دوشنبه ۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۴
شب شعری به بهانه سالگرد ترور رهبر معظم انقلاب

ویژه‌برنامه شب شعر و خاطره ویژه‌برنامه نمایشگاه «در لباس سربازی» به بهانه سالگرد ترور رهبر معظم انقلاب به میزبانی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جایی که در این سال‌ها میزبان برنامه‌های محور دفاع مقدس بوده و امروز یک میزبانی خاص دارد، میزبانی از جامانده‌های رهبر معظم انقلاب دارد.
نمایشگاهی که در ۳۰ شهریورماه سال ۱۴۰۰ افتتاح شده است و بیش از یک سال است که میزبان علاقه‌مندان این حوزه است، علاقمندان که در ظهر گرم دوشنبه ۵ تیرماه میزبان شب شعر بودند.

بعد از طی کردن پله‌ها نمایشگاه در گوشه طبقه اول توجه را به خود جلب می‌کند. در زمان ورود به راهرو اول نمایشگاه روزنامه‌های قدیمی روی صفحات تلویزیونی توجه را به خود جلب می‌کند، روزنامه‌هایی که روی یکی از آنها توجه شده است « امام جمعه تهران: ما امروز در مقابل تروریسم جهانی قرار گرفته‌ایم.»

هر چند به نظر چیدمان روزنامه‌ها و این تلویزیون به نوعی بی‌نظمی‌ داشت، گویا در روزهای دیگر بخشی از برنامه نمایشگاه اجرای ویدومپینگ روی این قسمت از ورودی است. شاید بتوان گفت که با یک تیر دو نشان زده اند. دکوری برای ورودی در و دکوری برای اجرای ویدیومپینگ.

در همین راهرو یک نقشه چوبی از ایران بزرگ در میان روزنامه‌ها خودنمایی می‌کند، نقشه‌ای که در این سال‌ها تحت فشارهای زیادی قرار گرفته است اما هرگز تسلیم نشده و در پی به ثمر نشاندن اهداف انقلاب اسلامی است، نقشه‌ای که حتی با وجود جنگ هشت ساله یک وجب از خاک خود را از دست نداد.

از پرده آبی رنگ راهرو اول که گذر کنیم، سمت راست خط زمانی فارسی و سمت چپ خط زمانی عربی و انگلیسی دیده می‌شود، خط زمانی که از شورای انقلاب اسلامی و عضویت آیت الله خامنه‌ای آغاز می‌شود، با ماجرای تحصن ادامه پیدا می‌کند‌.

در ادامه این خط زمانی پیروزی انقلاب دیده می‌شود، که در توضیحات آن روایتی از آیت الله خامنه‌ای آمده است: «وقتی دیدم رادیو گفت که صدای انقلاب اسلامی ایران... ماشین را نگه داشتم. از ماشین آمدم پایین، روی زمین خیابان افتادم و سجده کردم؛ یعنی به قدری برای من عجیب بود این حادثه. اگرچه بعد از آمدن امام، خب معلوم بود که حادثه اتفاق افتاده، اما این که از صدای ایران، از فرستنده رسمی مشور، این صدا به گوش من برسد، این برای من یک چیز اصلا باورکردنی نبود.»

در بخش دیگری از این خط زمانی انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان امام جمعه تهران به عنوان بخشی مهم شناخته می‌شود و در نهایت این بهش با حمایت از نیروهای مردمی در ۲۹ مهر ۱۳۵۹ یعنی قبل از رفتن به جبهه‌های جنگ به پایان می‌رسد.

از وسط راهرو دوم بین دو خط زمانی انگلیسی، عربی و فارسی عمودهای بزرگی از عکس‌های زمان انقلاب اسلامی به چشم می‌خورد که بزرگی آن توجه‌ها را به خود جلب می‌کند.

در پایان این بخش در صفحه‌ای بزرگ نوشته شده است: «اگر چمران نمی‌گفت عصر برویم، شاید خانه هم نمی‌آمدم. از خانه تفنگ کلاشینکفی که داشتم برداشتم. من وسایلم را آماده کردم و با خانواده خداحافظی کردم. از خانه که بیرون می‌آمدم، یادم هست به خودم گفتم این آخرین باری است که من در خانه و با خانواده هستم. یعنی یقین داشتم و شک نداشتم که وقتی بیایم جبهه، بعد از یک چند وقتی بالاخره ما هم در این راه می‌رویم؛ آدم واقعا خجالت می‌کشد که بگوید شهادت. یعنی مطمئن بودم... کسی به این پرواز نیامده بود که برگردد، به چهره‌ها که نگاه می‌کردی، انگیزه قوی برای نبرد و تقاع را به وضوح می‌دیدی.»

در راهرو سوم نوشته شده است: «انتشار برای نخستین بار» که در کنار آن طرح‌هایی از چهار سه هواپیما دیده می‌شود. اقدامات ارتش به چشم می‌آید، حماسه تایگر سواران نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس، ۶۹ خلبان شهید، ۱۷ خلبان آزاده، ۵۰ خلبان جانباز با زمین گیر کردن لشکر زرهی عراق، شرکت ۸۸ فروند و بمباران پالایشگاه‌های نفتی و مواضع دشمن با ۱۳ میلیون بمب که به عنوان حماسه به شمار می‌آید.

در کنار آن حماسه فانتوم سواران نیروی هوایی ارتش، شناسایی فانتوم و حماسه تامکت سواران نیروی هوایی ارتش در دوران دفاع مقدس که ۱۱ شهید را به جای گذاشته است، دیده می‌شود.

در این بخش نوشته شده است: «این ورقه را مرحوم فکوری در حدود یک هفته پس از شروع جنگ تحمیلی به من که در مرکز فرماندهی ستاد از طرف امام حضور دائم داشتم، داد.طبق این ورقه بیشترین سورتی هواپیما جنگی را از نوع اف ۵ داشته‌ایم که در ۲۵ روز جنگ به صفر می‌رسیده‌است. اف ۴ روز ۲۴ و اف ۱۴ روز ۱۷ به این وضع دچار می‌شدند!»

در ادامه راهرو عنوان‌هایی از قبیل «کیفی پر از اسناد بی‌کفایتی»،«مردی با وجوه مختلف»،«عزل بنی‌صدر از فرماندهی کل قوا»،« مذاکره با هیئت‌های صلح»، «بمباران منطقه برای هدف قرار دادن آیت الله خامنه‌ای»، و «بلزذیذ از جبهه‌های غرب» دیده می‌شود.

نهایتا بعد از این بخش شاعرها در شب شعری به بهانه  سالگرد ترور رهبر معظم انقلاب گرد هم آمدند و به سراییدن شعرهایی می‌پردازند که بعضاً یک روز از نوشتن آن می‌گذرد.

در میان شعرها یکی از محافظان وقت آیت الله خامنه‌ای به بیان خاطراتی می‌پردازد‌ که در آن مدعی می‌شود که حرکت ماشین حامل آیت الله خامنه‌ای هربار از مسیری جدید انجام می‌شده و حتی یک بار در مسیر قدیمی کشف بمب شده‌است.

در گوشه‌گوشه‌های میدان گونه‌ای که در آن شب شعر برگزار می‌شود لباسی از زمان جنگ ایشان، کلاشینکف و نامه‌های اداری آن زمان به چشم می‌آید.

همچنین روزنویس‌های آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان منبع دست اول تاریخ انقلاب و دفاع مقدس آورده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها