چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹
جامعة المصطفی العالمیه صدور انقلاب به سایر نقاط جهان را محقق کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش مدیران و نمایندگان جامعه‌المصطفی العالمیه گفت: جامعه‌المصطفی صدور انقلاب به سایر نقاط جهان را محقق کرد و امروز کارنامه این نهاد فرهنگی سرمایه ارزشمند نظام اسلامی را نمایان می‌‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد  اسلامی سه‌شنبه(20 تیرماه) در همایش مدیران و نمایندگان جامعه‌المصطفی العالمیه که به میزبانی شهر قم برگزار شد، مجاهدت‌های علمی و فرهنگی جامعة‌المصطفی را مصداق جهاد فرهنگی دانست و گفت: مطالعات و پژوهش‌های علمی و دانشگاهی بنده درباره فعالیت‌های فرهنگی نظام در حوزه بین‌الملل به خوبی این نکته را نمایان می‌‌کند که از میان مجموعه‌‌های فعال در این عرصه، بی‌گمان جامعه‌المصطفی موثرترین نهاد است و امروز می‌‌توان مجموعه فعالیت‌های مستحکم این بنیاد را از جهات مختلف مورد بررسی قرار داد.
 
وی افزود: در روزهای نخست پیروزی انقلاب برخی‌ مسئله «صدور انقلاب اسلامی» که به عنوان پیام اصلی انقلاب از سوی امام خمینی(ره) مطرح شده بود را سیاسی و نظامی تعبیر می‌کردند. اما با ابتکار تاسیس نهاد جامعة‌المصطفی این هدف مهم تحقق یافت.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شبکه گسترده بین‌المللی این نهاد فرهنگی و انقلابی در نقاط مهم دنیا ایجاد شده و نیروهای تربیت یافته آن به صورت مستمر وارد چرخه توسعه منابع انسانی گفتمان انقلاب اسلامی می‌شوند.
 
نقش جامعة‌المصطفی در پاسداشت و ترویج زبان فارسی
 
وزیر فرهنگ با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش زبان فارسی گفت: بر اساس تبیین حکیمانه رهبر معظم انقلاب، تمدن نوین اسلامی باید زبان فارسی را در جایگاه زبان اول علمی جهان قرار دهد؛ یعنی رویکردی که در آن گسترش زبان فارسی با ذات انقلاب اسلامی و محل حدوث این نهضت بزرگ گره می ‌خورد.
 
اسماعیلی اعنوان کرد: خدمت انقلاب اسلامی به زبان فارسی به واسطه جامعةالمصطفی بسیار پیشروتر از کارهای مدعیان پر سر و صدای کم ‌اثری بوده که به ویژه در دوره پهلوی اول و دوم به دنبال گسترش تفکر ملی‌گرایی ایرانیِ جدا از فرهنگ اسلامی بودند.
 
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: آن‌ها در رویکرد خود دچار  نوعی تحقیر و خودباختگی در مواجهه با غرب هستند و سیره، سلوک و گفتارشان متاثر از آن است.

اسماعیلی گفت: در جامعةالمصطفی ما با افتخار علاقه‌‌مندان را با زبان فارسی آشنا می‌کنیم و آن‌ها برای آغاز دوره‌‌های آموزشی خود؛ زبان فارسی را می ‌آموزند. تسلط دانش‌آموختگان جامعةالمصطفی به زبان فارسی، زمینه ترویج معارف انقلاب اسلامی در آینده را بیش از پیش فراهم می‌ کند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که دولت در عرصه فرهنگی به دنبال تحولات اساسی است، گفت: همان‌طور که بخش اقتصاد کشور در گذشته از منظر اعداد و ارقام نمره قابل قبولی کسب نمی‌کند و تورم بالا و رشد اقتصادی ناچیز ثبت شده است، معتقدم وضعیت حکمرانی فرهنگی در این دوره به مراتب بدتر بود. ما در این دوره تقریبا از همه مزیت ‌های دولتی در حکمرانی فرهنگی عقب نشستیم  اما در دوره فعالیت دولت انقلابی تلاش کردیم این فضا دچار تغییرات بنیادین شود.
 
اسماعیلی  گفت: در دولت تلاش می‌کنیم که عقب ‌ماندگی‌‌های فرهنگی را جبران کنیم. یک بخش مهم آن در حوزه تامین بودجه فعالیت‌های فرهنگی است. دولت یک کار بزرگ را امسال انجام داد که نتایج آن را در فعالیت‌‌های عمومی نهادهای دینی به ویژه حوزه‌‌های علمیه بیش از پیش خواهیم دید.
 
وی تاکید کرد: پیگیری کردیم تا یک درصد بودجه شرکت‌های دولتی و بانک‌ها طبق نظر وزارت فرهنگ در حوزه فرهنگ و هنر هزینه شود. این مصوبه و تصمیم به بسط تفکر دینی کمک می‌‌کند و عقب‌ماندگی ‌های موجود  به جا مانده از سال‌های قبل را در این دولت جبران می‌کند. مجموعه ‌های دیگر هم به مرور اضافه می ‌شوند. به‌طور مثال شرکت‌‌های زیرمجموعه وزارت نفت موظف شدند تعهدات خود را در حوزه فرهنگی انجام دهند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: قطاری که در واقع از ریل خارج شده بود یا در مسیر منحرف قرار داشت اکنون در حال بازگشت به مسیر اصلی است. در حوزه محتوا نیز کارهای مهمی صورت گرفته است. در زمینه تربیت نیروی انسانی هم چهره‌های جدیدی شناسایی می‌ شوند. با فضا دادن به مراجع فکری مطمئن، برای تربیت نیروی انسانی لازم در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه گام ‌های بزرگی برداشته شده است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدوارم در یک بازه چهارساله ساله در پایان این دولت بتوانیم بخشی از عقب ‌ماندگی‌های حوزه فرهنگ را جبران کنیم. الحمدلله یک شخصیت علمی انقلابی در رأس دولت قرار گرفته که افتخارش سربازی رهبر انقلاب است. ما با این مدیریت تلاش می‌ کنیم معادله نادرست شکل گرفته حوزه فرهنگ در گذشته را به مسیردرست برگردانیم.
 
تقویت دیپلماسی فرهنگی در حوزه بین‌الملل
 

اسماعیلی گفت: با برنامه‌‌ای روشن، حمایت رئیس‌جمهور و ارشاد رهبر معظم انقلاب، مسیر را رو به جلو ادامه می‌دهیم و تلاش می‌‌کنیم در حوزه فرهنگی و بین‌الملل بتوانیم این مسیر را قوی ‌تر از گذشته ادامه دهیم و تمهیدات بیشتری برای آن فراهم کنیم.
 
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور گفت:با همین نگاه بنا داریم نمایندگی جدیدمان در حوزه بین‌الملل را فعال کنیم و در آمریکای جنوبی این کار را آغاز کردیم. مجموعه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش‌‌های مختلف آمادگی حمایت از فعالیت ‌های علمی فرهنگی در حوزه بین‌الملل را دارند.
 
اسماعیلی افزود: بخش مهمی از ماموریت‌‌های فرهنگی جهان اسلام  در کشورهای مختلف از طریق جامعةالمصطفی انجام می‌شود. در دولت بناست که بخش‌‌های غیردولتی حوزه فرهنگ را تقویت کنیم. در حوزه تخصصی جامعةالمصطفی هم در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم‌ افزایی‌هایی در حال انجام است.
 
تروریسم رسانه ‌ای در مقابل حوزه فرهنگ کشور
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش دشمن برای ضربه زدن به حوزه فرهنگ کشور گفت: یک تروریسم رسانه‌ای فرهنگی دستش را دور گلوی حوزه فرهنگ گذاشته تا راه تنفس فرهنگ را ببندد و با همه وجود به صحنه آمدند تا جشنواره فجر انقلاب اسلامی را تعطیل کنند. این یکی از همان نقاطی بود که در حال نشان‌دادن نتایج یک دهه مدیریت رها شده فرهنگی و چند دهه تهاجم فرهنگی بود.
 
7 میلیون نفر در نمایشگاه کتاب حضور یافتند

 
اسماعیلی گفت: برای مدیریت این فضا جای حساسی قرار گرفته بودیم و خدای بزرگ کمک کرد و جشنواره‌‌ها را به بهترین حالت برگزار کردیم. با وجود تبلیغات منفی دشمن که سعی داشت ناشران را مقابل ما قرار دهند هفت میلیون نفر در نمایشگاه کتاب حضور یافتند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بسیاری از دوستان می‌‌گفتند نمایشگاه کتاب را در مصلا برگزار نکنید. چون می‌خواهند ترویج بی‌حجابی را از اینجا کلید بزنند. اما خود مردم و بانوان طلبه برای امر به معروف در نمایشگاه کتاب به میدان آمدند. برای بازدید از نمایشگاه محضر رهبر معظم انقلاب بودم. ایشان فرمودند که «شما موضوع حجاب را چه جور جمع کردید؟» خداوند کمک کرد و پرشکوه‌ترین ‌نمایشگاه کتاب در تاریخ برگزار شد. در همین ایام بهار پررونق‌ترین بهار فرهنگی شکل گرفت.
 
انتشار 4500 عنوان کتاب توسط جامعة‌ المصطفی

رئیس جامعة المصطفی العالمیه نیز در این همایش با اشاره به محورهای اهداف و ماموریت‌های این نهاد گفت: جامعة المصطفی در جهت تقویت آموزش‌های مجازی بلندمدت گام برمی‌دارد. چرا که این آموزش‌ها با هزینه و محدودیت‌‌های کمتر، برد بیشتری خواهد داشت.
 
حجت ‌الاسلام علی عباسی در ادامه از فعالیت موسسه آموزش‌های کوتاه‌‌مدت و فرصت‌‌های مطالعاتی در جامعةالمصطفی یاد کرد که می‌تواند ‌در کنار ارائه آموزش‌ها، زمینه آشنایی فعالان علمی و شخصیت‌های خارجی را با دستاوردهای فرهنگی کشور فراهم کند.
 
وی افزود: تاکنون چهار هزار و 500 عنوان کتاب از سوی جامعة المصطفی منتشر شده که بخشی از آن به مراکز پژوهشی جامعة المصطفی در داخل و خارج از کشور اختصاص دارد. مثلا مرکز پژوهشی جامعة المصطفی در لبنان 440 عنوان از آثار تراز اول حوزه علوم انسانی در ایران را به زبان عربی منتشر کرده است.
 
رئیس جامعة المصطفی العالمیه 10 هزار دانش‌آموخته جامعة المصطفی را سرمایه فرهنگی  اسلام برشمرد و گفت: همه دانش‌آموختگان ما ابتدا زبان فارسی آموخته ‌اند و جامعة المصطفی از این نظر در کنار بنیاد سعدی یکی از مراکز مهم آموزش زبان فارسی به حساب می‌آید.
 
عباسی همچنین از بازنگری و تنظیم اسناد راهبردی حوزه‌های مأموریت جامعة المصطفی متناسب با اقتضائات روز خبر داد و گفت: این اسناد راهبردی نقشه راه فعالیت جامعة المصطفی در عرصه بین‌المللی  خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها