کتاب یاران دبیرستان خاطرات شهدای دبیرستان سپاه تهران معروف به مکتب امام صادق نوشته علیرضا اشتری و داود عطاییکچویی وارد بازار نشر شد.
«یاران دبیرستان»، عرضارادتی است به ۱۰۱ شهید دبیرستان سپاه که روزگاری در محل لانه جاسوسی سابق آمریکا آغاز به کار کرد که نشر مرز و بوم آن را منتشر کرده است.
در سال ۱۳۶۱ مسئولان فرهنگی و عقیدتی سپاه تصمیم میگیرند در محل لانه جاسوسی سابق امریکا، دبیرستانی آغاز به کار کند که وظیفه آموزش و بهخصوص تربیت فرماندهان آینده سپاه را به عهده بگیرد. این دبیرستان در سه رشته معارف اسلامی، ریاضی فیزیک و تجربی از سال ۶۱ آغاز به کار کرد و در هر دوره بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ دانشآموز گزینش و بعد از آموزشهای سخت نظامی وارد کلاسهای آموزشی درسی میشدند. رؤیای بسیاری از دانشآموزان ورودی رسیدن به جبهههای جنگ و حضور در دفاع مقدس و جنگ با سربازان بعثی عراق بود. بسیاری از افرادی که وارد دبیرستان میشدند بزرگترین آرزویشان رسیدن به خط مقدم بود و قبول شدن در دبیرستان سپاه تهران را راه میانبر برای رسیدن به لشکرهای ۲۷ محمد رسولالله و لشکر ۱۰ سیدالشهدا و لشکرهای اختصاصی تهران و کرج میدانستند.
دانشآموزان خطر اخراج از دبیرستان را به جان میخریدند، اما اعزامها قطع نمیشد و لانه جاسوسی سابق امریکا به پایگاهی برای اعزام مکرر رزمندگان پاکباخته ۱۵ تا ۲۰ ساله دانشآموز تبدیل شده بود. دانشآموزانی که بسیاری از آنها در سنین نوجوانی به مرتبه بالای عرفانی رسیده بودند. در طول پنج سال از سال ۱۳۶۲ تا پایان جنگ بیش از ۹۰ نفر از ۶۰۰ یا ۷۰۰ نفر دانشآموز در جبههها شهید و چهار نفر نیز اسیر شدند و بیشتر از ۲۰۰ نفر از رزمندگان این دبیرستان جانباز و مجروح جنگی شدند. نکته جالب اینکه بیشتر از ۹۵درصد از دانشآموزان مکتبالصادق در جبهههای جنگ حضور داشتند، حضور حماسی که اوج آن در عملیات کربلای ۵ با اعزام بیش از ۲۰۰ رزمنده در سه مرحله عملیات رقم خورد و بیش از ۳۰دانشآموز آسمانی شدند. یاران دبیرستان مجموعهای منتخب از خاطراتی از حدود ۴۰۰ دانشآموز باقیمانده از آن دوران طلایی دفاع مقدس و خانواده معزز شهدا، همرزمهای شهدا و بچهمحلهای شهدای دبیرستان سپاه تهران است که توسط نویسندگان به چهار شهید جاویدالاثر دبیرستان که هنوز پیکر مطهرشان به مام میهن بازنگشتهاند، تقدیم شده است. نشر مرز و بوم این اثر را به زیور طبع آراسته است.
نظر شما