جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
برگزاری اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه جلال و برپایی دوره‌های داستان‌نویسی

از مهمترین اخبار هفته اخیر می‌توان به برگزاری اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز برگزاری دوره‌های آموزش داستان‌نویسی «آل جلال» اشاره کرد.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ مهمترین اخبار هفته گذشته سرویس ادبیات ایبنا را به اختصار مشاهده می‌کنید:

برگزاری اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه جلال آل احمد

در مراسم اختتامیه شانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد که ششم دی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی وزارت برگزار شد، از برگزیدگان بخش ویراستاری و آرمان فلسطین، نقد ادبی و مستندنگاری، بخش داستان کوتاه و رمان قدردانی شد. شاید بتوان گفت جمله طلایی این مراسم، سخن معاون فرهنگی وزیر بود که تاکید کرد تردیدی نیست که ادبیات نسبتی با تعهد دارد و لزوماً و الزاماً متعهد است اما تعهد به چه چیزی؟ متفاوت است.

تشکیل دوره‌های آموزش داستان‌نویسی «آل جلال»

روزهای ششم تا هشتم دی ماه دوره‌های آموزشی آل جلال با تدریس مهدی صالحی، مهدی کفاش، علی اصغر عزتی‌پاک، راضیه تجار، محمدرضا کائینی، یاسین حجازی، نصرالله قادری، مجید آقایی، هادی مقدم‌دوست و محمدرضا سرشار برگزار شد. همچنین در اختتامیه این دوره‌ها از محمدعلی گودینی، نویسنده پیش‌کسوت قدردانی شد.

نشست ادبی «تو هم شهید می‌شوی» برگزارشد

گروه بین‌المللی هندیران، نشست ادبی «تو هم شهید می‌شوی» را ویژه بزرگداشت شهید سیدرضی موسوی برگزار کرد.

ادبیات فارسی و جغرافیای افغانستان بررسی شد

همایش نیم روزه، جایگاه ادبیات فارسی در جغرافیای افغانستان با حضور اهالی تاریخ و ادب در خانه شعر و ادبیات برگزار شد.

شب شعر مقاومت غزه برگزار شد

شب شعر مقاومت غزه به میزبانی کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. در این مراسم که به میزبانی کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین نهاد ریاست جمهوری در باشگاه فرهنگی ریاست جمهوری برگزار شد، آیت الله اختری، رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین نهاد ریاست جمهوری، باسم نعیم، عضو دفتر سیاسی حماس و وزیر بهداشت اسبق فلسطین، رویوران، معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، حامد علامتی، معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علیرضا قزوه مدیر مرکز شعر و موسیقی و سرود صدا وسیما و محمدمهدی عبدالهی، رئیس کارگروه ادبیات و هنر مقاومت کنفرانس بین‌المللی حمایت از فلسطین مجلس شورای اسلامی حضور داشتند. در این محفل شاعرانی از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، فلسطین، نپال، سوریه، عراق، هند، لبنان و ایران با موضوع فلسطین و غزه شعرخوانی کردند.

مجموعه شعر فرزاد کریمی رونمایی شد

به‌همت انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه و به‌میزبانی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، نشست رونمایی از مجموعه شعر «گوزنی درون سینه‌ام دست‌وپا می‌زند»، سروده فرزاد کریمی برگزار شد.

«کارت پستال‌هایی از گور» نقد شد

احمد شاکری در سی‌وسومین نشست نقد و بررسی کتاب «کارت پستال‌هایی از گور» که به همت شرکت فرهنگی «تم استوری» و با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی در کتابخانه پارک شهر برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های جنگ برای ادبیات گفت: درباره کتاب «کارت پستال‌هایی از گور» می‌توان به صورت تمثیل و با بیان شواهد و نمونه‌ها صحبت کرد. جنگ جزو موقعیت‌هایی است که شاید توجه عمده‌ای را چه در بحث خاطره‌نگاری و چه در بحث ادبیات داستانی در بین نویسندگان به خود معطوف کرده و فارغ از این، جنگ‌ها به نوعی پدیدآورنده جریان‌ها و سبک های ادبی بوده‌اند. نویسندگانی از دل جنگ رشد کردند یا سربازان جنگی بودند و بعد به روایت آن پرداخته است. دفاع مقدس ما ظرفیت‌های عظیمی برای روایت داشت. هر کشوری که وارد جنگ می‌شود، این جنگ ذخیره‌ای بالقوه برای حال و آینده در ادبیات ایجاد می‌کند. جنگ فقط در خط مقدس اتفاق نمی‌افتد و جامعه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. هر جنگی خاستگاه ادبیات است.

شب شعر غزه برگزار شد

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شب شعر غزه گفت: آراستن موضوعات مهم به شعر و هنر آنها را به پیامی ماندگار تبدیل می‌کند. محمدمهدی اسماعیلی در این شب شعر که همزمان با هشتادمین روز عملیات طوفان الاقصی با عنوان شب شعر بزرگ غزه با حضور شاعران ۱۴ کشور و حوزه مقاومت برگزار شد، در سخنانی گفت: ملت ایران در طول ۴۵ سال گذشته یار همیشگی مردم مظلوم فلسطین بوده است، وقتی انقلاب اسلامی علم حمایت از قدس را بلند کرد که کشورهای سردمدار مبارزه با صهیونیسم چند ماه قبل در کمپ دیوید مقابل صهیونیست‌ها و آمریکا کرنش کرده بودند و موجودیت رژیم صهیونسیتی را به رسمیت شناخته بودند.

بررسی ترجمه‌های فارسی بهَگَوَدگیتا

علیرضا اسماعیل‌پور، مترجم و پژوهش‌گر زبان‌های باستانی در نشستی به میزبانی مرکز فرهنگی سفارت هندوستان به نقد و بررسی ترجمه‌های فارسی بهگودگیتا پرداخت.

نخستین پادکست خانه شعر و ادبیات «کاغذیست» منتشر شد

نخستین قسمت از پادکست «کاغذیست» در گفت‌وگو با حامد عسکری، شاعر و روزنامه‌نگار، شب یلدا منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها