پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲
بررسی آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی و تأثیر بالقوه آنها بر روی قانون

این کتاب روشنگر به بررسی آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی و تأثیر بالقوه آنها بر روی قانون، از جمله تحقیقات حقوقی، تجزیه و تحلیل اسناد و بررسی قرارداد می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب هوش مصنوعی برای وکلا نوشته نوا ویزبرگ و دکتر الکساندر هودک بیان می‌کند که چگونه هوش مصنوعی(AI) صنعت حقوقی را متحول می‌کند. این کتاب روشنگر به بررسی آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی و تأثیر بالقوه آنها بر روی قانون، از جمله تحقیقات حقوقی، تجزیه و تحلیل اسناد و بررسی قرارداد می‌پردازد.

با توضیحات نویسندگان این کتاب می‌توان به بینشی در مورد وضعیت فعلی هوش مصنوعی در صنعت حقوقی رسید و اینکه چگونه وکلا می‌توانند از این ابزارهای جدید برای افزایش کارایی و اثربخشی استفاده کنند. 

این کتاب همچنین به ملاحظات اخلاقی مهم و خطرات بالقوه مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی در عمل حقوقی می‌پردازد. 

علت انتخاب این کتاب برای ترجمه از چند باب بوده است. یکی آنکه کتاب‌های موجود مرتبط با هوش مصنوعی عمدتاً متمرکز بر جنبه‌های فنی و اقتصادی هستند یا اگر به جنبه‌های حقوقی پرداخته‌اند متمرکز بر جامعه و کلا نبوده‌اند از این رو کتاب منتخب از حیث موضوع کتابی خاص محسوب می‌شد که مشابه آن در ادبیات فارسی وجود ندارد و در ادبیات انگلیسی نیز بسیار انگشت شمار هستند؛ دوم آنکه نویسندگان کتاب نواه وایزر برگ و الکساندر هودک از نویسندگان معتبر در حوزه حقوق فناوری‌های جدید به شمار می‌آیند ضمن اینکه نسخه اصلی کتاب توسط یکی از خوشنام ترین انتشارات خارجی (Wiley) نشر یافته است.

کتاب هوش مصـنوعی برای وکلا از میان اهداف گوناگونی که دارد، بر مورد زیر متمرکز شده است: چرا امروزه هوش مصنوعی در فضای کاری حقوقی بسیار حیاتی است و چگونه می‌توانید فرصت‌های خود را با استفغده از هوش مصنوعی و فناوری گسترش بخشید. چگونه می‌توان دانش حقوقی را از طریق استفاده از هوش مصنوعی تقویت کرد.

انواع مختلف ابزارهای هوش مصنوعی موجود شامل اکتشاف الکترونیک پژوهش حقوقی، نرم‌افزار تحلیل قرارداد، سیستم‌های خبره و تحلیل دعاوی حقوقی چه هستند و چگونه می‌توان هوش مصنوعی را در اقدامات حقوقی بزرگ، متوسط و یا کوچک ادغام کرد.

لازم نیست این کتاب را فصل به فصل بخوانید برخی فصول می‌توانند به کار شما مرتبط باشند و برخی فصول خیر. فصل‌های ۱ ، ۲ و ۵ عمومی‌تر هستند و اساسا اعتراضات نسبت به پذیرش هوش مصنوعی و فرصت‌های به‌وجود آمده با آن تمرکز دارند. فصل ۴ در مورد این مساله است که هوش مصنوعی چگونه توانسته انواع جدیدی از حرفه‌های حقوقی را ایجاد کند. در فصل ۶ مسائل اخلاقی مربوط به هوش مصنوعی حقوقی مطرح می‌شود. فصل ۳ می‌تواند برای وکلای فردی یا شرکت‌های کوچک جالب باشد اما برای خوانندگان داخلی یا شرکت‌های بزرگ شاید جذابیت زیادی نداشته باشد.

فصل‌های 7 تا ۱۱ به بخش‌های خاص مربوط به کاربرد هوش مصنوعی در حرفه وکالت و اقدامات حقوقی می پردازد. اگر از وکلای مربوط به زمینه مالیات یا شرکتی هستید فصل ۱۰ (نرم افزار تحلیل قرارداد) و فصل ۱۱(سیستم‌های خبره) مرتبط به شماست و اگر وکیل دادگاهی هستید، فصل ۷ (اكتشاف الکترونیک) را مطالعه کنید. فصل ۸ (پژوهش حقوقی) و فصل ۹ (تحلیل دعاوی حقوقی) نیز بسیار جالب توجه هستند.

در مقدمه کتاب آمده است: «امیدواریم با مطالعه این کتاب به دو نکته دست یابید:۱. هوش مصنوعی چه بخواهیم چه نخواهیم وارد رشته حقوق شده است. هم اکنون در برخی بخش‌های حقوقی به شدت از این فناوری استفاده می‌شود و در بخش‌هایی هم رو به رشد است به زودی کاربرد آن همه گیر خواهد شد. ۲. هوش مصنوعی می‌تواند برای وکلا در صورت استفاده بسیار فوق‌العاده باشد. این فناوری به وکلا کمک می‌کند بیشتر کار کنند بهتر کار کنند و مشتریان خود را راضی‌تر نگه دارند حرفه‌های کاملتر و جالبتری برای وکلا به وجود می‌آید و پول بیشتری نیز بدست می‌آید.»

«هدف ما از نوشتن این کتاب این بوده که اگر باور کنیم هوش مصنوعی می‌تواند به حرفه حقوق کمک کند، پس می‌توان گام‌های بعدی را در چگونگی روند نیز درک کرد. به این کتاب بیشتر مانند کتاب «یک سال در پروونس» یا «از پاریس تا ماه» نگاه کنید تا کتاب راهنمای میشلن. ما قرار نیست مانند کتاب راهنمای «میشلن بگوییم بهترین غذای شهر نیس را کجا میتوانید پیدا كنيد. اما الهام بخش شما خواهیم بود البته قطعا این کتاب در مورد هوش مصنوعی حقوقی است.»

 کتاب «هوش مصنوعی برای وکلا» نوشته نوا ویزبرگ و الکساندر هودک در300 صفحه و با قیمت از سوی انتشارات تصمیم روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها