گفت: یکی از نکات مهمی که در این کتاب گفته شده، موضوع شیوه حکمرانی حاکمان صفوی در مرزهای غربی ایران است و در این مورد تفاوتی با سایر مناطق ایران وجود دارد که کمتر کسی به آن توجه کرده است.
-
کتاب گویای «جنگ صدام؛ دیدگاه فرمانده گارد ریاست جمهوری عراق» منتشر شد
کتاب گویای «جنگ صدام: جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرمانده گارد ریاست جمهوری عراق» تولید و روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
-
انعکاس صدای زنان سوری به قلم نویسنده زن ایرانی؛
«اینجا سوریه است» منتشر شد
کتاب «اینجا سوریه است»، صدای زنان راوی جنگ در سوریه به قلم زهره یزدانپناه، از سوی انتشارات راه یار ، چاپ و راهی بازار نشر شد.
-
به بهانه انتشار رمان «عصیان» اثر یوزف روت؛
نگاهی بر شورش آندریاس پوم
انتشار کتاب «عصیان» اثر یوزف روت از سوی نشر ماهی بهانهای شد تا در یادداشتی به معرفی این اثر بپردازیم.
-
همزمان با درگذشت همسر شهید اعلام شد؛
خاطرات همسر شهید بابانظر در کتاب «حاج آقای ما» منتشر میشود
«مرضیه نظرنژاد» همسر صبور و فداکار سردار شهید محمدحسن نظرنژاد (بابانظر) از فرماندهان برجسته دفاع مقدس درگذشت.
-
گفتوگو با برگزیده جایزه جلال در بخش ادبیات دفاع مقدس؛
جنگ یک میدان پر از اطلاعات کشفنشده است
فریبا نظری، با بیان اینکه جنگ یک میدان پر از اطلاعات کشفنشده است، گفت: یکی از دلایل انتخاب عملیات کربلای 5 در منطقه استراتژیک شلمچه برای انجام پژوهش، این بود که تا پیش از آن هرچه در اینباره خوانده بودم، تحلیلهای نظامی بود نه تحلیلی با رویکرد اجتماعی و جامعهشناختی. از نظر من این آثار بهنوعی متأثر از گفتمان رسمی کشور بودند.
-
فاضل سانچارکی در کتابی بررسی میکند؛
ریشهیابی تعلیل و فراجست موانع پیدایش حکومت کارآمد در افغانستان
هدف کتاب «موانع پیدایش حکومت کارآمد در افغانستان از ۲۰۰۱ به بعد با تاکید بر دور سوم انتخابات ریاست جمهوری» ریشهیابی تعلیل و فراجست موانع پیدایش حکومت کارآمد در افغانستان با تاکید بر دور سوم انتخابات ریاست جمهوری مبتنی بر شیوه و اصول روشمند علمی است.
-
مترجم کتاب «نگین هامون» عنوان کرد:
لزوم تدوین دایرةالمعارف جنگ/ مترجم باید حال و هوای جبهه و مناطق جنگی را منتقل کند
مترجم کتاب «نگین هامون» در وبینار تخصصی ترجمه کتاب «جستاری در خاطرات حاج قاسم سلیمانی» گفت: در کتابهای دفاع مقدس معمولاً اصطلاحاتی به کار میرود که کار ترجمه را سخت میکند، بنابراین برای اینکه مترجم بتواند حال و هوای جبهه را منتقل کند، نیاز است دایرةالمعارفی مربوط به جبهه تدوین شود.
-
سیما سجادیان با ایبنا مطرح کرد؛
«جنگ، عشق، آدمها»؛ روایت مردمانی که زنده ماندند تا ایران زنده بماند
«سیما سجادیان»، نویسنده کتاب «جنگ، عشق، آدمها» این کتاب را داستان زنان و مردانی میداند که در پسِ حمله مغول زنده ماندند تا ایران زنده بماند.
-
گفتوگو با نویسنده «زنان ایرانی و جنسیت در جنگ ایران و عراق»؛
نقش زنان در جنگ نهتنها محوری، بلکه نقش اول بوده است
محمد فرزانه میگوید: خیلی کم و انگشتشمارند کتابهای خاطراتی که در آنها نقش زنان پررنگتر از نقش مردان یا همردیف آنها باشد. در تحقیقاتم این موضوع را متوجه شدم که نقش زنان در جنگ نه تنها محوری، بلکه حتی نقش اول بوده است.
-
گفتوگو با سیدمحمدمهدی جعفری به مناسبت رحلت پیامبر اکرم(ص)
نویسندگان با بازنگری آثار میتوانند به مقابله با اسلامهراسی بروند
پژوهشگر متون دینی گفت: نویسندگان میتوانند با برنامهریزی بلندمدت، بازنگری و اصلاح کتابهایی که چهره اسلام، قرآن و پیامبراعظم(ص) را به نادرستی جلوه دادهاند به جنگ با اسلام هراسی بروند.
-
«حجره شماره دو» در بازار نشر
«حجره شماره دو»، خاطرات حجتالاسلام ابوالقاسم اقبالیان با موضوع تاریخ شفاهی انقلاب و دفاع مقدس و به قلم رضا یزدانی، ازسوی حوزه هنری قم به چاپ رسید.
-
گفتوگو با نویسنده «ستون فقرات جنگ» در چهلسالگی دفاع مقدس؛
نقش حیاتی لجستیک و زنجیره آمادی قوی در دفاع مقدس
سرهنگ امیر مصباحکیا معتقد است: اگر لجستیک و زنجیره آمادی قوی نداشتیم، قطعا نمیتوانستیم در مقابل ارتش عراق دوام بیاوریم، چون هیچوقت زنجیره آمادی آنها قطع نشد و انواع سلاح و تجهیزات از بلوک شرق و غرب به عراق روانه میشد.
-
بررسی بازتاب مسائل جنگ بر مناسبات خانوادگی در کتاب «یک پسر و دو مادر»
در کتاب «یک پسر و دو مادر»، مناسبات خانوادگی و توجه به خانواده در هریک از داستانها به گونه ویژهای بازتاب یافته و روحیه قوی رزمندگان و خانوادههایشان در برخورد با ناملایمات به تصویر کشیده شده است.
-
کتابشناسی رئیسعلی دلواری و قیام تنگستان
تنها و در غربت با دشمنان جنگید
12 شهریور، سالروز شهادت رئیسعلی دلواری، رهبر قیام مبارزان تنگستانی علیه نیروهای اشغالگر و متجاوز انگلیسی است. به همین مناسبت به معرفی کتابهای نوشته شده درباره وی پرداختهایم.
-
مروری بر کتاب «نوازش شیرین»؛
عکاسی؛ رنج و لذت بیپایان
«مهگان فرهنگ»، هنرمند عکاس و نویسنده شیرازی در یادداشتی برای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، خواندن یا گوش دادن به کتاب «نوازش شیرین» اثر «ویلیام بوید» بریتانیایی را پیشنهاد کرده است.
-
از سری تازهها در دنیای علم
فداکاری به روش علمی، پشت سنگرهای جنگ جهانی اول
کتاب «یک شخصیت غالب» نوشته سامانث سیبرمانین شرح مفصلی از زندگینامه جی بی اس هالدن دانشمند و زیستشناس برجسته بریتانیایی است. وی برای پژوهشهایش دست به فداکاریهایی چون بو کردن مقادیر خطرناک دی اکسیدکربن و نوشیدن اسید هیدروکلریک میزد.
-
در گفتوگو با نویسنده «دستهایخالی پاهایخونین» مطرح شد؛
داستان قصر شیرین؛ از تهاجم دشمن تا آزادی
اسدالله احمدی بیان کرد: ماجرای کتاب «دستهایخالی پاهایخونین» به حوادث بعد از پیروزی انقلاب تا شروع جنگ تحمیلی و زمانی که منطقه مرزی استان کرمانشاه و شهر قصر شیرین به اِشغال دشمن درمیآید، برمیگردد.
-
«سمیه کاظمی حسنوند» به مناسبت چاپ دومین کتابش به ایبنا گفت:
همیشه دغدغه رنج آدمها با من بوده و هست
سمیه کاظمی حسنوند گفت: از مفاهیم بنیادین این اثر «جنگ» و تاثیر آن بر انسانها است. به عنوان یک نویسنده میخواهم از جهان بپرسم که چرا؟ چرا بشر تا این اندازه میل به تباهی دارد؟
-
در کتاب «سینما و رسانههای جنگی آمریکا» بررسی شد:
ارتباط مالی پنتاگون با شرکتهای تولیدکننده بازیهای جنگی
نویسندگان «سینما و رسانههای جنگی آمریکا» تلاش کردهاند تا در این اثر خود به وجود ارتباطهای مالی گسترده پنتاگون با شرکتهای تولیدکننده بازیهای جنگی اشاره کنند.