رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: مخصوصا نسل جوان با خصوصیات روحی و احوالات قلبی که دارد، دل و جانش برای تأثیرپذیری از هنر آمادهتر است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصریح کرد: برای اینکه این حرکت فزایندۀ رو به رشد مستمر، تسریع و تصحیح شود باید مخصوصا از هنر مدد گرفت؛ نسلهای بعدی که خودشان شاهد انقلاب نبودهاند، شاید آشناییشان با واقعیت انقلاب به واسطهی هنر، آسانتر و زودتر صورت بگیرد و این یک مدخل و دروازهای شود برای ورود آنها به سایر ابعاد انقلاب. مخصوصا نسل جوان با خصوصیات روحی و احوالات قلبی که دارد، دل و جانش برای تأثیرپذیری از هنر آمادهتر است.
وی گفت: در میان هنرها، شعر و ادبیات، فاخرترین و در دسترسترین است، هیچ ماده و مصالحی خارج از وجود انسان نمیخواهد و بی واسطه به دیگران منتقل میشود. به قول فرخی سیستانی: «با حله تنیده ز دل بافته ز جان» یعنی از دل و جان خود انسان بافته میشود و بر دل و جان انسان مینشیند.
حدادعادل ادامه داد: مشاهدۀ انقلاب در آیینۀ شعر و معرفی آن توسط شعر یک وظیفه و ضرورت است و برگزاری کنگرههای سالانه برای انتخاب بهترینها، در واقع یکی از فوایدش انتقال حقیقت انقلاب به نسلهای آینده است و با حوادثی که مرتبا پدید میآید، تاریخ انقلاب قطورتر شده و فصلهای تازهای به آن افزوده میشود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: به قول شاعر که میگوید: «در باغ شهادت باز باز است» این سرمایههای انقلاب، مثل گوهرهایی هستند که جواهرسازها باید تراش دهند و روی رکاب انگشتر سوار کنند. و این دقیقا کاری است که هنرمندان انجام میدهند؛ یک عده در سینما، یک عده در تئاتر و...، ولی از همه گستردهتر و عمیقتر در فرهنگ ما هنر شعر است، که بهحمدلله بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و شما دوستان در سالهای اخیر موفق بودهاید در برگزاری این کنگره و ان شالله امسال هم بهتر از سالهای قبل برگزار کنید.
در این دیدار سردار عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و حجتالاسلام محمدحسین انصارینژاد دبیر بیست و پنجمین کنگره ملی شعر دفاع مقدس از غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بهخاطر حضور در اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی شعر دفاع مقدس که سال ۱۴۰۱ در شیراز برگزار شد، قدردانی کردند.
در ادامه، انصارینژاد گزارشی از روند دوره جدید کنگره ارائه داد و گفت: کنگره شعر دفاع مقدس در دوره جدید رویکردها و رویدادهای نو و تازه تدارک دیده است؛ امسال چهارده محور برای این دوره از کنگره پیشبینی شده است و بینالملل یکی از بخشهای مهم آن خواهد بود که به اشعار عربی بهطور ویژه خواهد پرداخت.
نظر شما