جمعه ۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۸
از فوت پدر ادبیات اقتباسی تا نظرات هوش مصنوعی درباره کتاب‌های هنری

در هفته گذشته اخبار تلخ و شیرین بسیاری اتفاق افتاد. از مرگ کورمک مک کارتی، ساینا امیری و فرناز بهزادی گرفته تا موفقیت «مصلحت» در گیشه و جوایز جذاب انیمیشن «سمپاش». همه و همه این اتفاقات در گزارش زیر به‌طور خلاصه به اطلاع شما خواهد رسید.

سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)-محمد تفرشی: در هفته گذشته اخبار تلخ شیرین بسیاری اتفاق افتاد. از مرگ کورمک مک کارتی، ساینا امیری و فرناز بهزادی گرفته تا موفقیت «مصلحت» در گیشه و جوایز جذاب انیمیشن «سمپاش». همه و همه این اتفاقات در گزارش زیر به‌طور خلاصه به اطلاع شما خواهد رسید.

«ناسوخ» به مرحله پس‌تولید رسید
 فیلم کوتاه «ناسوخ» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی اصغر عباسی و نویسندگی اصغر عباسی و مصطفی بیرانوند، مراحل تولید را در شهر تهران پشت سر گذاشت و در حال حاضر روی میز تدوین قرار دارد.
اصغر عباسی که کارگردانی فیلم کوتاه «رؤیای نیمه‌شب» را در ژانر تاریخی و فیلم‌نامه اقتباسی، در کارنامه خود دارد و با فیلم کوتاه «ستین» برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی کانادا شده است، بار دیگر به‌سراغ اقتباسی از یک کتاب تاریخی رفته است که محمد رسولی نویسنده این کتاب است و سیر تاریخ چندین‌هزارساله ایران را با روایتی مدرن و سیال ذهن به تصویر کشیده است.

مراسم معارفه رئیس جدید فرهنگستان هنر برگزار شد
مراسم تکریم و معارفه رئیس فرهنگستان هنر ظهر امروز با حضور انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور، دکتر علیرضا مرندی، علی‌اکبر صالحی، حجت‌الاسلام خسروپناه، سیدمحمد هاشمی قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و محمدعلی رجبی دوانی برگزار شد. 
مجید شاه‌حسینی رئیس جدید فرهنگستان هنر در این مراسم عنوان کرد: «فرهنگ» جبهه و عرصه جهاد نرم است و از دوستانی که این عرصه را به من سپردند، متشکرم. افتخارم معلمی است و یکی از ناراحتی‌های من همین است که شاید نتوانم با این بار مسئولیت به معلمی بازگردم و خیلی برای آقای نامورمطلق خوشحالم که به این بهشت برمی‌گردد. تعاریف مختلفی از تاریخ گفته‌اند و فیلسوفان می‌گفتند «تاریخ» فاصله بین جنگ‌هاست و اگر پذیرفته‌ایم که وظایفی داریم، باید به این وظایف در قبال فرهنگ و هنر رسیدگی کنیم و نباید سلیقه‌ای برخورد کنیم و امیدواریم توفیق یابیم در مسیر «هنر اسلامی ایرانی انقلابی» قدم برداریم. از همه کسانی که در فرهنگستان هنر منشأ خدمات بوده‌اند تشکر می‌کنم.
 

روایتی جدید از زندگی چگوارا روی صحنه تئاتر
نمایش «چه» اثری از مهران رنجبر به‌روی صحنه ایرانشهر می‌‌رود. اجرای این نمایش از ۱۲تیر آغاز خواهد شد. این نمایش بخشی از زندگی ارنست چگوارا را روایت می‌کند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده:
ارنستو چگوارا جدالی سرسخت با لری کینگ، مجری معروف سی. ان. ان. در یک رینگ بوکس از خود نشان می‌دهد که به‌لحاظ فلسفی این نمایش یک مبارزه بین لیبرالیسم و عدالت‌خواهی است. این نمایش بیوگرافی نیست؛ بلکه یک مونوگرافی است.
 

«جریان» علیرضا معروفی روی صحنه تئاتر
علیرضا معروفی نویسنده و کارگردان، «جریان» را به صحنه تئاتر می‌آورد. او که مهر و آبان ۱۴۰۰ با نویسندگی و کارگردانی و اجرای عمومی نمایش «تن‌ها» در تالار سایه مجموعه تئاترشهر، میزبان بیش از هزار تماشاگر بود، این بار نویسندگی و کارگردانی نمایش جدیدی را در دست دارد.

«جنگ و صلح» به کار خود ادامه می‌دهد
دور جدید اجراهای نمایش «جنگ و صلح» از ۲۱خردادماه در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز شده است و تا ۱۶تیرماه ادامه خواهد داشت.
«جنگ و صلح» به نویسندگی و کارگردانی میثم یوسفی و اقتباسی موسیقایی از نمایشنامه «رومئو و ژولیت» شکسپیر است که تا چندی پیش در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه بود و ادامه اجراهای خود را در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد ادامه می‌دهد. البته این اثر نمایشی پیش‌ازاین در جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک و سال ۱۴۰۰ در سالن چهارسوی تئاترشهر هم اجرا داشته است.

ده کتاب برتر هنری به پیشنهاد هوش مصنوعی
هوش مصنوعی امروزه بحث اول تمامی حوزه‌ها و رسانه‌ها است. از هوش مصنوعی درخواست کردیم تا ده کتاب برتر از نظر خود را در حوزه کتاب‌های هنری پیشنهاد دهد. شما می‌توانید اسامی و معرفی این کتاب‌ها را در خبر زیر مطالعه کنید.
 
علیرضا نائینی مدیر مؤسسه دیده‌گستر فرهنگ بینا شد
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در حکمی علیرضا‌ نائینی را به‌عنوان مدیرعامل جدید مؤسسه دیده‌گستر فرهنگ بینا منصوب و معرفی کرد.  
در بخشی از متن این پیام آمده است:
انتظار می‌رود این مرکز، علاوه بر رصدِ روشن، جامع و علمیِ وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور، به گردآوری، تولید و پایش داده‌های این حوزه، به‌عنوان یک ابزار مؤثر و کارآمدِ سیاست‌گذاری نگاه کند و همچنین به شناسایی و اولویت‌بندی مسائل و آسیب‌ها بپردازد و با اتصال به مراکز حوزوی، دانشگاهی، علمی، سیاست‌گذاری و اجرایی کشور، پشتیبانی لازم را برای رسیدن به سیاست‌ها و راهبردها و راهکارهای کارآمد و کارگشا معمول دارد. 

لبنانی‌ها به تماشای غریب نشستند
 اکران «غریب» به‌تازگی در لبنان آغاز شده و در چهار سینمای این کشور برای علاقه‌مندان نمایش داده می‌شود. 
مراسم افتتاحیه این اکران نیز با حضور محمدحسین لطیفی کارگردان فیلم، جمعی از هنرمندان لبنانی و رایزن فرهنگی ایران در لبنان با استقبال مخاطبان برگزار شد.
«غریب» یک ماه در شهر بیروت و پس از آن در بخش جانبی در شهرهای فاقد سینمای لبنان اکران می‌شود.  
این فیلم سینمایی که به‌عنوان اکران نوروزی در سینماهای کشور روی پرده رفته بود، به فروش ۱۰میلیاردی رسید. در بخش اکران جانبی نیز ۱میلیارد فروش کرد.

دومین پوستر «مصلحت» رونمایی شد
دومین پوستر فیلم سینمایی «مصلحت» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه که با گذشت حدود یک ماه از آغاز اکران از مرز فروش ۳میلیارد تومان عبور کرده است، با طرحی از خانه طراحان انقلاب اسلامی رونمایی شد.
این فیلم سینمایی که به مدت ۳ سال در سینماها توقیف بود، روایتی از یک پرونده مشکوک و پررمزوراز است که مصلحت سیاسی نظام، مسیر رسیدگی به آن را با فرازونشیب‌های مختلفی روبه‌رو می‌کند. «مصلحت» تاکنون با استقبال ۷۴هزار مخاطب در سینماها از مرز فروش ۳میلیارد تومان عبور کرده است.

وداع پدر ادبیات اقتباسی از دنیای هنر در ۸۹سالگی
«کورمک مک‌کارتی» یکی از بزرگ‌ترین رمان‌نویسان آمریکا محسوب می‌شد که با رمان «جاده» موفق به کسب جایزه معتبر پولیتزر شد. همچنین رمان وی با عنوان «جایی برای پیرمردها نیست» دست‌مایه ساخت فیلمی سینمایی با همین نام از برادران کوئن در سال ۲۰۰۷ بود که برنده اسکار بهترین فیلم، بازیگر نقش مکمل مرد، کارگردانی و فیلم‌نامه اقتباسی شد.
ناشر آثار این نویسنده اعلام کرد که او به دلایل طبیعی در خانه‌اش در سانتافه نیومکزیکو از دنیا رفته است. «مک‌کارتی» به‌خاطر نثر واضح، نگاهی آینده‌نگر به انسانیت و رویکرد سازش‌ناپذیر به مرگ و خشونت، به‌عنوان یکی از نویسندگان برجسته آمریکایی در زمان خود شناخته می‌شد.

هنرمند برجسته تئاتر هرمزگان درگذشت
ساینا امیری متولد ۲۶اردیبهشت۱۳۶۱ در بندرعباس، بازیگر و کارگردان تئاتر، طراح لباس، چهره‌پرداز و گرافیست هنر‌های نمایشی بود.
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد طراحی صنعتی از دانشگاه هنر و معماری تهران بود که از سال ۱۳۷۵ فعالیت هنری‌اش را با بازی در آیتم‌های تلویزیونی برای شبکه سوم سیما شروع کرد و بعد از آن به سمت بازی در نمایش‌های رادیویی کشیده شد و درنهایت به تئاتر رو آورد.

فیلم کوتاه «افسانه کوه ننوک» تولید شد
فیلم کوتاه «افسانه کوه ننوک» به کارگردانی محمدرضا مرادی، نویسندگی محمدرضا مرادی و گلسا غفاری و تهیه‌کنندگی آتنا نعمتیان و محمدرضا مرادی، در انجمن سینمای جوانان ایران تهیه و تولید شد.
فیلم‌نامه «افسانه کوه ننوک» بعد از دو فیلم کوتاه «دوآل‌پا» و «رنگارنگ»، سومین فیلم کوتاه داستانی و اقتباسی مرادی است که براساس افسانه ژاپنی «اوبا سوته»، رهاسازی یک پیرزن، نگارش شده است.

مهدی جعفری سریال شهید علی هاشمی را می‌سازد
در آستانه سالروز شهادت علی هاشمی، سومین محصول اقتباسی مرکز سریال سوره با محوریت قرارگاه فوق سری نصرت و شخصیت شهید علی هاشمی وارد مرحله پیش‌تولید شد.
مهدی جعفری کارگردانی این سریال را بر عهده خواهد داشت و سایر عوامل به‌زودی معرفی خواهند شد.
این پروژه پس از ۳ سال طراحی، تحقیق و پژوهش، پس از سریال «سوران» به‌عنوان دومین اثر از سه‌گانه «جغرافیای مظلوم» به نویسندگی مهدی سجاده‌چی، برای پخش از رسانه ملی تهیه می‌شود.

تعداد جوایز پویانمایی «سمپاش» به ۱۴۹ رسید
انیمیشن «سمپاش» ساخته فرنوش عابدی از محصولات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که تاکنون جوایز متعددی از جشنواره‌های مختلف دریافت کرده است.
جایزه بهترین فیلم انیمیشن از جشنواره فیلم «نیوجرسی» کشور آمریکا، جایزه بهترین فیلم کوتاه انیمیشن از جشنواره «فیلمز فور فورست» کشور آمریکا، جایزه بهترین فیلم کوتاه انیمیشن از جشنواره «ایگنیت» کشور بریتانیا، جایزه بهترین انیمیشن از جشنواره فیلم «آف ریل» کشور آمریکا، جایزه بهترین فیلم کوتاه از جشنواره فیلم‌های علمی‌تخیلی «اسپیس برینز» کشور استرالیا، جایزه بهترین فیلم کوتاه انیمیشن از جشنواره بین‌المللی مولتی مدیا «بلک اسفر» کشور جمهوری چک از جوایزی است که به‌تازگی به موفقیت‌های این انیمیشن اضافه شده است.

هنرمند نمایش عروسکی درگذشت
فرناز بهزادی عصر سه‌شنبه ششم تیرماه در بندرانزلی به دلیل بیماری ریوی و بعد از چند روزی که در کما بود، درگذشت و امروز نیز پنجشنبه ۸تیرماه در آرامستان بندر انزلی به خاک سپرده می‌شود.
بهزادی چند سالی بود که به دلیل مشکلات ریوی در بندر انزلی زندگی می‌کرد.
فرناز بهزادی در سال ۱۳۲۸ زاده شد و جزو هنرمندان باسابقه نمایش عروسکی بود.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها