اصفهان- مجموعه دوجلدی «نسل سرچشمه»، نگاهی به 30 اثر از شهید علیاکبر اژهای و یک نسل تربیت نیرو در مسجد امام علی، رونمایی شد.
حجتالاسلام جواد جلوانی، یکی از گردآورندگان این مجموعه، درباره سوابق کانون علمی و تربیتی جهان اسلام گفت: قبل از انقلاب، همزمان با حسینیه ارشاد در تهران که سخنرانیهای جریانسازی آنجا ایراد میشده، در اصفهان کانون علمی و تربیتی جهان اسلام فعالیت میکرده که متأسفانه پژوهشگران ما درباره این کانون کم کار کردهاند.
او در خصوص فعالیتهای این کانون انقلابی بیان کرد: این کانون ضمن تشکیل کلاسهای آموزشی و تقویتی و اردوهای تشکیلاتی برای دانشآموزان، از سخنرانان مطرح قم و تهران به مناسبتهای مختلفی دعوت میکرده تا جریان انقلابی آن زمان تقویت یابد؛ از جمله شهید مرتضی مطهری و علامه محمدتقی جعفری.
جلوانی با اشاره به اقدامات تأثیرگذار شهید اژهای عنوان کرد: شهید علیاکبر اژهای و برادرانش، یعنی حجتالاسلام مرحوم دکتر جواد اژهای، حجتالاسلام مهدی اژهای و حاجآقا محمد اژهای، عضو کادر کانون جهان اسلام بودهاند و طی آن دوران، هشت شماره مجله تحت عنوان «فرصت در غروب» را حاوی مطالب جریانساز منتشر کردند.
نویسنده این کتاب ضمن بیان اینکه ساواک بعد از مدتی کانون جهان اسلام را منحل و تعطیل کرد، اضافه کرد: کسانی که در آن کانون فعالیت میکردند، فعالیتشان را به جاهای دیگری منتقل کردند؛ مانند مرحوم علیاکبر پرورش که عضو کادر این کانون بوده و بعد از تعطیلی آن، فعالیتش را به مدرسه احمدیه منتقل کرد. اخوان اژهای نیز فعالیتهای انقلابیشان را به مسجد امام علی، مشهور به مسجد علی، منتقل کردند؛ جایی که پدرشان مرحوم آیتالله علیمحمد اژهای امام جماعتش بود. با آغاز این فعالیتها این مسجد دوران درخشانی را پشت سر گذاشت.
جلوانی ادامه داد: شهید اژهای سخنرانهایی را که در کانون تربیتی جهان اسلام ایراد شده بود، به اضافه دعوت از سخنرانان جدید همچون شهید بهشتی، به جزوه تبدیل کرد و تحت عنوان دفتر تبلیغات مسجد علی با تیراژهای بالای بیست هزار به چاپ رساند.
پژوهشگر مجموعه «نسل سرچشمه» با این توصیه که برادران اژهای بعد از تعطیلی نشریه «فرصت در غروب»، دو شماره از نشریه «پگاه» را منتشر کردند، افزود: بعد از پیروزی انقلاب، مسجد علی به یکی از شعبههای حزب جمهوری اسلامی و شعبه شماره 6 اصفهان تبدیل شد. آنجا نیز شهید اژهای موضعگیریهای سیاسی دارد و این مواضع را در روزنامه این حزب منتشر کرد. همچنین چند کتاب با موضوعات فلسطین و فقر و دگرگونی اندیشهها را نگاشته و به چاپ میرساند.
جلوانی ادمه داد: ما تمام این آثار را برای اولین بار در بیش از هزار صفحه کنار هم گردآوری کردهایم. این مطالب هنوز زنده و قابل استفاده است و بعضی از آنها تاریخ انقلاب اسلامی و بعضی یک دوره اسلامشناسی است. در این کتاب مصاحبههای تلویزونی ایشان نیز هست.
وی افزود: شهید اژهای در 29 سالگی به شهادت رسید و در این عمر کم خدمات ارزندهای را به انقلاب و اسلام ارائه داد. در این کتاب همچنین ضمن ارائه زندگینامه این شهید بزرگوار، سرگذشت تربیت نیروی ایشان در مسجد امام علی نیز آورده شده است.
جواد جلوانی با بیان اینکه جزوات تولیدشده توسط ایشان در مسجد علی مخاطبان زیادی در کشور داشته، اظهار کرد: جزوات مسجد علی 9 شماره است که اینها با شبکه پست به سراسر کشور ارسال میشده. یعنی این مسجد در سراسر کشور مخاطبانی داشته که متقاضی این محتوا بودهاند که در این کتاب عکسنامهنگاریهای این افراد موجود است.
جلوانی در پایان با اشاره به اینکه ایده تولید و گردآوری این کتاب با حجتالاسلام احسان تیموری بوده و این اثر با همکاری ایشان به سرانجام رسیده است، گفت: این کتاب حاصل یک سال جستوجو برای دستیابی به کل آثار شهید علیاکبر اژهای است؛ هرچند گویا یک سری آثار باقی مانده و این آثار را حتی نزدیکان ایشان هم نداشتند. امیدوارم در آینده دارندگان این آثار آنها را به ما برسانند تا این مجموعه تکمیل شود.
مجموعه دوجلدی «نسل سرچشمه» را گروه رسانهای اصفهان زیبا به زیور طبع آراسته است.
نظر شما