چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۰
آثار شاعران بزرگ ایران در کتیبه‌های هندی یافت می‌شود

یک فارسی‌آموز هندی گفت: ما ابیات حافظ، سعدی، عمر خیام و دیگر شاعران فارسی‌گو را در کتیبه‌های هند می‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید منتظرعلی، یکی از فارسی‌آموزان کشور هند است. وی آموختن زبان فارسی را از سال ۲۰۱۱ شروع کرده و حوزه کاری‌اش در کتیبه‌شناسی است.

این فارسی‌آموز گفت: علاوه بر کتیبه‌های مربوط به تاریخ کشور خودمان، کتیبه‌های عربی و فارسی را نیز بررسی می‌کنم. ما حدود ۱۵ هزار کتیبه‌های عربی، فارسی و اردو را کشف کردیم و اینها را در یک مقاله چاپ کرده و گزارش دادیم. من در رشته تاریخ مدرک لیسانس گرفتم و برای ادامه تحصیل باید زبان فارسی را یاد گرفتم چراکه تمام تاریخ متوسطه هندوستان به زبان فارسی نوشته شده و هرکس بخواهد تاریخ بخواند، باید فارسی یاد بگیرد. من بعد از گرفتن لیسانس در رشته تاریخ به دانشگاه جواهرلعل نهرو رفتم و فوق لیسانسم را در سال ۲۰۱۴ از این دانشگاه دریافت کردم.

این فارسی‌آموز هندی با بیان اینکه ایران و هند بسیار به هم نزدیک هستند، افزود: این مشترکات بیشتر در زمینه فرهنگی و تاریخی است؛ زمانی که ما در موزه ملک بودیم این را مشاهده کردیم که اشیای فرهنگی که در آنجا گذاشته‌اند در هند نیز یافت می‌شود و در موزه ایران باستان نیز اشیای تاریخی را دیدیم که نزد هندوستان نیز هستند.

وی با اشاره به اینکه رسم‌الخط هندی از فارسی نشئت گرفته است، گفت: ما در هندوستان بسیاری از کتیبه‌ها را داریم که توسط خطاط‌های ایرانی نوشته شده‌اند. به عنوان مثال میرعلی تبریزی کتیبه‌های زیادی را نوشته و ما ابیات حافظ و سعدی و عمر خیام را در کتیبه‌های هند می‌بینیم. آثار ۵۰ شاعر ایرانی را می‌توانید در کتیبه‌های هندی مشاهده کنید و علاوه بر خط و کتیبه‌ها، نسخه‌های خطی زیادی نیز در هند داریم که توسط ایرانیان نوشته شده است.

این دانشجوی مقطع دکتری زبان فارسی عنوان کرد: زمانی که که صفویان در ایران حکومت می‌کردند، همزمان در هندوستان نیز مغول‌ها حاکم بودند و بسیاری از هنرمندان و شاعران ایرانی در آن دوران به هند رفته‌اند و در واقع این پیشینه تاریخی به آن دوران برمی‌گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها