یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۹
تأثیر گفتمان رسمی بر روایت زنان از جنگ ایران و عراق

انجمن زنان پژوهشگر تاریخ تأثیر گفتمان رسمی بر روایت زنان از جنگ ایران و عراق را برگزار می‌کند. این برنامه دوشنبه ۲۹ آبان ساعت ۱۶ در باشگاه اندیشه به نشانی خیابان وصال، کوچه نایبی، پلاک ۲۲ برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انجمن زنان پژوهشگر تاریخ تأثیر گفتمان رسمی بر روایت زنان از جنگ ایران و عراق را برگزار می‌کند. این برنامه دوشنبه ۲۹ آبان ساعت ۱۶ در باشگاه اندیشه به نشانی خیابان وصال، کوچه نایبی، پلاک ۲۲ برگزار می‌شود.

جنگ از جمله مفاهیم پیچیده‌ای است که از دیدگاه‌های مختلف می‌توان تعاریف متعددی از آن ارائه داد. شاید رسیدن به تعریفی واحد در این خصوص به دلیل رویکردهای جامعه‌شناختی، نظامی، سیاسی، روان‌شناختی؛ کاری دشوار باشد، اما از هر منظری که جنگ را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم پدیده‌ای است که تمام ویژگی‌های یک موجود زنده را دارد. رشد می‌کند و از شکلی به شکل دیگر تغییر می‌یابد. با وجود برخی تصورات رایج، جنگ به هیچ روی پدیده‌ای میرا نیست. گرچه در بعد فیزیکی پایان می‌یابد، اما جامعه و کنش گران آن همچنان با فضای نشانه‌ای و نمادین آن در حال تعامل‌اند.

با اتمام جنگ و رسیدن دوران صلح شاهد آسیب‌شناسی آثار ناشی از جنگ هستیم. با این توضیح از تاریخی شدن چنین حادثه‌ای، دو نکته را می‌توان استنباط کرد؛ نخست این‌که هر نسلی در هر دوره‌ای با نگاه خود به گذشته می‌نگرد و با توجه به وضعیتی که در آن بسر می‌برد گذشته را بازخوانی و بازنویسی می‌کند که حاصل آن شکل‌گیری نگاه تاریخی جدیدی نسبت به گذشته است.

دوم این‌که قابلیت یک حادثه‌ی بزرگ تاریخی در این است که توانایی پاسخگویی به نیازها با روش‌های متفاوت در وضعیت‌های گوناگون را دارد این ویژگی بیان کننده این معناست که حوادث بزرگ تاریخی مشخصه ماندگاری و پایداری دارند. روایت زنان از جنگ، مبین تصویر آنها از خود / دیگری و از جنگ است. نحوه‌ی روایت آنها از جنگ نیز ناشی از دانش آنها درباره این پدیده است. این پژوهش به‌دنبال تأثیر گفتمان رسمی بر روایت زنان از جنگ ایران و عراق است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها