سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مهمترین اخبار هفته اخیر را ازنظر میگذرانید:
نشست ادبی «غزه تنها نیست» برگزار شد
گروه بینالمللی هندیران، نشست ادبی «غزه تنها نیست» را در پیامرسان اجتماعی بله برگزار کرد. سیدمسعود علویتبار، شاعر و کارشناس تاریخ و تمدن ملل اسلامی در ابتدای این نشست ادبی که شامگاه دوم آبان با حضور جمعی از اهالی اندیشه و قلم کشورهای حوزه ایران فرهنگی برگزار شد، طی سخنانی گفت: از جمله دلایل تشکیل دولت اسرائیل توسط غرب در فلسطین یکی رهایی مردم مسیحی اروپا از دست یهودیان بود که اختلافات مذهبی و سیاسی زیادی با هم داشتند و دیگر مدیریت و تسلط بر منطقه خاورمیانه و مداخله در آنجا به وسیله حضور دائمی نیرویی دستپرورده در این منطقه بود.
اولین عصر شعر و نغمه «اشک و حماسه» برگزار شد
سعید حدادیان در اولین عصر شعر و نغمه «اشک و حماسه» که دوم آبان به بهانه عملیات طوفان الاقصی و جنایات رژیم اشغالگر قدس در غزه، به همت سازمان هیات و تشکلهای دینی در امامزاده صالح (ع) برگزار شد، عنوان کرد: شعر گفتنی است نه نوشتنی زیرا قول است که به گفتار تبدیل میشود. وقتی ما یک غزل در حوزه پایداری مینویسیم، ملکوتی محسوب میشود. کسی که نوحهسرایی میکند و آن را سر زبانها قرار میدهد، در حوزه مقاومت و ادبیات پایداری است زیرا سفره امام حسین (ع) را پهن کرده است.
فراهم شدن مقدمات ثبت ۱۵ مهر به نام روز حماسه جوانان فلسطینی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم عصر شعر «اسم شب صبح است» از فراهم شدن مقدمات ثبت ۱۵ مهر به نام روز حماسه جوانان فلسطینی در تقویم رسمی کشورمان خبر داد. محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم که در کتابخانه پارک شهر برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک میلاد امام حسن عسگری (ع) و تسلیت شهادت مردم مظلوم غزه عنوان کرد: موضوع غزه به موضوع جهانی تبدیل شده است. شاید دهههای قبل صهیونیستها میتوانستند به دلیل نبود فناوریهای رسانهای افکار عمومی را با یک نوع تبلیغات کاذب همراه کنند ولی در سالهای اخیر بهویژه اتفاقی که رخ داد این موضوع سلب شد و فضای اعتراض جهانی را به این حرکت دیدهایم از کشورهای اروپایی و امریکا و منحصر به کشورهای اسلامی نیست؛ البته گلههایی را در برخی ملتهای منطقه دیدهایم ولی یک اعتراض مهم و بینالمللی رخ داده و اصل حرکت حماس غرورآفرین است. وی با بیان اینکه حماسه ۱۵ مهر یک حماسه بیسابقه است و نه در حافظه تاریخی و مبارزه مردم فلسطین این تعداد کشته از صهیونیستها سابقه نداشته است، گفت: در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده که ۱۵ مهر را به نام روز حماسه جوانان فلسطینی در تقویم رسمی ثبت کنیم که مراحل تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی را پشت سر میگذارد. این روز منشا تحول جهانی است و به فرموده مقام معظم رهبری تاریخ جدید در آغاز شمارش معکوس اضمحلال رژیم صهیونیستی به شمار میرود. تاکنون ۱۸۰۰ کودک شهید شدهاند و این میزان خشونت و قتل ورای نسل کشی معمول است.
«شنبه عزیز» زیر ذرهبین منتقدان
به مناسبت ایام هجوم رژیم غاصب صهیونیستی به غزه نشست نقد و بررسی کتاب «شنبه عزیز» نوشته مطهره شیروانی برگزار میشود. «شنبه عزیز» در بستری عاشقانه و در برهه زمانی دهه پنجاه شمسی تعریف شده؛ برههای تاریخی که به مهاجرت یهودیان منطقه جویباره اصفهان برای تشکیل کشور نامشروع اسرائیل مربوط میشود.
نخستین شیوهنامه در ویرایش متون پایداری درحوزه هنری نقد شد
نشست نقد و بررسی کتاب «خط به خط خاطره شیوهنامه ویرایش متون خاطرهنگاری مستند» نوشته راضیه حقیقت و مریم بیات در حوزه هنری برگزار شد. دراین نشست، که با همکاری اندیشکده پایداری حوزه هنری و دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری برگزار شد، دلایل و عواملی که باعث نوشته شدن و تدوین شیوهنامه ویرایش متون خاطرهنگاری مستند شده است ارائه شد و سخنرانان به بررسی این کتاب و موضوع آن از جوانب مختلف پرداختند.
پیام وزیر علوم به همایش بینالمللی بزرگداشت بیهقی
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم در پیام خود به سیزدهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی از این رویداد به عنوان فرصتی برای پرداختن به جایگاه ادبیات کلاسیک فارسی بهویژه نثرفارسی و پیوند آن با جهان معاصر و نقش ادبیات و فرهنگ در ارتقای زندگی مردم روزگار ما یاد کرد.
تمدید زمان ارسال اثر به اولین جشنواره پایاننامههای برتر زبان و ادبیات فارسی
زمان ارسال اثر به دبیرخانه اولین جشنواره پایانهای برتر زبان و ادبیات تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ تمدید شد.
داستانهای منتخب ششمین جایزه داستان سیمرغ منتشر شد
داستانهای برگزیده «ششمین جایزه داستان سیمرغ» با عنوان «معمولیِ معمولی» با مقدمه و گردآوری مصطفی بیان به چاپ رسید.
عصر شعر «طوفان قدسی» در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد
عصر شعر «طوفان قدسی» با محوریت اشعار حوزه فلسطین به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
برگزاری نشست کارگروه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی
یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین نشست کارگروه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی که ۳۰ مهر با حضور نمایندگان دستگاههای عضو کارگروه و نیز حضور مجازی مدیرانکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برگزار شد، عنوان کرد: مدیرانکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها که دبیران شورای پاسداشت زبان فارسی در استان خود هستند باید به طور جدی پیگیر اجرای قانون ممنوعیت استفاده از اصطلاحات بیگانه باشند. در آییننامه مربوط و نیز قانون ممنوعیت استفاده از اصطلاحات بیگانه وظایفی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین شده است.
نظر شما