سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۷
«آینه‌شکنان»؛ روایتی از زمینه‌سازان کربلا و عاشورا/ نگاهی متفاوت به تاریخ عاشورا

کتاب «آینه‌شکنان»، پژوهشی و تاریخی درباره زمینه‌سازان و تبهکاران عاشوراست که مطالعه این کتاب مارا به شگفتی وامی‌دارد؛ زیرا پی می‌بریم که زمینه‌سازان کربلا و عاشورا در صحنه‌های کربلا چه فجایعی به بار آوردند. مطالعه زندگی آینه‌شکنان ما را به رفت‌و‌آمد میان گذشته و امروز می‌کشاند و اینکه به این مسئله پی می‌بریم که انقلابی دیروز یا جبهه‌رفته دیروز چگونه تبهکار امروز می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «آینه‌شکنان» تالیف محمدرضا سنگری، پژوهشگر و شاعر ادبیات انقلاب اسلامی و شعر آینی عاشورایی است. او در قالب تألیف کتاب‌های مختلف، تلاش کرده واقعیت‌های مرتبط با عاشورا را بیان ‌کند. از جمله این کتاب‌ها، کتاب آینه‌شکنان است که به واقعه عاشورا نگاهی متفاوت دارد. شایان ذکر است که منظور از آینه‌شکنان کسانی هستند که در کربلا جنایت و ظلم و ستم کردند، همچنین روایتگر افرادی است که در آخرین لحظه به امام حسین(ع) پیوستند و او را یاری کردند و به شهادت رسیدند. 

از آثار این نویسنده می‌توان به «آینه‌داران آفتاب» اشاره کرد که در دو جلد توسط چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شده و درباره زندگی و شهادت یاران امام حسین است. از جهاتی می‌توان کتاب «آینه‌داران آفتاب» را نقطه مقابل کتاب «آینه‌شکنان» دانست. 

کتاب «آینه‌شکنان»، پژوهشی و تاریخی درباره زمینه‌سازان و تبهکاران عاشوراست که در چهار فصل نوشته شده است. مطالعه این کتاب مارا به شگفتی وامی‌دارد؛ زیرا پی می‌بریم که زمینه‌سازان کربلا و عاشورا در صحنه‌های کربلا چه فجایعی به بار آوردند. مطالعه زندگی آینه‌شکنان ما را به رفت‌و‌آمد میان گذشته و امروز می‌کشاند و اینکه به این مسئله پی می‌بریم که انقلابی دیروز یا جبهه‌رفته دیروز چگونه تبهکار امروز می‌شود؟

برای شناخت چهره‌های بیداد‌گر کربلا و عاشورا چند منبع پیش رو بوده که پشتوانه این پژوهش بوده است:
منبع اول، منابع تاریخی و مقاتلی است که به جزئیات رفتار و اعمال افراد اشاره کرده است.
منبع دوم، نامه‌ها، خطابه‌ها و گفت‌و‌گوهای خود امام حسین(ع) است.
منبع سوم، رجزهای یاران امام یا سخنانی است که دربارهٔ برخی از دشمنان بر زبان آورده‌اند.
منبع چهارم، شناسایی دشمنان است که این شناسایی، گاهی از سخنان خود آن‌ها دریافت می‌شود.
منبع پنجم، خطبه‌ها و سخنان بازماندگان کربلا است. مانند سخنان حضرت امام سجاد(ع) و زینب کبری(ع) یا شرکت‌کنندگان در اردوگاه حسینی که زنده ماندند.

مجموع این منابع ما را در شناخت اصحاب و یاران امام، همچنین در شناخت شخصیت‌های منفی کربلا کمک می‌کند. این کتاب از سوی انتشارات چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شده و در دسترس خوانندگان محترم قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها