پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۴
محمدحسین عباسپور تمیجانی درگذشت

عباسپور تمیجانی داستان نویس و مترجم معاصر به علت نارسایی کبد چشم از جهان فرو بست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ محمدحسین عباسپور تمیجانی داستان نویس و مترجم معاصر چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه به دلیل نارسایی کبد درگذشت. وی که در سال 1318 در رودسر متولد شد نگارش و ترجمه بیش از 70 مجموعه داستان، رمان و نقد ادبی را در کارنامه خود دارد. 

تمیجانی در سال‌های پیش از انقلاب از دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز در رشته زبان و ادبیات انگلیسی لیسانس گرفت و پس از آن در دانشگاه تربیت معلم و تحقیقات تربیتی تهران در رشته روانشناسی فوق لیسانس خود را دریافت کرد، بعدها وارد شغل معلمی شد. این نویسنده در کنار کارنوشتن برای بزرگسالان به سرودن شعر و نوشتن داستان برای کودکان ونوجوانان و جوانان نیز همت گمارد.

جعفر سیّد، مدیر انتشارات آشنایی با اعلام خبر درگذشت وی به خبرنگار مهر گفت: از این نویسنده شهیر بیش از هشتاد عنوان کتاب در قالب‌های رمان، داستان کوتاه، نقد و نظر، ترجمه و کودک و نوجوان به چاپ رسیده است.

مدیر نشر آشنایی در ادامه گفت: به دلیل ارادت دیرینه‌ای که به این دوست شریف و خردمند داشتم ۵۳ اثر از این نویسنده را منتشر کرده‌ام و بیشترین سهم چاپ آثار وی را دارم و مابقی ۲۷ عنوان را ۱۶ ناشر دیگر به چاپ رسانده‌اند.

وی از سابقه بیش از پنجاه سال دوستی و مراوده مستمر و رفت‌وآمد خانوادگی با عباسپور تمیجانی سخن گفت و ادامه داد: وی که عمرش را به معلمی پرداخت و کار قلمی او نیز به گونه دیگر معلمی است، در روز معلم، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در دیار غربت در شهر ساحلی سن دیگو ایالت کالیفرنیا روحش از بند بدن آزاد شد.

این ناشر افزود: پیش از انقلاب در سال ۱۳۴۷ که در آن هنگام نوجوان و عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره ۳ بودم با خواندن کتابی از ایشان با عنوان داستان‌های کوتاه در ادبیات نو با نامش آشنا شدم و بعدها با خواندن دیگر کتاب‌های وی این آشنایی بیشتر و پس از دیدار به دوستی انجامید و پس از انقلاب این دوستی عمیق‌تر شد. البته پیش از این در سال ۱۳۴۴ کتاب فرزندان ناتنی زمین از رابرت سیلوربرگ را ترجمه کرده و به چاپ رسانده بود. همچنین رمان کوتاه نگون بخت از داستایوسکی نویسنده نامدار روس به فارسی برگردانده بود، و نیز کتاب آخرین روزهای دو دیکتاتور (هیتلر و موسیلینی) از مارک آلدانوف و کتاب تئوری هیجانات را از ژان پل سارتر، ترجمه کرده، و بعد کتاب نقد و بررسی قالب‌های ادب معاصر و نیز نقد و بررسی رمان‌های ژان پل سارتر رمان نویس و فیلسوف فرانسوی را به خوانندگان ادبیات داستانی عرضه کرده است.
سید گفت: پس از انقلاب بیشتر به رمان نویسی و نوشتن داستان کوتاه با مضامین اجتماعی و بعضاً عاطفی با نگاه خردمندانه روی آورده است. در کنار این تالیفات از نوشتن نقد و نظر و نوشتن کتاب برای کودکان و نوجوانان نیز غافل نبوده است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها