در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
دسترسی راحتتر پژوهشگران به منابع در کتابخانه دیجیتال فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار
خراسانرضوی- رئیس فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار گفت: کتابخانه دیجیتال فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار با امکان دسترسی به بیش از ۲۰۰ میلیون منبع اطلاعاتی دیجیتال، دسترسی راحتتر پژوهشگران به منابع را ایجاد کرده است.
جانفزا در بیان معرفی کتابخانه دیجیتال فرهنگسرای امام رضا(ع) گفت: از طریق این ایستگاه مطالعه دیجیتال پژوهشگران به بیش از۲۵۰ سامانه نرم افزاری و۵۰۰ هزار کتاب و مقاله دسترسی دارند؛ همچنین امکان دسترسی به بیش از ۲۰۰ میلیون منبع اطلاعاتی دیجیتال از طریق بیش از ۳هزار پایگاه اطلاعاتی علمی پژوهشی ملی و بینالمللی فراهم شده است.
رئیس فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار ادامه داد: دسترسی به برخی پایگاههای کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی همچون پایگاه کتابهای چاپی، نسخ خطی، کتابهای الکترونیکی، مقالات الکترونیکی و پایاننامهها به صورت تماممتن از دیگر امکانات این کتابخانه دیجیتال است.
وی درباره چگونگی دسترسی علاقمندان به این کتابخانه دیجیتال گفت: پژوهشگران میتوانند برای دسترسی به منابع کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی از طریق خدمات تحویل مدرک و امانت دیجیتال به وبگاه digital.aqr.ir مراجعه کنند.
جانفزا بیان کرد: از طریق ایستگاه مطالعه دیجیتال با چندین مرکز در داخل و خارج از کشور برای تبادل مقالات علمی ارتباط داریم و مراجعهکنندگان میتوانند از این مقالات استفاده کنند.
کتابخانه مجهز در فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار
وی همچنین یادآورشد: فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار، یکی از مراکز فرهنگی فعال در استان خراسان رضوی است که طی سال، برنامههای فرهنگی، ادبی و هنری بسیاری در آن برگزار میشود و با استقبال خوب مردم همراه است.
جانفزا خاطرنشان کرد: فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار، یکی از مجهزترین کتابخانههای سبزوار و همچنین استان خراسان رضوی است که مراجعه عموم به این مجموعه آزاد است و زیر نظر سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی فعالیت میکند.
رئیس فرهنگسرای امام رضا(ع) گفت: کتابخانه فرهنگسرا، ۱۴ هزار عضو دارد که شامل دانشجویان، فرهنگیان، اساتید و اقشار مختلف جامعه میشود و بیش از ۴۰ هزار کتاب، مجلات، مقالات، لوح های فشرده، اسناد و مدارک در این کتابخانه موجود است؛ همچنین ۹ کتابدار متخصص در اینجا مشغول به خدمت هستند.
رئیس فرهنگسرای امام رضا(ع) افزود: از برنامههای مهم این مجموعه فرهنگی، برگزاری نشستهای کتابخوانی است که با همکاری مشترک دیگر کتابخانههای سطح شهر برگزار میشود و دیگر فضاها و برنامه های این فرهنگسرا عبارتند از کتابخانه کودک، کلاسهای فرهنگی ویژه کودک و نوجوان، مهدالرضا(ع) برای خردسالان و کودکان، کلاسهای آموزش تندخوانی، آموزش نرمافزارهای مختلف، کلاسهای آموزشی شیوه تحقیق و روش ارائه مقالات و چندین برنامه دیگر که با استقبال خوبی همراه است.
وی در ادامه با بیان مطلب گوناگونی موضوعات کتابهای موجود در این کتابخانه گفت: در حوزه کتابهای تخصصی، برای مثال منابع کتابهای پزشکی در این فرهنگسرا غنی و جامع استو از ابتدای امسال نزدیک به هزار جلد کتاب جدید در حوزه پزشکی را به کتابخانه فرهنگسرا اضافه کردیم.
هشتمین دوره جشنواره شهرهای دوستدار کتاب و انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران امسال با رقابت 1۰۵ شهر برگزار که ۷۶ شهر بهطور کامل مراحل ارسال مدارک و ثبتنام را طی کردند و 12 شهر منتخب شده که شهر سبزوار به همراه 11 شهر آمل، اصفهان، اوز، رابر، ارومیه، سمنان، شاهینشهر، صدرا، فومن، قزوین و کرج به عنوان شهر دوستدار کتاب و کاندیدای پایتختی کتاب ایران انتخاب شد.
رقابت بین این 12 شهر برای کسب عنوان پایتختی کتاب تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت. تاکنون در هفت دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز از استان خوزستان سال 1394، نیشابور از استان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۵، بوشهر از استان بوشهر در سال ۱۳۹۶، کاشان از استان اصفهان در سال ۱۳۹۷، یزد از استان یزد در سال ۱۳۹8 ، شیراز از استان فارس در سال 1399 و سنندج از استان کردستان در سال 1400 توانستهاند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کردند.
نظر شما