بحران کرونا
-
مدیر انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
طرح «بهارانه كتاب» در حد و اندازه خود مفید بوده است
مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: کسی كه قصد بهرهمندی از تخفیف برای سقف 150 هزار تومان خرید را ندارد، خیلی برایش تفاوتی نمیكند كه از تخفیف طرح «بهارانه کتاب» بهرهمند بشود یا نشود.
-
ایبنا از «طرح بهارانه» در استان قم گزارش میدهد؛
بودجه طرحهای فصلی عادلانه تقسیم شود/ زمان اجرای «بهارانه کتاب» مناسب نبود
فعالان حوزه نشر و فروش کتاب، نبود تبلیغات و اطلاعرسانی مناسب درباره «طرح بهارانه کتاب 99» را از جمله مشکلات آن عنوان کردند و استقبال کم از این طرح را به خاطر همزمانی آن با ماه مبارک رمضان میدانند.
-
افزایش چشمگیر کتابخوانی مردم بریتانیا در قرنطینه
بررسیهایی که روی هزار نفر انجام شده نشان میدهد که زمان صرفشده با کتاب تقریبا دو برابر شده و ژانرهای جنایی و پلیسی از محبوبترینها بودهاند.
-
-
مولف کتاب «خشونت خانگی (آسیب پنهان اجتماعی)»:
کرونا خشونت خانگی را از حالت پنهان خارج کرد
نیلوفر میرزایی میگوید: خشونت خانگی در سالهای اخیر افزایش یافته و با کرونا این معضل از حالت پنهان خارج شده است.
-
آیینها و کرونا در گفتوگو با بهمن نامورمطلق؛
غفلت از کارکرد دین و آیین در مواجهه با کرونا/باید مناسک کرونایی ایجاد کنیم
نامورمطلق میگوید که میتوانستیم با خوانشی جدید از نصوص دینی به روشهای نوین در برگزاری مناسک در هنگامه شیوع کرونا برسیم تا اینکه کلا آنها را تعطیل کنیم. برای اینکار ضرورت دارد که علمای دین با تکنولوژی آشنا شوند.
-
حضور چهرههای شاخص در جشنواره ادبی «هی» امسال
فستیوال ادبی هی که هر سال با رویدادهای بسیاری به صورت زنده برگزار میشود، امسال به خاطر شرایط ناشی از بحران کرونا به صورت آنلاین و با حضور چهرههای شاخص برگزار خواهد شد.
-
انجمنهای کتاب آرامگاه بریتانیاییها در جنگ جهانی دوم
بحران ناشی از ویروس کرونا در جهان از لحاظ عظمت با جنگ جهانی دوم مقایسه میشود. زمانی که انجمنهای کتاب مردم را برای رسیدن به آرامش به خواندن کتاب تشویق میکردند.
-
گفتوگو با پرویز اجلالی درباره خلقیات پژوهی ایرانیان
فردگرایی غیر مسئولانه در ایران چرا و به چه علت؟
به اعتقاد پرویز اجلالی در ایران مدتهاست با فردگرایی غیر مسئولانه روبرو هستیم به این علت که نهادهای مدرن پیدا نشده و به جای آن عدهای میخواهند ارزشهای سنتی را به مردم تحمیل کنند.
-
«عالمگیر» اسلاوی ژیژک منتشر میشود
اسلاوی ژیژک فیلسوف معروف معاصر به تازگی کتابی با عنوان «پاندمیک کوید ۱۹ جهان را تکان میدهد» نوشته است. این کتاب با عنوان «عالمگیر» توسط هوشمند دهقان مترجم نامآشنای فلسفه و ادبیات توسط انتشارات صدای معاصر در دست چاپ است.
-
کمک یک میلیون پوندی جیکی رولینگ به خیریههای بریتانیا
این مبلغ برای کمک به افراد بیخانمان و افراد آسیبدیده از خشونت خانگی میان دو خیریه بزرگ بریتانیا تقسیم خواهد شد.
-
همکاری نویسندگان پرتغالی برای نوشتن یک رمان قرنطینهای دنبالهدار
بیش از ۴۰ نویسنده پرتغالی داوطلب شدهاند که بهطور مشترک یک رمان دنبالهدار بنویسند و هر روز فصل جدیدی از آن را منتشر کنند. ترجمه انگلیسی این رمان نیز در حال انجام است.
-
گفتوگو با اسماعیل قدیمی درباره خلقیات پژوهی ایرانیان
خلقیات اجتماعی ایرانیان ژنتیک نیست/ مردم پژواک سیستم رفتاری حاکمانشان هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: ساختارها و نهادهای هر اجتماعی نقش کلیدی در شکلگیری خلقیات دارند و ذاتپنداری برای خلقیات اجتماعی و سخن از خلقیات ژنتیکی زدن به هیچ وجه از وجاهت عقلانی و علمی برخوردار نیست.
-
مدیر فروشگاه «کتاب بهزاد» خبر داد؛
کرونا بساط یک کتابفروشی را جمع کرد/ بانککتابها کتابفروشیها را بدبخت کردهاند
زمردی ضمن اعلام خبر تعطیلی یکی از شعب «کتاب بهزاد» به دلیل شیوع ویروس کرونا، مشکلات صنعت نشر و کتابفروشیها را بسیار ریشهایتر از مشکل کرونا خواند.
-
در گفتوگو با مدیر «کتاب آوا» مطرح شد؛
بار تعطیلی دانشگاهها و برگزاری کلاسهای مجازی بر شانه کتابفروشها
کتابفروشیهایی که روی فروش کتابهای دانشگاهی در ایام آغازین نیمسال دوم دانشگاهها حساب کرده بودند، بهدلیل تداوم تعطیلی این مراکز، متضرر شدهاند.
-
عضو هیات علمی گروه ارتباطات و رسانه دانشگاه تهران:
کرونا موجب تقابل سنت و تجدد در برابر هم شده است
علیرضا دهقان میگوید: پدیده کرونا سبب شد تا مراکز و مراجع مذهبی-سنتی با مراجع و دستگاههای علمی- تخصصی در برابر هم قرار بگیرند که این اتفاق بیسابقه یا کمسابقه بود.
-
«جهان در دوران کرونا» مورد بررسی قرار میگیرد
اولین همایش مجازی کانون اندیشه جوان با موضوع «جهان در دوران کرونا» با سخنرانی آیتالله رشاد، حجت الاسلام خسروپناه، حجت الاسلام حاج ابوالقاسم و سید مهدی ناظمی، برگزار میشود.
-
در گفتوگوی اینستاگرامی پویافر با سراجزاده مطرح شد:
جامعه دینی در دوران پساکرونا چگونه خواهد بود؟
محمد پویافر، پژوهشگر و جامعهشناس در لایو اینستاگرامی در گفتوگو با سید حسین سراجزاده دانشیار جامعهشناسی دانشگاه خوارزمی به موضوع «دین و جامعه پساکرونا» و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونایی و دین در جامعه کرونایی پرداخت.
-
فراتر از رکود بزرگ؛ آیا کتابهای کمیک از بحران کرونا نجات پیدا میکنند؟
در پی تعدیل نیروی شرکت جهانی ماروِل و توقف فروش عناوین جدید، هنرمندان، کتابفروشها و نویسندگان نگران آینده صنعتی هستند که میلیاردها دلار ارزش دارد.
-
فناوری چقدر به درد ناشران در بحران کرونا میخورد؟
پهنای باند یکی از اصلیترین معضلات ناشران در راه الکترونیکی شدن
میلاد حسینیان، مدیرمسئول انتشارات اطلس پیدایش معتقد است؛ بسترها در فضای مجازی از جمله پهنای باند مورد نیاز برای پیشبرد فعالیتهای مجازی بسیار محدود است. ما چه بخواهیم چه نخواهیم باید در مسیر الکترونیکی شدن گام برداریم.
-
مسابقه ادبی هنری «کرونا، مبارزه برای زندگی» فراخوان داد
مسابقه ادبی هنری «کرونا، مبارزه برای زندگی» بههمت موسسه فرهنگی هنری اقالیم احساس در رده سنی نوجوان و جوانان فراخوان داد.
-
مارگارت آتوود: جامعه در قرنطینه امروز یک جامعه پادآرمانی نیست
نویسنده سرشناس کانادایی میگوید ممکن است که دولتمردان برنامههایی ترتیب بدهند که خوشایند نباشد، اما این یک توتالیتاریسمِ حسابشده نیست.
-
گفتوگو با مترجم «بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید»
بازگشت فیلسوفی که جدی گرفته نشد
فواد حبیبی میگوید: فلسفه اسپینوزا بهرغم تأمل بر تاریکیها مغلوب نگاه خیره آن نمیشود و شادمانه و خردمندانه هستی را بیش از همیشه مهیای برساختن امر نو میداند چرا که هستی اسپینوزایی ایدهای است متضمن دگرگونی رادیکال. فلسفه اسپینوزا فلسفهای است یکسره درون ماندگار، که در برابر هرگونه تعالی و درونیت، پراکسیس دگرگونکننده بشری را در دستور کار قرار میدهد.
-
تجربه اداره کتابفروشی در قرنطینه از زبان رمان نویس آمریکایی
آن پچت، رماننویس امریکایی برنده جوایزی نظیر جایزه ادبیات داستانی زنان و فاکنر درباره این نوشته که فروشگاهی که در نشویل دارد چطور در این دوران برای رساندن کتاب به خوانندگان که حالا بیش از هر زمانی به آنها نیاز دارند برنامهریزی میکند.
-
نشریاتی که در طول تاریخ از بیماریهای واگیردار نوشتند
همزمان با رونق روزنامهها و مجلات در زمان قاجار و پهلوی، این نشریات بازتابی از بیماریهای واگیردار زمان خود بودند.
-
پیگیری ایبنا:
واکنش نویسنده یادداشت «امام زمان (عج) و بیماری کرونا» به برخی شبههافکنیها
مدیر گروه تخصصی علوم انسانی قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به شبههپراکنی رسانههای معاند پیرامون احتمال بیمار شدن یا نشدن وجود مقدس امام عصر (عج) با منبع قرار دادن یادداشت وی در ایبنا با عنوان «امامزمان (عج) و بیماری کرونا»، واکنش نشان داد.
-
در گفتوگو با روانشناس و مدرس کارگاههای خانواده مطرح شد؛
مطالعه کتاب در کاهش خشونت خانوادگی موثر است
مصطفی سلیمانی، روانشناس، نویسنده، مدرس دانشگاه و کارگاههای خانواده با اشاره به قرنطینه خانگی و تشدید خشونت خانوادگی ضمن آسیبشناسی این موضوع و ارائه راهکارهای حل مساله، مطالعه کتابهایی که اختلاف سلیقه زوجین را آموزش دهد در کاهش خشونت خانوادگی موثر دانست.
-
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه شهید بهشتی به ایبنا گفت:
کتابخانه دیجیتال؛ مدیوم انتقال علم در جهان است
رائد فریدزاده معتقد است: بحران کرونا در ایران، لزوم ایجاد کتابخانه دیجیتال را بیشتر به رخ کشید و باید برای تقویت این حوزه هر چه سریعتر گامهای اساسی و جدی برداریم.
-
آندره آسیمن: سال دیگر این موقع ما که خواهیم بود؟
آندره آسیمن، نویسنده امریکایی که بیشتر به خاطر رمان «مرا با نامت صدا کن» شناخته میشود یادداشتی در باب دوران پاندمی ویروس کرونا و زندگی ما پس از آن نوشته است.
-
موضوع سلامت روان در روزهایی کرونایی در گفتوگو با یک روانپزشک؛
آموزش کنارهم بودن با استفاده از ظرفیتهای رسانه و فضای مجازی
سیروس جهانگیری بیان کرد: در شرایط فعلی یکی از وظایف مهم روانپزشکان، رسانهها و مسئولان تربیتی و آموزشی این است که کنار هم بودن را با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی به خانوادهها آموزش دهند.