به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ دانیال فرخ، طراح گرافیک و هنرمند حوزه مقاومت، با حضور در برنامه «ساعت به وقت قدس» گفت: از کودکی به خاطر فضای خانواده وارد عرصه هنری شدم. در دهه شصت زمانی که پدرم جبهه نبود وقتی شبها به منزل میآمد پلاکارد و تصاویر شهدا را روی بوم میکشید. گاهی تا صبح مینشستم و کارهای او را میدیدم. از اواخر دهه هفتاد به صورت جدی وارد حوزه گرافیک شدم. در فضاهای مختلف وارد شدم و تجربههای مختلفی کسب کردم.
او در ادامه افزود: هنر ابزار قدرتمندی در عرصه رسانه است که پیام را به عالیترین شکل ممکن انتقال میدهد. ابزار مسئله است، اما انتقال پیام و موضوع توسط هنرمند مسئله مهمتری است. مسئله اصلی من هنر مقاومت نبود. مسئله اصلی چیزی بود که با آن زندگی کردم. ممکن است حتی پوستر فیلمهایی را طراحی کنم که شاید با چیزهایی که با آن زندگی میکنم مرتبط باشد. شاید موضوعات سخیفتر باب میل من نباشد، ولی موضوعاتی بودهاند که باب میل من بوده و آنها را طراحی کردهام.
این هنرمند تأکید کرد: مسئله مقاومت در درجه اهمیت قرار دارد و مسئله امروز و آینده ما است. مسئلهای است که با آن زندگی میکنیم و باید بابت آن جان بدهیم. خونهای بسیاری داده شده است و شاید جان ناقابل ما این میان چیزی نباشد.
فرخ تأکید کرد: شاید ما که در عرصه هنر فعالیت میکنیم به اندازه مبارزان فلسطینی و مجاهدینی که در حوزه های دیگر کار میکنند در مشقت نباشیم. در دفتر خودمان پشت سیستم نشستهایم و کار میکنیم. شاید عرقی هم ریخته نشود، ولی برایم مسئله است. شاید اگر یکبار دیگر به دنیا بیایم، این راه را انتخاب نکنم و راه جهاد جدیتری را در پیش بگیرم.
این طراح گرافیک با بیان اینکه کاری با نام «شرف همپاست با درد فلسطین» برای دیوار نگاره میدان ولیعصر طراحی کردم، در این خصوص توضیح داد: ابتدای ماجرای طوفان الاقصی بود. بعد از شروع کشتار رژیم اشغالگر، سکوت بعضی از سلبریتیها و کسانی که میتوانستند تأثیرگذار باشند؛ من را بر آن داشت تا کاری کنم و بگویم باید در این شرایط چه در فضای داخلی و چه بینالملل حرف زد.
او خاطر نشان کرد: روزی پوستر میزدیم که یک فلسطینی با سنگ یا تیرکمان یک اسرائیلی را میزند، تنها نشانهای که میشد استفاده کرد همین بود. اسلحه را نمیتوانستیم نشان بدهیم، چون اسلحهای وجود نداشت. موشک و راکتی وجود نداشت. اما اگر الان بخواهیم پوستر بزنیم از موشک و اسلحه استفاده میکنیم. این یعنی مقاومت قدرتمندتر و دشمن ضعیفتر شده است.
این هنرمند در پایان «ساعت به وقت قدس» درباره آینده فلسطین بیان کرد: اگر مستند و براساس باورهای دینی خود صحبت کنیم باید بگویم جاء الحق و زهق الباطل و انشاالله همین اتفاق میافتد.
نظر شما