کناب «منظر باستانشناختی؛ با رویکرد موزههای باز منتشر شد؛
تفسیر منظر باستانشناختی برای ایجاد پیوستگی با منظر کنونی
کتاب «منظر باستانشناختی؛ با رویکرد موزههای باز» تالیف دکتر فاطمه حیدری از سوی انتشارات پیشینپژوه چاپ و منتشر شد.
برای رسیدن به این خوانش، استخراج لایههای اکولوژیکی و ادراکی با محوریت زمان و مکان، با بهره بردن از رشتهها و تخصصهای مختلف پیشنهاد شده است. جنبههای نظری مختلف مطرح و در نهایت به چگونگی استخراج دادهها که به بازشناسی لایهها منجر میشود، پرداخته و نشان داده شده است. هر چند که خوانش منظر، هنوز هم نیاز به توضیح مفاهیم و روششناسی، با استفاده از کار نظری و تجربی بیشتر دارد.
در سالهای اخیر، این مبحث به عنوان یکی از موضوعات بسیار مطرح در حوزه میراث فرهنگی بالاخص در بخش راهاندازی موزههای باز (سایت موزه) و حتی فراتر از آن تبدیل شده است. از این رو در ضرورت پرداختن به مقوله فوق باید گفت، با آنکه این ایده در دهههای اخیر گسترش یافته است ولی هنوز، موضوعی جدید در کشور محسوب میشود و اهمیت و ضرورت پرداختن به چنین نگرشی در دنیای منظر باستانشناختی امروزیست که جای خالی آن به شدت حس میشود، که با کمک کتاب مذکور میتوان رویکردی جدید نسبت به روند خوانش، طراحی و... پیدا کرد.
مطالعه این کتاب به متخصصان، کارشناسان، اساتید، پژوهشگران، دانشجویان، علاقهمندان معماری منظر، مرمت، معماری، فضای سبز، طراحی محیط، باستانشناسی و... پیشنهاد میشود.
نظر شما