فرانسه، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب هند با 12 موسسه انتشاراتی و 16 نویسنده و در غرفه خاص خود که به شکل کتابفروشی و کافه طراحی شده، توسعه تبادلات کتابمحور با هند را دنبال میکند.
نمایشگاه کتاب دهلینو، صندوق ملی کتاب(NBT) و با همکاری سازمان ارتقاء تجارت هند(ITPO) در میدان پراگاتی برگزار میشود و تم اصلی این نمایشگاه به موضوع «هفتاد و پنجمین سالگرد استقلال هند» اختصاص دارد. به مناسبت گرامیداشت 75 سال استقلال هند، 75 نویسنده، کتابهای خود را در این نمایشگاه 9 روزه عرضه خواهند کرد؛ همچنین 100 عنوان کتاب از سوی NBT به 22 زبان منتشر شده است که در این نمایشگاه عرضه میشود.
دو کتاب در قالب نمادین، ازجمله نسخه اصلی «قانون اساسی هند» در محل نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. بازدیدکنندگان این نمایشگاه در نشستهای گفتوگوهای کتابمحور، کارگاههای آموزشی، سمینارها، جلسات ملاقات با نویسنده، تئاتر و موسیقی شرکت میکنند.
غرفه مرکزی و غرفه ویژه این نمایشگاه به همت «موسسه ملی طراحی» طراحی شده است؛ علاوهبراین غرفه ویژه دیگری برای سران هجدهمین اجلاس کشورهای گروه ۲۰ (G20) در نظر گرفته شده است، این اجلاس قرار است در ماه سپتامبر در دهلی برگزار شود.
در این دوره از نمایشگاه کتاب هند، فرانسه با بزرگترین هیأت نمایندگان متشکل از 12 موسسه انتشاراتی و 16 نویسنده در ژانرهای ادبی، ازجمله داستانی، غیرداستانی، کتابهای کودکان و رمانهای کمیک حضور دارد. غرفه فرانسه را نویسنده کمیک فرانسوی، Simon Lamouret طراحی کرده که شبیه یک کتابفروشی فرانسوی به همراه یک کافه داخل آن است.
امانوئل لنین، سفیر فرانسه در هند، در سخنرانی پیش از افتتاح این نمایشگاه، گفت: «فرانسه یکی از متراکمترین شبکههای کتابفروشیهای مستقل را دارد و اینکه کافهها محل ملاقات نویسندگان و روشنفکران باشد، سنت دیرینهای در فرانسه است. میخواهیم آن محیط را در اینجا بازسازی کنیم و آن را به یک تجربه لذتبخش فرانسوی برای شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان تبدیل کنیم. نمایشگاه کتاب، پیوندهای نزدیکتری بین نویسندگان، ناشران و خوانندگان دو کشور ایجاد خواهد کرد.»
امروزه حتی در شرایطی که فناوری بر عادت مطالعه تاثیر میگذارد، تعداد طرفداران کتابهای چاپی کاهش نیافته است. یووراج مالک، مدیر NBT میگوید: «کتاب، شالوده همه چیز است و همیشه بخشی جداییناپذیر از زندگی خواهد بود. بیش از یکمیلیون بازدیدکننده در نمایشگاه بینالمللی کتاب دهلینو در سالهای گذشته گواه این امر است.»
گوپال شارما، رئیس NBT نیز میگوید: «با توجه به رشد سریع انتشارات هندی، در نظر داریم، یک محیط کسبوکار مناسب برای غرفهداران ارائه کنیم. علاقهمندان به کتاب در این نمایشگاه این فرصت را خواهند داشت که با نویسندگان جدید و کتابهای تازه منتشر شده سراسر جهان آشنا شوند و در نشستها به تبادل دانش با نویسندگان شرکت کنند.»
نظر شما