پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
پژوهش‌ در عرصه بین‌الملل باید با تکیه بر مستندات باشد تا تئوری/ توجه به پژوهش درباره چین و هند

رضا یگانه‌شکیب، عضو هیئت علمی گروه تاریخ در کالج سانتا مونیکا کالیفرنیا آمریکا معتقد است که پژوهش در عرصه بین‌الملل باید با تکیه بر آمار و واقعیات موجود باشد تا تئوری‌های مطرح در این زمینه. لذا در زمینه انرژی و تاثیر آن بر روابط کشورها نیز باید به آمار اتکا کرد.

رضا یگانه‌شکیب، عضو هیئت علمی گروه تاریخ در کالج سانتا مونیکا کالیفرنیا آمریکا به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: امروز در عرصه بین‌الملل چین و هند دو کشور بسیار مهم هستند و با توجه به جمعیتی که دارند و سهمی رو به افزایشی که در اقتصاد جهان دارا شدند، نیاز است که درباره آنها پژوهش‌های جدیدی انجام شود، پژوهش‌هایی که با تکیه بر منبابع مستند و آمار و ارقام باشند.  


او افزود: پژوهشی درباره ظهور چین در جهان امروز انجام دادم با تکیه بر آمار دقیق به دور از تئوری‌های سیاسی و روابط بین‌الملل. به عبارتی در این پژوهش سعی کردم با تکیه بر اعداد و رقم این موضوع را بررسی کنم.

او افزود: همان‌طور که در صحبت‌هایم اشاره کردم چین امروز کشور مطرحی در دنیاست و نیاز هست که درباره آن با تکیه بر اسناد و آمار دقیق تحقیق و پژوهش شود که من این پژوهش را با این شیوه انجام دادم.

این استاد کالج سانتا مونیکا کالیفرنیا آمریکا عنوان کرد: پژوهش دیگرم رابطه انرژی ایران و هند با عنوان «همکاری انرژی ایران و هند: ترسیم تصویری بزرگ‌تر از روابط دو ملت» است که به انگلیسی به نگارش درآمد اما در ایران نیز منتشر شد. در این کتاب از رابطه دو کشور در زمینه انرژی استفاده کردم تا به ابعاد دیگر این رابطه بپردازم.

رضا یگانه‌شکیب گفت: سابقه همکاری میان ایران و هند شاید یکی از قدیمی‌ترین تاریخ روابط بین‌الملل در جهان باشد. این دو ملت دارای فرهنگ‌های غنی و قدیمی هستند و از زمانی که قوم ودایی و ایرانی اولین سکونت‌گاه خود را به ترتیب در کنار رودخانه سند و فلات ایران ایجاد کرده بودند با یکدیگر تماس داشته‌اند. در واقع اولین روابط بین دو ملت اگر به طور تقریبی هر گروه یا گروهی از مردم را یک ملت فرض کنیم به شکل روابط اقتصادی به شکل تجارت بوده است.


او ادامه داد: پژوهش دیگری که در حال انجام آن هستم «آینده امنیت انرژی در اروپا»که در آن به بررسی این موضوع می‌پردازم که روابط کشورها در اروپا با دنیای خارج چگونه تحت تاثیر انرژی قرار می‌گیرد. این پژوهش هم با تکیه بر آمار (عدد و رقم) است به دور از تئوری‌هایی که مطرح است هر چند بعد از جنگ اوکراین و روسیه دیگر چندان تصوری برای وقوع بعضی از تئوری‌های مطرح در سطح بین‌الملل نیست. بنابراین در پژوهش‌های از این نوع باید با تکیه بر آمار و واقعیت‌های موجود باشد تا تئوری. 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها