شاعر «یا علی گفتیم و عشق آغاز شد» در گفتگو با ایبنا:
شعر آیینی امروز دچار عاطفهگرایی مفرط است/ سیره ائمه (ع)در آثار امروز منعکس شود
البرز- شاعر شعر «یا علی گفتیم و عشق آغاز شد» گفت: شورآفرینی بیش از افزایش شعور دینی در شعر آیینیِ امروز مورد توجه قرار گرفته و در واقع سیره ائمه در شعر آیینی امروز کمتر منعکس شده است.
این شاعر برجسته افزود: اما نکته این است که در شعر آیینی امروز دچار عاطفهگرایی مفرط هستیم و بیشتر بر شور شعر آیینی تأکید شده است. به عنوان مثال وقتی در مورد امام رضا(ع) شعری سروده میشود بیشتر درگیر گنبد، ضریح، پنجره فولاد، آهو، کبوتر و... هستیم و سیره رضوی و اسلامِ درست زندگی کردن که در سیره امام رضا وجود دارد، کمرنگ است. درواقع سیره ائمه در شعر آیینی امروز کمتر منعکس شده است.
اکرامیفر با اشاره به اینکه از طرفی در شعر آیینی نقطه نگری رواج یافته، اظهار کرد: به عنوان مثال از امام حسین(ع) فقط به عاشورا پرداخته میشود در حالی که عاشورا فقط 10 روز از زندگی مبارک امام حسین (ع) بوده و به باقی عمر و زندگی پربار امام اشارهای نمیشود. در واقع به حالت مقطعی به زندگی ائمه نگاه شده است؛ یا در مورد امام علی(ع) فقط به تولد و شهادت ایشان نگاه میشود و از لحاظ اینکه ایشان به عنوان امام چه سیرهای داشته کمتر پرداخته میشود. از سویی به برخی از ائمه کم پرداخته شده است.
این شاعر برجسته آیینی افزود: نکته دیگر اینکه در شعرهای آیینی امروز بیشتر شورآفرینی با شعر آیینی مد نظر قرار گرفته تا بالا بردن شعور دینی مردم. بنابراین نیاز است تا بیشتر به سیره ائمه و بالا بردن شعور دینی مردم پرداخته شود.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد دلیل شهره شدن شعر «یا علی گفتیم و عشق آغاز شد»، گفت: عشق در این شعر تجلی پیدا کرده و از طرفی به فرهنگ مردم نقب زده شده زیرا که مردم در روزمره یا علی میگویند و کارهایشان را آغاز میکنند. از طرفی همه این موارد در قالب شعر آمده که هنر ما ایرانیان است و باعث ماندگاری آن شده است.
نظر شما