راضیه رجایی، از شاعران آیینی کشورمان تاکید کرد: اگر به زندگی، فرمایشات و رفتار اهل بیت (ع) بیشتر پرداخته میشد قطعا اشعار ما بیشتر به خود رنگ و بوی مناجات و توحید میگرفت.
این شاعر با بیان اینکه امروزه شاعران در حوزه مناجات و توحید دچار غفلت شدهاند، گفت: بحث توحیدی و مناجات حلقه گمشده شعر ماست و اشعاری با اين مضامین وجود دارد اما آنقدر کم است که به چشم نمیآید. در مورد ائمه اطهار(ع) و وقایعی همچون عاشورا اشعار قابل توجهی سروده شده و اصلا قابل قیاس با اشعار توحیدی نیست؛ هرچند در همین آثار نیز به سیره آن بزرگواران کمتر توجه شده است. اگر به زندگی، فرمایشات و رفتار اهل بیت پرداخته میشد قطعا اشعار ما بیشتر به خود رنگوبوی مناجات و توحید میگرفت.
وی با اشاره به اينکه کمکاری در حوزه شعر توحیدی به مسئله شناخت و معرفت ما برمیگردد، بیان کرد: در رسالت پیامبران و سیره ائمه اطهار، خداشناسی نمایان است. اصل مسئه قیام امام حسین (ع)، توحید و اسلام است و باید توجه شاعران جوان را به سیره ائمه جلب کرد تا آنها به شناخت و معرفت بیشتری برسند.
این شاعر در مورد چگونگی تشویق جوانان به شعر توحیدی گفت: اگر پیشکسوتان در این حوزه قدم بردارند، شاعران جوان هم از آنها الگوبرداری میکنند. اگر سخنرانیها با شعر توحیدی آغاز شود شاعران جوان برای سرودن اینگونه اشعار ذوق و شوق پیدا میکنند. شاعر اگر فکر کند شعرش در موضوعی مخاطب دارد بیشتر به آن موضوع میپردازد. برگزاری جشنواره و کنگرههای شعر با موضوع توحيد و نیایش هم میتواند به نوعی تشویق شاعران در پرداختن به این موضوعات باشد.
وی با بیان اینکه مخاطب شعر و شاعران بر هم اثر گذارند، تصریح کرد: این یک چرخه است. شاعر بر مخاطب اثر میگذارد و مخاطب نیز بر شاعر تاثیرگذار است. شعر برآمده از معرفت شاعر، مخاطب را به وجد میآورد و شوق مخاطب باعث اشتیاق بیشتر شاعر میشود.
رجایی در پایان عنوان کرد: تقریبا همه شاعران ما متعهد هستند و اگر توجه آنها به اهمیت پرداختن به موضوع توحید و نیایش جلب شود مسلما سرودهها در این حوزه بیشتر و پربارتر خواهد شد چراکه توحید امری منطبق با فطرت انسان است.
نظر شما