جمعه ۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۰
مردم را به مصرف مواد غذایی سالم، تشويق كرده‌ام

نویسنده کتاب «ارتباط تغذیه با كانسر» با اشاره به ضرورت انتشار چنين كتابي گفت: مطالعه این نوشتار به عموم مردم توصيه مي‌شود؛ چرا كه تلاش كردم براي استفاده از مواد غذایی سالم مخاطبان را راهنمايي كنم.

سید محمود عرب‌نجفی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: این نوشتار با رویکردی علمی، قابل استفاده برای جامعه پزشکی، زیست‌شناسان و عموم مردم منتشر شده است. محتوای این نوشتار به اين مبحث مي‌پردازد كه چگونه فرآیند سرطان برمبنای تغذیه ناسالم در بدن افراد شكل مي‌گيرد.

عرب نجفی با تاکید بر اینکه بسیاری از مواد غذایی بر مبنای آمار و تحقیقات از انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند، اظهار داشت: مطالب و محتوای این کتاب براساس داده‌ها، مقالات و منابع اینترنتی خارجی به دست آمده است. هدف اصلی از انتشار این کتاب، محدود نشدن مباحث به جامعه دانشگاهی کشور است. کتاب حاضر برای قشر دانشگاهی و غیر دانشگاهی مناسب و مورد استفاده خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه تاكنون آثار زیادی در حوزه سلامت و سرطان در کشور منتشر نشده است، توضیح داد: یکی از فعالیت‌هایی که در ایران و سایر کشورها مفید و موثر است، آموزش تغذیه مناسب به ویژه برای کودکان پیش از مدرسه، دبستان و ساير سنین است.

عرب‌نجفی با تاکید بر اینکه آموزش نحوه مراقبت از خود، بهداشت جامعه را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد، يادآور شد: کاهش میزان بیماری‌ها به ويژه‌ سرطان‌ها که درمان آنها مدت و هزينه زیادی به خود اختصاص می‌دهد، شرکت‌های بیمه را با هزینه‌های کمتری روبه‌رو کرده و در نتیجه اقتصاد جامعه را بهبود می‌بخشد.

وي با تاكيد بر اينكه نهادهای مسوول حوزه سلامت باید از همان دوران کودکی افراد، رویکرد پیشگیری بهتر از درمان را درونی‌سازی کنند، توضيح داد: مبحث تغذیه پیچیده و گسترده است. در این نوشتار تلاش شده تا گرایش به ترکیبات طبیعی چون مصرف مواد گیاهی و طبخ غذاهای سالم آموزش داده شود. همچنین مطالعات اپیدمیولوژی دیگر کشورهای بزرگ با جمعیت زیاد در این کتاب مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اهمیت تبلیغات رسانه‌ها در جامعه به منظور آموزش نحوه صحیح تغذیه عنوان کرد: جامعه باید با داده‌ها و اطلاعات کشورهای پیشرفته دنیا به منظور دستیابی به سلامت آشنا شود.

عرب ‌نجفی در پاسخ به این سوال که مصرف فست فودها یا غذاهای آماده را چگونه ارزيابي مي‌كند، توضیح داد: فست فود به معنای غذای سریع می‌تواند دلالت بر انواع خاصی از غذا داشته باشد و صرفا به غذاهایی چون همبرگر و چیزبرگر اکتفا نكند. متاسفانه برداشت مردم از فست فودها اشتباه است؛ در صورتی که غذاهای سریع طبخ شده می‌تواند ساندویچ‌های ساده و سالم حتی در رستوران‌ها باشد. تنوع غذایی در رستوران‌ها و فست‌فوت‌ها باید از گرایش به غذاهای مصنوعی به سمت طبخ غذاهای ساده و مورد علاقه مردم با مواد غذایی سالم سوق پیدا کند.

وی سرطان روده بزرگ و دستگاه گوارش را از سرطان‌های شایع در کشورهای غربی دانست و گفت: بر مبنای مباحثی که در این کتاب بیان شده، سرطان روده بزرگ و گوارش، ارتباط تنگاتنگی با مواد غذایی دارد. به طور مثال مواد غذایی پس از جذب در بدن طول دستگاه گوارش را طی کرده و در همه بخش‌های آن تاثیر می‌گذارد. روده بزرگ نیز از بخش‌های حساس بدن محسوب می‌شود که عامل بسیاری از بیماری‌هاي مرتبط با تغذیه است.

عرب‌نجفی با اشاره به اینکه این کتاب از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است، اظهار داشت: در اهمیت سلامت جامعه، ترغیب مردم به مطالعه با انتشار کتاب‌هایی در قطع‌های مختلف، تصاویر جذاب و مطالب متنوع در فاصله زمانی کم در نقاط مختلف شهر می‌تواند در فرهنگ‌سازی حوزه سلامت مناسب باشد. 

كتاب «ارتباط تغذيه با كانسر» در 224 صفحه، يك هزار نسخه و بهاي 45 هزار ريال از سوي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها