عرضه ترجمهای از محمد قاضی در نمایشگاه سیوچهارم؛
«سفر به آرمانشهر»؛ رمانی که از نظام همیاری سخن میگوید
رمان «سفر به آرمانشهر» نوشته اتین کابه با ترجمه محمد قاضی در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.
کابه در کتاب «سفر به ایکاری» که معروفترین اثر وی محسوب میشود عقاید خود را درباره زندگی بر مبنای همیاری و ایجاد یک جامعه ایدهآل تشریح کرده است.
نویسنده در بخشی از پیشگفتار اثر آورده است: «وقتی به ثروتهایی مینگریم که موهبت طبیعت نصیب آدمیان کرده است و به هوش و درایت یا فهم و خردی توجه میکنیم که طبیعت به انسان ارزانی داشته است تا ابزار کار و راهنمای وی در زندگی باشد محال است بپذیریم که سرنوشت او در جهان بدبختی باشد و نیز وقتی مشاهده میکنیم که انسان ذاتا اجتماعی است و در نتیجه خونگرم است و مهربان، باز غیرممکن است بپذیریم که او ذاتا شر باشد.»
وی تأکید دارد که با این وصف در همه زمانها و در همه سرزمینهای این کره خاکی تاریخ بشر بهجز اغتشاشها و بینظمیها و عیب و علتها و جنایتها و جنگها و انقلابها و آزار و شکنجهها و کشتوکشتارها و فاجعهها و تبهکاریها چیزی به ما نشان نمیدهد. پس اگر این عیب و علتها و این بدبختیها ناشی از اراده طبیعت نیست ناچار باید دلیل آن را در جای دیگری جست.
در بخش اول کتاب، نویسنده به نقل و شرح و ترسیم ملت بزرگی پرداخته که با نظام همیاری سازمان یافته و آن جامعه را در حین عمل در همه زمینهها و موقعیتهای مختلف نشان داده است. در بخش دوم نیز شرح داده شده که چگونه می توان نظام همیاری را برقرارکرد و چگونه یک ملت بزرگسال کهنسال می تواند به یک جامعه مبتنی بر اصل همیاری و تعاون تبدیل شود.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «خلاصه کلام، ملتی که این دویست گینه را از شما میگیرد موظف است همه نیازمندیهای شما را همچون برای یک شهروند خود تأمین کند و پس از اندکی مکث، باز ادامه داد: از طرفی چون در میان ما مسئله فروش مطرح نیست و کسی با این کار آشنایی ندارد، در نتیجه شما چیزی نخواهید دید که خریدنی باشد.»
علاقهمندان به تهیه این اثر میتوانند به غرفه انتشارات علمی و فرهنگی در نمایشگاه کتاب 1402 مراجعه کنند.
نظر شما