چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹
«نقل گیتی» در بوته نقد منتقدان  

خراسان‌رضوی- نشست نقد وبررسی کتاب «نقل گیتی» با حضور نویسنده اثر و جمعی از منتقدان حوزه ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در مشهد، نشست نقد وبررسی کتاب «نقل گیتی» با حضور محمد خسروی راد نویسنده اثر و منتقدان سید علیرضا مهرداد، مجتبی انوریان یزدی، حسین عباس زاده، علی براتی گجوان، مبینا حریفی، ابوالقاسم محمدزاده، عزت صدیقی، نگار تشکری، سید جلال قوامی و مجید عسکری برگزار شد.
 
خسروی راد نویسنده کتاب در این نشست نیز با اشاره به اینکه کار نگارش را از داستان آغاز کرده و پس از آن به سراغ موضوعاتی از قبیل تاریخ شفاهی رفته است، گفت: نخستین اثر داستانی خود را در سال ۱۳۷۲ و با عنوان «آب و آتش» نوشته ام که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
 
وی در خصوص کتاب «نقل گیتی»  نیز گفت: مولفه‌های «وطن»، «عشق»، «ملت» و «امت» در این کتاب موضوعیت داشته و رد پای این مولفه‌ها را در جای جای داستان می‌توان یافت.
 
آغاز رمان با تلخی و در عین حال شیرینی و جذابیت و سادگی، پردازش عقلانی بودن قهرمانان رمان، تلاش برای رعایت تکنیک‌های داستانی و روایت زوج‌های پیر و جوان، با زاویه‌دید‌های متنوع، در پیکرۀ رمان از جمله نکاتی بود که منتقدان در این نشست در خصوص این اثر بیان کردند.
 
«نقل گیتی» نخستین اثر مولف در قالب رمان است که پس از سال‌ها فعالیت وی در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی و نیز نگارش‌های متعدد وی در قالب‌های داستان کوتاه و تاریخ شفاهی و ... به رشته تحریر درآمده است.
 
این کتاب در واقع  نخستین جلد از یک سه‌گانه است که شخصیت‌های ۲ جلد دیگر، در همین کتاب نخست مورد اشاره قرار گرفته اند. «نقل گیتی» روایت داستان «سهیل» سربازی عراقی است که به سپاه بدر ایران می‌پیوندد و با دختری به نام «گیتی» از خانواده‌ای مشهدی ازدواج می‌کند. اما داستان کتاب از جایی آغاز می‌شود که سهیل پس از اعدام صدام، از همسرش می‌خواهد که به عراق عزیمت کنند.
 
نامه‌هایی که بین سهیل و گیتی رد و بدل می‌شود، بن مایه این کتاب را در ۱۸۰ صفحه و در حوزه دفاع مقدس شکل داده است که سال ۱۳۹۷ توسط موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب و در قطع رقعی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها