یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰
سعیدی‌زاده: فلسفه مأموریتی بنیاد، احیای امور اهل بیت است

سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) درباره اساس شکل‌گیری جشنواره‌ها به حدیثی از امام رضا(ع) درباره احیای امر اهل بیت اشاره کرد و گفت فلسفه ماموریتی بنیاد بر اساس همین حدیث، حول احیای امور اهل بیت شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری بیستمین همایش بین‌المللی امام رضا(ع) (همزمان با 4 همایش در 4 استان کشور) امروز 14 اسفند 1401 با حضور سعید‌ی‌زاده مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در سالن همایش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
 
سعیدی‌زاده ضمن اشاره به نقش رسانه‌ها به عنوان بازوی جریان‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: حدیثی از امام رضا (ع) نقل شده که فلسفه مأموریتی بنیاد نیز بر اساس آن شکل گرفته است. امام رضا(ع) می‌فرمایند «خدارحمت کند بنده‌ای را که احیای امر ما را انجام می‌دهد». مخاطب می‌پرسد چگونه و ایشان می‌گویند: «علوم ما را بیاموزد و به دیگران بیاموزاند و اگر مردم نسبت به این معارف علم پیدا کنند و یا شناخت کافی پیدا کنند، از ما تبعیت می‌کنند.»
 
وی اضافه کرد: همانطور که حضرت در سال 200 هجری قمری فرموده‌اند احیا امرنا، نشان می‌دهد که امر اهل بیت در آن زمان مرده بوده و ایشان می‌فرمایند امر ما را زنده کنید. در 1200 سال بعد از این حدیث جریان احیای امر اهل بیت یک جریان پویا بوده که ما توانستیم به عنوان فرهنگ تشیع، جریان اهل بیت را در این دوران تاریخی تا جایی که می‌توانیم احیا کنیم. باید توجه داشته باشیم که همه علوم و امور اهل بیت هنوز احیا نشده و باید توجه جدی به آن داشته باشیم.
 
سعیدی‌زاده بیان کرد: در این نشست قصد داریم با محوریت علم‌آموزی، امور اهل بیت را مورد گفتگو قرار دهیم. حتی در جریان‌های الحادی نیز، این کلام اهل بیت است که گره‌گشا عمل می‌کند. ما باید کلام اهل بیت را زیبا نقل کنیم که این زیبایی در جریان هنر و رسانه اتفاق می‌افتد.
 
وی ادامه داد: ما در بنیاد، در جشنواره‌های امام رضا (ع)، در واقع ابتدای امسال، 16 جشنواره را به میدان فعالیت‌های بنیاد آوردیم. امروز هم 4 همایش را به میدان عملیات بنیاد آورده‌ایم. همه این جشنواره‌ها با رویکرد عدالت فرهنگی و توسعه فرهنگ هنر اسلامی، برگزار می‌شوند. ماموریت بنیاد باید با نگاه فرهنگی هنری و پژوهشی اجرایی شود و کار توسعه خود را در بوم ایران تجربه کند.
 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) ضمن اشاره به 19 دوره برگزاری جشنواره، به ارائه آمار پرداخت و گفت: در 19 دوره گذشته 148 عنوان همایش علمی پژوهشی برگزار شده است و مجموع 17 هزار و هفتصد اثر و مقاله پژوهشی برای دبیرخانه ارسال شده است.
 
سعیدی‌زاده افزود: از جمله اتفاقات خوبی که در ادامه همایش‌ها رخ داد شکل‌گیری دو فصل‌نامه علمی پژوهشی است. فصل‌نامه «فرهنگ رضوی» که تا کنون 40 شماره از آن منتشر شده است و فصل‌نامه «معارف اهل بیت» که علاوه بر پرداختن به وجوه مختلف زندگی امام رضا(ع) در حوزه علمی پژوهشی نیز فعالیت‌ می‌کند. این فصل‌نامه‌ها، به عنوان فصل‌نامه‌هایی علمی در کشور جانمایی شده‌اند.
 
وی اضافه کرد: ما نگاهی بلندمدت به این جریانات داریم و برای علوم اهل بیت با یک دیدگاه بلندمدت، داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم و فکر می‌کنیم سیره‌های فردی اجتماعی اقتصادی فرهنگی تربیتی اخلاقی سیاسی اجتماعی امام رضا را باید توسط همایش‌های هلمی و پژوهشی مورد بررسی قرار دهیم.
 
سعیدی‌زاده گفت: امسال 4 همایش را به میدان فعالیت‌ها آوردیم و امیدواریم سال بعد در مهرماه، این 4 همایش به 10 همایش توسعه پیدا کند و موضوعات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
 
به گفته سعیدی‌زاده سه ماه از شروع جشنواره‌ها می‌گذرد که تاکنون دو هزار اثر به دبیرخانه رسیده است. اولین جشنواره هنری رسانه‌ای مربوط به جشنواره تئاتر بود که در استان هرمزگان برگزار شد و ۱۰ اثر به مرحله نهایی رسید و برگزیدگان انتخاب شدند.
 
وی افزود: اختتامیه جشنواره شعر عربی در اردیبهشت برگزار می شود که ۱۷۰ اثر به دبیرخانه رسیده و ۱۱۰ اثر آن از کشورهای مختلف بوده است.
 
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با ارائه گزارشی از جشنواره سرود گفت: جشنواره گرافیک در چهار رشته در قم و در حوزه شعر فارسی رضوی در استان یزد و جشنواره عکس رضوی در جهاد دانشگاهی مشهد با ۱۵۰ اثر برگزار شد. گفته بودیم تولیدات همه جشنواره های رضوی بیستم رونمایی خواهد شد ولی این رونمایی در اختتامیه یا افتتاحیه بیست و یکم در مهر سال آینده رونمایی خواهد شد که تولیدات فاخری را تشکیل می دهد.
 
4 همایشی که بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) به عنوان شورای سیاست‌گذاری این همایش‌ها فعالیت می‌کند به این شرح است: چهاردهمین همایش علمی پژوهشی اخلاق و سبک زندگی اسلامی مبتنی بر سیره و معارف رضوی در اراک؛ اولین همایش بین‌المللی علمی پژوهشی حکمرانی اسلامی مبتنی بر سیره و معارف رضوی در ایلام؛ هشتمین همایش بین‌المللی علمی پژوهشی گفتگو و مناظرات رضوی در اردبیل و سیزدهمین همایش ملی علمی پژوهشی سیمای امام رضا(ع) در زبان و ادبیات فارسی در کرمانشاه. در انتهای نشست از پوسترهای این جشنواره‌ها رونمایی شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها