سه‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۹
تبریز مهد زایش تمدن ایرانی با محوریت هویت شیعی است

آذربایجان شرقی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریز را مهد زایش تمدنی جدید بر مبنای هویت شیعی در ایران دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، محمدمهدی اسماعیلی دوشنبه شب  در آیین بزرگداشت روز ملی شعر و ادب و سالروز درگذشت استاد شهریار در تالار پتروشیمی تبریز تصریح کرد: تبریز در طول تاریخ به ویژه تاریخ معاصر ایران زمین نقش مهمی در همه داشته‌های فرهنگی و تمدنی این سرزمین دارد.

وی با بیان اینکه تبریز و آذربایجان در همه تحولات نوین ایران پیشگام بوده‌اند، تصریح کرد: منظور از تبریز فقط محدود به یک جغرافیا و میراث گرانقدر تاریخی نیست بلکه این خطه به واسطه مردمان پرفضیلت و اصحاب فرهنگ و هنر در تاریخ این سرزمین می درخشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقبره الشعرای تبریز را گواه پیشینه پرافتخار فرهنگ و هنر در این خطه از ایران دانست و گفت: این مجموعه بی‌نظیر که آرامگاه ۴۰۰ شاعر و ادیب فرهیخته را در یک مجموعه در خود جای داده، عظمت فرهنگی و هنری تبری را به رخ جهان می کشد.
 
اسماعیلی در ادامه آذربایجان و تبریز را بنیانگذار تاسیس ایران نوین خواند و افزود: تاریخ ۵۰۰ ساله تاسیس ایران نوین با هویت ملی و اسلامی با محوریت مکتب اهل بیت مرهون مردمان این خطه است.

وی استعمار ستیزی و استبداد ستیزی را مهمترین ویژگی آذربایجان دانست و اظهار داشت: از جنگ‌های ایران و روس تا مشروطه و انقلاب اسلامی تا جنگ تحمیلی، مردمان آذربایجان علم استقلال و آزادی ایران را بر دوش گرفته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز ملی شعر و ادب فارسی را نشان از وحدت و انسجام ملی ایران دانست و افزود: در عصری که احزاب چپ در مناطق شمالی ایران جولان می‌دادند، شهریار و آذربایجان پرچم‌دار هویت دینی و شعر آیینی شد و ارادت خود را به ایران و مکتب تشیع در اشعار ترکی و فارسی خود اثبات کرد.

 همزمان با روز ملی شعر و ادب فارسی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از هفت فعال فرهنگی آذربایجان شرقی شامل آقایان حسن تقی زاده کرمانی، مختار صدرمحمدی، جواد شریف نژاد، جلال محمدی، امیرعلی آذرطلعت، شهرام آبرومند و اصغر عباسپور، هفت فعال فرهنگی استان تجلیل شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها